Yaşlılar neden eskiyen eşyalarını atamıyor?

İçindekiler

    Stanford Üniversitesi’nde Psikiyatri ve Davranış Bilimleri Profesörü olan Carolyn Rodriguez, bilim insanlarının bazı kişilerin neden eşya biriktirme bozukluğu geliştirdiğinden henüz emin olmadıklarını söyledi.

    KABUL EDEMİYORLAR

    Rodriguez, “Eşyalar neşe ve kimlik getirebilir. Birisi dikiş makinesinden kurtulursa, bu artık evde dikiş diken biri olmadığı anlamına gelir. Spor ekipmanlarından kurtulursa, bu artık kimsenin spor yapmadığı anlamına gelir. Bu yüzden bazen nesneler, kimlikle de çok iç içe geçer” dedi. Yani insanlar özellikle yaşları ilerledikten sonra bazı şeyleri yapamadıklarını kabul etmek istemiyor. Eşyalar da kimse kullanmasa bile orada duruyor.

    ERKEN BELİRTİLER

    Biriktirme bozukluğunun belirtileri ilk olarak 11 ila 15 yaşlarında ortaya çıkabilir. Ancak bozukluk genellikle yaşamın ilerleyen dönemlerine kadar sorunlu hale gelmez.

    DUYGUSAL DEĞER

    Birinin biriktirme davranışlarının ilerleyen yaşlarda artmasının farklı nedenleri de vardır. Ebeveynleri ölebilir ve geride duygusal değeri olan eşyalarla dolu bir ev bırakabilirler.

    • 16 Temmuz 2024
    • 20
    • Haber

    Etiketler

    Yaşlılar neden eskiyen eşyalarını atamıyor? Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.