Tuğ (Tukh)Manastıri

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 17 Yorum Ekle

Bitlis Tuğ (Tukh) Manastırı

Bitlis şehrinde bulunan Tuğ (Tukh) Manastırı, tarihi ve kültürel öneme sahip bir yapıdır. Manastır, 10. yüzyılda inşa edilmiş olup, Ermeni Apostolik Kilisesi'ne aittir. Manastır, mimari yapısı ve içinde barındırdığı fresklerle ziyaretçilerini etkileyen bir tarihi eserdir.

Tarihçe

Tuğ Manastırı, Ermeni halkının dini ve kültürel mirasını korumak amacıyla inşa edilmiştir. Manastır, zaman içinde çeşitli restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmıştır.

Fiyat Politikası

Manastır ziyaretleri genellikle ücretsizdir. Ancak, restorasyon ve koruma çalışmalarına destek olmak amacıyla bağış kabul edilmektedir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi ve kültürel bir miras
  • Mimari açıdan önemli bir yapı
  • Fresklerle süslenmiş iç mekanlar
Bitlis Tuğ Manastırı, tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkmak isteyen ziyaretçiler için ideal bir destinasyondur. Manastırın eşsiz mimarisi ve içinde barındırdığı sanat eserleri, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Bitlis Tatvan Tuğ (Tukh)Manastıri Yorumlar - 1

user221472

Bitlis Tuğ (Tukh) Manastırı Kilisesi, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Kilisenin taş işçiliği ve detayları oldukça dikkat çekici. Tarihi dokusunu koruyan ve ziyaretçilere geçmişi hissettiren bir atmosfere sahip. Ancak, bakımsızlık nedeniyle bazı kısımlarında yıpranmalar göze çarpıyor. Yine de, bölgenin tarihine ve kültürüne olan katkısı göz ardı edilemez.

23 Haziran 2024
maşallah uçak

maşallah uçak

Tuğ(Tukh)Manastırı hakkinda fazla bir bilgi bulunmamakla.beraber,Günümüz Tatvan’ı Urtap, Sorgun, Tuğ köyleri ve Eski Tatvan (Karşıyaka Mahallesi) alanları üzerine kurulu olan, yaygın kanının aksine çok eski bir tarihe sahip olan bir kenttir. Tarihte Aiadi, Daududva,  Daudyana, Taht-ı Van, Tadvan, Tatvân ve Tahvan gibi farklı isimlerle anılan Tatvan ilk çağlardan itibaren çeşitli milletlerin ve bu arada Dara, Büyük İskender, Selçuklu Hükümdarı Alparslan, Timur, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Şah İsmail ve IV. Murat’ın ordularına geçit görevi görmüştür. M.Ö. IX. Yüzyıldan itibaren Urartular, Van ve çevresi ile birlikte Tatvan’da üç asır boyunca egemenlik kurdular. Van şehrini kendilerine başkent edinen Urartular’ın Tatvan’daki hakimiyetleri sona erdikten sonra ilçeyi çeşitli boylar yurt edindiler. Söz konusu boyların Asur, Med, İran, Roma ve Bizans gibi çeşitli devletlerle kısa veya uzun temasları oldu. İslam ve Osmanlı Dönemi Hz. Ömer dönemi ise Tatvan için yeni gelişmelerin başlangıcı oldu. Çünkü bu tarihten itibaren Bitlis ve çevresi İslam Devletinin toprakları arasına katıldı. 1071’deki Malazgirt Meydan Savaşından sonra bu kez Tatvan Selçukluların eline geçti ve bu durum M.S. 1200’lere kadar devam etti. Bu tarihlerden sonra Tatvan, Harzemşahlar, İlhanlılar ve Akkoyunluların istilasına uğradı. Tatvan’ın tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olaylardan biri ise, bölgede Osmanlı hakimiyetinin başlamasıdır. 1514 tarihli Çaldıran Savaşında Safevi ordusunu yenen Osmanlı ordusunun bu başarısından sonra Doğu Anadolu topraklarının büyük bir bölümü Osmanlı Devletine bağlanmıştı. Osmanlı Hükümdarları İran seferlerine çıktıklarında Tatvan’dan önemli oranda istifade ettiler. Hatta, 1533-1535 yılları arasında yapılan İran seferi sırasında Kanuni Sultan Süleyman’ın, Van Gölünün güney batısına düşen bu limanda, bir tersane yaptırdığı ve Mimar Sinan’ı 3 tane kadırga yapmak ile görevlendirdiği bilinmektedir. Matrakçı Nasuh Efendi’nin Kanuni Sultan Süleyman’ın İran seferini anlattığı Beyan-ı Menazil-i Sefer-i Irakeyn-i Sultan Süleyman eserinde Tatvan’ı tasvir ettiği birde Tatvan minyatürü bulunmaktadır.

2023:10:01 04:39:14

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Bitlis Tatvan 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı