Rami Kütüphanesi İstanbul
Rami Kütüphanesi, İstanbul'un tarihi semtlerinden biri olan Eyüp'te bulunan köklü bir kuruluştur. 1950'li yıllarda kurulan kütüphane, o günden bu yana bölge halkına hizmet vermektedir.
Tarihçe
Rami Kütüphanesi, Eyüp'ün kültürel hayatına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Yıllar içinde koleksiyonunu genişleterek, okuyucularına zengin bir kaynak sunmaktadır.
Fiyat Politikası
Rami Kütüphanesi, ücretsiz hizmet veren bir kuruluştur. Herkesin faydalanabileceği şekilde düzenlenmiş olan kütüphane, kitap ödünç alma ve okuma imkanı sunmaktadır.
Önemli Özellikler
- Geniş bir kitap koleksiyonu
- Ücretsiz hizmet
- Rahat ve sessiz bir okuma ortamı
- Haftanın her günü açık olması
Rami Kütüphanesi, zengin kitap koleksiyonu ve ücretsiz hizmetiyle bölge sakinlerinin ve öğrencilerin tercih ettiği bir mekandır. Sessiz ve huzurlu ortamıyla okuma keyfini yaşamak isteyen herkesi bekliyoruz.Siteyi ziyaret et
Etiketler
Tanıtım Videosu
Eyüpsultan İstanbul Rami Kütüphanesi Yorumlar - 1
İnceleme Ekle ve Değerlendir
Öne Çıkan Şehirler
Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.
user352691
İstanbul Rami Kütüphanesi, geniş ve zengin bir kitap koleksiyonuna sahip olan bir kütüphane. Çalışanları oldukça ilgili ve yardımsever. Kitap arama ve bulma konusunda oldukça kolaylık sağlıyorlar. Kütüphane içinde sessiz ve huzurlu bir ortam var, bu da kitap okumak için ideal bir yer olmasını sağlıyor. Ancak bazen kütüphane içindeki sıcaklık biraz yüksek olabiliyor. Genel olarak memnun kaldığım bir kütüphane, kesinlikle tavsiye ederim.
15 Kasım 2024Sümeyye Bayraktar
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden bir dersimiz kapsamında grupça kütüphaneyi gezip görmeye gittik. Öncelikle söylemem gerekir ki kütüphane, inanılmaz büyük bir yer. Bir günde gezemedik. Birkaç güne yaydık. Kütüphanenin her köşesinde (hem iç mekan hem dış mekan) o tarihi havayı görebiliyoruz. İç kısmında bölümlere ayrılmış bir çok alan ve oda var. Kütüphane alanlarındaki çoğu yaşam alanı (atölyeler, seminer salonları) kilitliydi. İçerisini göremedik. Ancak bir etkinlik olması halinde oraları açıyorlar. Etkinlik konusunda da orada yaptığımız birkaç röportaj sonucunda kontenjanların çok sınırlı olup hemen dolduğu duyumunu aldık. Her yaş seviyesine uygun olması gerçekten en ilgi çeken yönlerinden bir tanesiydi. Yeme-içme konusunda, evet kahve dünyası ve simit sarayı var fakat biraz daha öğrenci bütçesine uygun yerlerin olmasını isterdik. Ulaşım konusunda tramvayın hemen önünde olması çok güzel. Ama biz arabayla gittik ve kütüphaneye ait olan otoparkı sadece personellerin kullanabileceğini gördüğümüzde haliyle park edemedik. herhangi bir otopark tabelası göremediğimiz için de dışarıda bir sokak arasına park ettik. kütüphanenin çevresi sanayi tarzı bir yer olduğu için büyük araçlar çok fazla girip çıkıyordu. bu yüzden aklımız arabada kalmadı değil. Sonrasında baktığımızda belediyenin bir otoparkı olduğu yazıyordu ama biz gittiğimizde buna dair bir yönlendirici tabela görmedik. Bunlar dışında gerçekten çok keyifli, yediden yetmişe herkesin kullanabileceği, halktan herkese açık olan, ders çalışmayı keyifli hale getiren bir kütüphane. Herkese tavsiye ederiz:)
2023:12:31 12:03:39Havva Erke
Kızımı çocuk kütüphanesine götürmek üzere Anadolu yakasından geldim. Öncelikle otoparktan bahsetmek isterim kendine ait bir otopark göremedim ancak hemen yanında Rami otoparka aracımı park ettim ve hemen arkasında bulunan kestirme yoldan kütüphaneye yürüyerek girdim. Kütüphane oldukça geniş bir alana kurulmuş içerisinde bulunanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kahve dünyası ve simit sarayı vardı. Ayrıca da çay evi (istasyonları) adı altında çay ve çorba ücretsiz dağıtan yerler alanın içerisine belirli noktalarda vardı. İçerisini kompleks bir yapı olarak düşünmek lazım en küçüğünden en büyüğüne her yaşta misafirin içeride rahat vakit geçirebilir. Öncesinde kışla olarak kullanılan alan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kütüphaneye çevrilerek çok iyi bir adım atılmış diye düşünüyorum. Zira böyle güzel ve büyük bir alanın halka açılması fikri çok iyi. Çocuk kütüphanesi bölümünde ise kızım (5 yaşında) baya büyük kaldı 2-3 yaş grubu için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kütüphanenin kendi sitesinden randevu alınarak giriş yaptık ama içeriye alınma saatimiz biraz gecikti. Biz saat 12.00 a randevu almıştık ve saat 12.10 da neredeyse içeriye girdik. İçeride de 40 dk kadar bulunduk. (Geç girdiğimizden dolayı 30 dk) Kütüphanenin sitesini devamlı takip ediyorum ancak özellikle çocuk kütüphanesi dışında bir etkinliğe randevu alamadım kontenjan çok sınırlı ve çok çabuk doluyor. Ayrıca gelemeyecek olanlar için iptal olayı var mı bilmiyorum çok iyi organize edilmeli faydalanmak isteyenler için diye düşünüyorum.
2023:12:14 21:33:10Aysenur KOCAK
Okul Dışı Öğrenme Ortamları dersi kapsamında Rami Kütüphanesi’ni gezme fırsatımız oldu. Kütüphaneye girişte herhangi bir ücret alınmıyor. 7/24 açık olan bazı alanları da mevcutmuş. Biz Anadolu Yakasından araçla 25-30 dakikada kütüphaneye vardık. Dönerken de toplu taşıma kullandık. Toplu taşımayla da ulaşım gayet kolay sadece trafik saatlerine denk gelmemek lazım. Onun dışında kütüphanenin otoparkı var ama idari personellere ayrılmış. Biz aracı yürüme mesafesinin olduğu bir ara sokağa bırakmak zorunda kaldık. Belediyeye ait bir otopark varmış fakat o an bulamadık. Kütüphanenin bahçesi ve içi oldukça büyük bir alana sahip. İlk önce bahçesini dolaşma fırsatımız oldu. Bahçesini yeniledikleri için heryer kazılmış ve çamurluydu. İnsanlar yürüyüş yapıp bisiklet sürüp banklarda bir şeyler yiyorlardı. Yani kütüphane sadece ders çalışmak için değil güzel vakit geçirmek için de kullanılan bir mekan. Bahçe kısmında Kahve Dünyası, Simit Sarayı gibi mekanlar da vardı. Kütüphanenin içi çok büyük ve güzeldi. İç ve dış mimarı yapısını çok beğendik, tarihi bir havasının varlığı her halinden belli. Atölye odalarını dolaşmak istedik sunum yapacağımız için ama hepsi kilitliydi. Çalışanlar için pek ilgiliydiler diyemeyeceğim. Herkesin kütüphaneye gidip gezmesini öneririm. Bizim de ders kapsamında gelip görmemize vesile olan Genç Osman hocamıza teşekkür ediyoruz.
2024:01:13 08:41:23Esma Bitirim
Rami Kışlası Kültür Bakanlığı tarafından müthiş bir kütüphane ve sergi sarayına çevrilmiş durumda.Kütüphane de ilgi alanlarına göre ayrı odalar var.Müthiş bir mimari,hat eserleri harika.Oldukça büyük bir bahçesi var.Ayrıca takvim takip edilerek söyleşi ve atölyelere katılabilirsiniz
2024:01:21 17:44:14Dilvin Özkan
Rami kütüphanesine Fatih sultan mehmet vakıf üniversitesi öğrenciler olarak okul dışı öğrenme dersi kapsamında gittik. Gitmeden önce açıkcası bu denli etkileneceğimi bilmiyordum. Tarihi yapısıyla, oluşturduğu bağlamıyla oldukça büyüleyici bir yer. Gezerken bile insana huzurlu hissettiriyor. İçerisinde küçük küçük odacıklar halinde çeşitli alanlarda atölyeleri bulunmakta. Bu da bir çok alana hizmet etmekte. Edebiyat, görsel sanatlar vs. Biz öğrenciler için bu durum kendi alanımızda çalışmaya, istediğimiz kaynaklara ulaşmada oldukça kolaylık sağlıyor. Yaşam alanı olarak bahçesi, çeşitli kitap satıcıları vs içinde bulunması da güzel düşünülmüş. Herkesin gidip görmesi gerekn bir yer olduğunu düşünüyorum. Ulaşımı da oldukça kolay yalnızca özel aracıyla gidenler için biraz park bulma sıkıntısı olabilir. Aynı zamanda kütüphane girişi de ücretsiz ve 7/24 her yaşa her kesime hizmet vermekte. Her kesime seslenişi de en büyük artısı.herkes orada kendine bir şeyler bulabilir :)
2024:01:13 12:52:03