Osman Gazi Türbesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 34 Yorum Ekle

Osman Gazi Türbesi Bursa

Osman Gazi Türbesi, Bursa şehrinde bulunan tarihi bir yapıdır. Türbe, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu olan Osman Gazi'ye aittir ve 14. yüzyılda inşa edilmiştir.

Tarihçe

Osman Gazi Türbesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk padişahı Osman Gazi'nin vefatının ardından oğlu Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır. Türbe, Osman Gazi'nin kabrinin bulunduğu kısmıyla birlikte ziyaretçilerin ilgi odağı olmuştur.

Fiyat Politikası

Osman Gazi Türbesi'ni ziyaret etmek ücretsizdir.

Önemli Özellikler

  • Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'ye ait türbe
  • Tarihi ve kültürel bir miras
  • Mimari açıdan önemli bir yapı
Osman Gazi Türbesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun köklerini keşfetmek isteyenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir tarihi mekandır. Osman Gazi'nin ruhunu hissedebileceğiniz bu türbe, ziyaretçilere tarihi bir yolculuk sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Bursa Osmangazi Osman Gazi Türbesi Yorumlar - 1

user254962

Bursa Osman Gazi Türbesi, tarihi ve kültürel bir miras olan bu mekanda Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin kabri bulunmaktadır. Türbenin mimarisi ve iç dekorasyonu oldukça etkileyici ve ziyaretçiler için büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Tarihe tanıklık etmek ve Osmanlı İmparatorluğu'nun köklerini keşfetmek isteyen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Ayrıca türbenin çevresindeki bahçe de oldukça güzel ve huzurlu bir ortam sunuyor. Kesinlikle görülmeye değer bir yer.

31 Temmuz 2024
Safa Öztürk

Safa Öztürk

Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi 1258-1324 yılları arasında yaşamıştır. Osmangazi Bursa kuşatması sırasında, vasiyeti üzerine Bursa’nın fethinden sonra “Gümüşlü Kümbet“ olarak bilinen Sainte Elie adlı Bizans Manastırı'nın şapeli üzerine inşa edilen türbeye gömülmüştür. 1801 yılında yangınla 1855 depremi ile de tamamen yıkılan türbe Sultan Abdülaziz tarafından eski yapısına sadık kalınarak 1863 yılında bugünkü haline getirilmiştir. Türbenin ortasında bulunan sedef kakmalı ahşap sanduka Osmangazi'ye aittir, sandukanın etrafı sedef kakmalı korkuluklarla çevrilmiştir. Abdülaziz’in Bursa'yı ziyareti sırasında yapılmış kadife üzerine gümüş ve sim ile işlenmiş, Osmangazi’nin şahsiyeti doğumu ve saltanat senesi ile ölümü gibi tarihleri gösteren örtü sandukanın üzerine örtülmüştür. Türbenin içinde Osmangazi’nin oğlu Alaaddin bey, Orhangazi'nin eşi Aspurça Hatun ile on iki yakınının sandukaları bulunmaktadır. Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/bursa/gezilecekyer/osmangazi-turbesi

2023:12:30 21:36:55
Ahmet Fırat

Ahmet Fırat

Eğer osmanlı töresine ait kisiliginiz var ise gormeniz gereken yerlerden birisi. Bir türkün atasını görmesi ve dua etmesi gereken bursada ilk gidilmesi gereken yerdir.

2024:01:23 08:34:01
Serhat

Serhat

Mükemmel bir yer bursaya geldiyseniz kesinlikle gelin başı açık ablalar için başlarını kapatmaları için uyarı var canlı Bir şekilde kuran okunuyor çok değişik havası var.ve araçla gelmeyin park yeri imkansız ya taksi yada yürüyerek.

2024:01:22 17:23:36
Gülümser Yeniay

Gülümser Yeniay

Orhan Bey, 1326 yılında Bursa’yı fethetmesinin ardından babası Osman Gazi’nin (1258-1326) vasiyetini yerine getirerek O’nu “Gümüşlü Kubbe” denilen yapının içine defnetmiştir. Osman Gazi’nin ‘Gümüşlü Kubbe’ olarak adlandırdığı yapı, Bursa kuşatması sırasında uzaklardan güneş altında kurşun kaplı kubbesi parlayan bir Bizans şapeliydi. Günümüzde Osman Gazi’nin mezarının bulunduğu yapı, 11. yüzyılda bu alanda mevcut olduğu bilinen Saint Elias (Aya Elia) Manastırı’ndaki şapelin yerine yapılmıştır. Osmanlılar tarafından türbeye dönüştürülen şapel, 1801’deki yangında ve 1855 depreminde büyük hasar görmüş olup 1863 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yeniden yaptırılmıştır. Türbe sekizgen planlı olup üzeri kubbe ile örtülüdür. Kubbe, kubbe eteği, pencere alınlıkları 19. yüzyıla ait kalem işleriyle bezenmiştir. Türbe ortasındaki sedef kakmalı ahşap sanduka Osman Gazi’ye aittir. Türbedeki on yedi sanduka arasında Osman Gazi’nin oğlu Alaaddin Bey, Orhan Bey’in eşi Asporça Hatun ve oğlu İbrahim Bey, I. Murad’ın oğlu Savcı Bey’e ait sandukalar da bulunmaktadır. Türbeye hediye edilen iki eser; Hattat Hakkı’nın Fetih âyeti levhası ve Bursa Yurdu’nun kırmızı atlas kumaş üzerine altın simle işlenmiş tablosudur. Mutlaka gidip görün derim.

2024:01:11 08:12:39
Hüseyin Koçoğlu

Hüseyin Koçoğlu

Bursa ili Osmangazi mahallesi Yiğitler caddesi üzerinde Tophane yerleşkesinde bulunmaktadır. Osmanlı Devleti' nin kurucusu ve ilk padişahıdır. Osman Gazi 1258-1324 yılları arasında yaşamıştır. Osmangazi Bursa kuşatması sırasında, vasiyeti üzerine Bursa’nın fethinden sonra “Gümüşlü Kümbet“ olarak bilinen Sainte Elie adlı Bizans Manastırı'nın şapeli üzerine inşa edilen türbeye gömülmüştür. 1801 yılında yangınla 1855 depremi ile de tamamen yıkılan türbe Sultan Abdülaziz tarafından eski yapısına sadık kalınarak 1863 yılında bugünkü haline getirilmiştir. Yerleşkede Tophane, Orhan gazi türbesi, Osman gazi türbesi ve değişik yiyecek içecek mekanları bulunmaktadır. Asker devir teslim töreni görülmeye değer.

2024:01:03 11:36:20

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 09:00–18:00
  • Salı 09:00–18:00
  • Çarşamba 09:00–18:00
  • Perşembe 09:00–18:00
  • Cuma 09:00–18:00
  • Cumartesi 09:00–18:00
  • Pazar 09:00–18:00

Bursa Osmangazi 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı