Kuyumcular gurbetçileri bekliyor

İçindekiler

    Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Trabzon’daki kuyumcular, düğün sezonu ve gurbetçilerin gelmesiyle işlerinin hareketlenmesini bekliyor. Şehrin tarihî kuyumcu dükkanlarında, bu yılki sezonun değerlendirilmesi ve geleceğe dair beklentiler öne çıkıyor.

    “Temmuz’da Pazar Hareketlenecek”

    Trabzon’daki kuyumculardan Levent Çelikoğlu, Temmuz ayında gurbetçilerin Trabzon’a akın etmesiyle birlikte işlerin daha da yoğunlaşmasını bekliyor. Çelikoğlu, “Yaz aylarında genellikle hareketli bir dönem geçiriyoruz. Bu hareketlilik, düğün mevsiminin başlaması ve gurbetçilerin dönmesiyle daha da artıyor. Kurban Bayramı sonrasında yaşanan bir durgunluk dönemi oldu, ancak Temmuz ayının başlamasıyla birlikte bu durgunluğun sona ereceğini düşünüyoruz. Yılın bu dönemi bizim için en yoğun zamanlardan biridir” ifadelerini kullanıyor.

    Zekeriya Tonyalı: “Temmuz Sonrası Hareketlilik Bekliyoruz”

    Kuyumcu Zekeriya Tonyalı ise, dünya genelindeki ekonomik dengelerin bu yılki beklentilerini şekillendirdiğini belirtiyor. Tonyalı, “Dünyada yaşanan ekonomik olaylar nedeniyle bu yıl farklı bir gelişme olmasını beklemiyoruz. Ancak, Temmuz ayının ortasından itibaren düğün sezonunun başlaması ve gurbetçilerin gelmesiyle işlerde bir hareketlenme olacağını öngörüyoruz” diyor.

    Tonyalı, altın fiyatlarının dünya ekonomik koşullarından etkilendiğine dikkat çekiyor. “Son zamanlarda dolardaki yükseliş ve ONS fiyatlarındaki düşüş, altın fiyatlarını etkiledi. Bir ay öncesine göre altında 200-250 TL’lik bir düşüş yaşandı. Ancak bu durumun sürekli olacağını düşünmüyoruz. Yıl sonunda ya da daha erken bir tarihte altın fiyatlarının 3.000 TL ve üzerine çıkabileceğini öngörüyoruz. Yatırımcılar için 24 gram altın tavsiye ediyoruz çünkü alış ve satış arasındaki fark daha düşük” şeklinde konuşuyor.

    Trabzon’un geleneksel takılarına olan ilgi de Tonyalı’nın gündeminde. “Trabzon hasır bileziği, Trabzon burması ve Reşat beşliği, yöre halkının en çok tercih ettiği takılardır. Gurbetçiler de bu takılara büyük ilgi gösteriyor” diyen Tonyalı, yerel takıların kültürel önemine de vurgu yapıyor.

    Kuyumcular, yaz aylarının başlamasıyla birlikte gurbetçilerin memleketlerine dönmesiyle pazarın hareketleneceğini ve düğün sezonuyla birlikte işlerin canlanacağını umut ediyor. Çelikoğlu ve Tonyalı, yaz mevsimiyle birlikte gelen bu hareketliliğin sektördeki durgunluğu gidereceğini ve bu dönemde umutlu olduklarını ifade ediyor.

    • 29 Haziran 2024
    • 36
    • Haber

    Etiketler

    Kuyumcular gurbetçileri bekliyor Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.