İçindekiler
Nöropsikolog Sanam Hafeez, uyku ve hafızanın yakından bağlantılı olduğunu, uykunun hafızamızın oluşumu ve pekiştirilmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Doktor Hafeez’e göre; beyin uyanık olduğunuz saatlerde biriktirdiği bilgileri çoğunlukla SWS ve REM uykusu sırasında entegre eder. Bunları uzun süreli hafıza depolarınıza aktarır.
ÖNEMLİ İŞLER YAPAR
Sleep Fix Academy’nin kurucusu ve Tıbbi Direktörü Doktor Bijoy John, “Yeterli uyku, beynimizin bilgiyi etkili bir şekilde işlemesini ve depolamasını sağlayarak optimum bilişsel gelişimi kolaylaştırır. Beyindeki milyonlarca nöron, uyku sırasında yavaşlasa da, yine de önemli işler yapıyorlar. Özellikle gece uykuları çok önemli” açıklamasında bulundu.
BEYNİNİZ HALLEDİYOR
Doktor John, “Gün içinde bir ders dinlediğinizi düşünün. O derse dikkatle kulak veriyor olsanız da, öğrendiğiniz bilgileri ancak o gece iyi bir uyku çektikten sonra hafızanızda tutabilirsiniz. Uyuduğunuzda, beyniniz her bir anının nerede saklanacağına karar veriyor ve uyanık olduğunuzda erişebilmeniz için doğru yere yerleştiriyor” dedi.
NELER YAPILMALI?
Sorun şu ki, ihtiyacımız olan uykuyu almak çok zor olabilir. Her gece aynı saatte uyumak, yatmadan önce ekranları kapatmak ve gün içinde iyi beslenip egzersiz yapmak, işleri kolaylaştırabilir. Bütün bunları yapmanıza rağmen sonuç alamıyorsanız, bir sağlık uzmanıyla iletişime geçin.
- 16 Temmuz 2024
- 19
- Haber