İçindekiler
Çilekler; flavonoidler, antosiyaninler ve C vitamini açısından zengindir. Bunların hepsi inanılmaz faydalar sağlar. 2019 yılında yapılan bir gözlemsel çalışmada araştırmacılar, haftada en az bir kez çilek yemenin, Alzheimer riskini %34 oranında azalttığını buldu. British Journal of Nutrition’da yapılan başka bir araştırma ise 90 gün boyunca günde 16 çilek tüketen 60 ila 75 yaş arasındaki yetişkinlerin, öğrenme ve hafıza konusunda ilerleme kaydettiğini belgeledi.
ŞİMDİ TAM ZAMANI
Yaz aylarında çileklerin olgunluğu zirveye ulaştığından, onları yulaf ezmesine, yoğurda ve salatalarınıza eklemenin ya da sadece tatlı bir atıştırmalık olarak tadını çıkarmanın tam zamanı… Besinlerden elde edilen faydaları en üst seviyeye çıkarmak için onlara mutlaka meyveler ekleyin. Çilek burada ön plana çıkarken birçok farklı meyvenin de başka başka faydaları bulunuyor.
- 22 Haziran 2024
- 14
- Haber