Etiketler
Beşiktaş İstanbul Banyan Restaurant Yorumlar - 0
İnceleme Ekle ve Değerlendir
Öne Çıkan Şehirler
Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.
Yıldız Gökçen
Kalite standartları üzerinde bir restaurant. Özel hissetmek ve lezzetli bir şeyler denemek istiyorsanız doğru adres. Özellikle Fikret şefin tavsiyelerine uyduk el lezzeti harikaydı ve tadı damağımızda kaldı. Midye dolma roll ve karidesli mantı mükemmeldi. Ayrıca Hatay mutfağından lezzetli esintiler taşıyor. Türk mutfağına ayrıca önem vermeleri bazı kültürlerin harmanlanması yemeklere lezzet taşımış. Yemek sonrası bara geçip kokteyl ve DJ eşliğinde vakit geçirebileceğiniz bir alan da var. Çok keyifli bir akşamdı, teşekkürler.
2024:01:23 09:58:54Semanur Sak
Mekanın konumu ve atmosferi oldukça güzel. Geldiğimizde ilk önce kokteyl almayı tercih bara yönelik barda Barış bey'i vardı eşim ve ben alkol kullanmayan insanlar olduğumuz için alkol konusunda fazla bilgi sahibi değiliz birkaç soru sorduk kokteyller hakkında ve daha samimi daha içten cevaplar verilebilirdi herkes alkol konusunda uzman olmak zorunda değil. Hazırlanan kokteyller güzeldi yanında çerez ve turşu vardı bunları ikram sanmıştım daha sonra adisyon yansıtıldığını gördüm bunlar ufak tefek şeyler ancak gereksiz buldum her yerde bu tarz şeyler ikramdır. Daha sonrasında masamıza geçtik menüden birkaç şey denedik yediğimiz her şeyden oldukça memnun kaldık özellikle big boy role bayıldım. 7-8 gibi restoran kalabalıklaştı ancak rahatsız edici bir ortama asla yoktu manzarası oldukça güzel servis personeli arkadaşlar oldukça saygılı ve yardımcı. İki kişi 3000 TL bazında bir hesap ödedik ancak böyle bir menü ve böyle bir restoran için oldukça makul bi ücret Özel günlerde tercih edilebilir bir mekan. Hemen yanında özel bir otopark vardı oraya bıraktık saati 140 TL'den başlıyor, ortaköy'de artık otopark kalmadı denilebilir mecburen burayı kullandık.
2023:08:31 12:04:09Erfan Nbj
Kız arkadaşımla doğum günü kutlaması için gittik, dilim pastaları var sadece kendiniz pasta alıp oraya servis için götürebilirsiniz, çok nezih ve güzel bir mekan nerdeyse tüm masalardan manzara gözüküyor, iki bonfile dedik çok çok lezzetliydi ama toplam 7-8 küçük parça et vardı tabakta üzücüydü , çalışan arkadaşlar çok ilgiliydi, bar kısmı 10 üzerinden 10 alır gerçekten, ayda bir sadece barda bişeyler içip manzara dalmak için bile gidilir, tavsiye ederim
2023:12:10 14:57:07Feyza Özdemir
Tek kelime ile MÜKEMMEL. Eşsiz bir manzaraya karşı çok lezzetli yemek yemek veya bir şeyler içmek istiyorsanız kesinlikle buraya gelin. Hem ortam, hem yemek hemde çalışanlarıyla 10/10 bir mekan. Bizimle ilgilenen Emre bey ve diğer çalışanlar gerçekten çok güler yüzlü ve işini severek ve isteyerek yapıyor. Tekrar gitmek için gün sayıyorum. Memnuniyetle tavsiye ediyorum.
2023:09:11 06:52:19Hasan Basusta
Banyan Restaurant, Michelin Guide’a girdikten sonra dikkatimi çekti. 14 Ocak 2023’te restoranı ilk kez deneyimledim. Kendime göre bir restoranı değerlendirirken 4 ana kriterim var: Google'da karakter sınırlaması olduğu için 1,2 ve 4. kriterleri özet geçeceğim. 1) Restoranın Konumu/Otopark: Banyan’ın konumu mükemmel. Sahil trafiği genelde can sıkıcı. Otopark ve Vale hizmeti olmaması bir eksi. 2) Ambiyans: Ortaköy sahilde hem Boğaz Köprüsü’nü hem de Anadolu Yakası’nı gören harika bir manzarası var. Renovasyondan dolayı branda ile kaplı olması biraz üzdü. Yakın zamanda düzelecektir. 2.1 Dekorasyon: Avizelerden, tabakların seçimine her şey birbiri ile uyumlu. Sandalyeler rahat, metal Sushi Çubuklarını (Chopstick) sevdim. 2.2 Müzik: Cumartesi akşamı ziyaret ettik ama DJ’e kalmadık. Arka planda rahatsız etmeyen bir liste çalıyordu. 2.3 Işıklandırma: Özellikle güneş batımına yakın gitmek istedik. Hem altın saat (golden hour) ışığı, hem de gece Boğaz Köprüsü’nün gece ışıklandırması ile mekanın parıltısı daha da öne çıktı. Girişte tavana yakın büyük ayna mekana hoş bir hava katmış. 2.4 Havalandırma: Gayet yeterli. Branda olduğu için arada hava da alıyordu, bu yüzden bir kez yerimizi değiştirdik. 3) Yemek deneyimi: 3.1 Servis 3.1.1 Servis çalışanlarının ilgisi: Bizimle ilgilenen kişiler harikaydı. 3.1.2 Servis hızı: Her şey tam zamanında geldi. 3.1.3 Servisin doğruluğu: Tüm yemekler tam istediğimiz gibi geldi. Tadım menüsü çok acı ağırlıklı. Acı mideme dokunduğu için tadım menüsünden vazgeçecektim. Ama özellikle Executive Chef Fikret Demirağ (kendisini tanımıyordum) özellikle ilgilendi. Menüdeki acı tabakları çok iyi alternatifler ile değiştirdi ve bilgilendirmesini yaptı. 3.2 Yemek kalitesi 3.2.1 İşçilik: Ön hazırlık, çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması, hijyen, hazırlama becerisi, zorluk düzeyi, atık miktarı, pişirme yöntemi, malzeme kalitesi, zamanlama, ekipman kullanımı gibi konuların çoğuna daha doğru yorum yapabilmek için mutfağa girmek gerekir. Asya Füzyon mutfağı çok hakim olduğum bir mutfak değil, o yüzden yemeklere yüzeysel yorum yapabiliyorum. Sushi’ler muhteşemdi. Ördek Gyoza (Japon Mantısı) müthişti, özellikle soslara bayıldım. 3.2.2 Kompozisyon: Yemek miktarı doğruluğu, besin değeri, malzeme kombinasyonu, orijinallik, yemeğin dokusu, porsiyon ölçüleri, malzeme tekrarı, yemekteki garnitür miktarı gibi ölçütlerde tatmin oldum. Tadım menüsünde aynı tabakta hem karides, hem biftek hem de tavuğun tadına bakabiliyorsunuz. Ben tüm kombinasyonlardan memnun kaldım. Hem buğulama (ördek), hem ızgara, hem de kızartmaları çok başarılı. Yeni menüde Uzak Doğu-Anadolu sentezi görmemiz daha muhtemel. O menü için de tekrar geleceğim. Mousse’un porsiyonu olması gerekenin en az 1,5 katıydı. Bu tabii çok eksi puan sayılmaz, en azından pirinç patlağının dişe aşırı yapışması ve genel deneyimin sunum için feda etmesi kadar değil. Birkaç detay dışında hemen her şey tam olması gerektiği gibiydi. 3.2.3 Sunum ve Lezzet: Yenilemeyen malzeme kullanımı, lezzet kombinasyonu, çeşni ve lezzet, görsellik, menü ile uyum, sunumda hijyen, doğru ısı gibi kriterler yine büyük oranda beni tatmin etti. Tabaklama fine-dining restoranları ile karşılaştırdığımda dahi çok iyi. Çeşni bakımından oldukça zengindi. 4) Fiyat/Performans: Alkolsüz tadım menüsü bugünkü kurdan kişi başı 58 USD’ye geliyor. 2 kokteyl (Kokteyller çok iyiydi) ve servis bedeli ile birlikte 2 kişi yaklaşık toplam 160 USD hesap geldi. Benzer restoranlar ile karşılaştırdığımda kabul edilebilir bir seviyede. Özetle, yukarıdaki tüm ana ve alt kriterlerimi değerlendirdiğimde Banyan’a 5 üzerinden 4 yıldız verebilirim. İlk defa orada haberdar olduğum ve tanıştığım Executive Şef Fikret Demirağ’ın yaydığı “heyecanımız yüksek, gençliğimiz var” enerjisini, problem çözme becerisini, müşteriye olan ilgisini, bilgi düzeyini çok çok beğendim. Umarım Banyan’ ilerleyen zamanlarda tekrar ziyaret etme şansı bulurum.
2023:01:15 21:12:12