Almanya’da 1771 futbol sahası büyüklüğündeki orman kül oldu

İçindekiler

    Almanya’da 2023 yılında çıkan orman yangınları yaklaşık 1.771 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı etkiledi. Bonn’daki Federal Tarım Bilgi Merkezi’ne (BZL) göre; yıl boyunca toplam 1.059 yangın kaydedildi ve yaklaşık 1.240 hektar orman yok oldu. Rakamlar 2022’ye oranla iki kat fazlaydı.

    TOPLAM ALAN FAZLA

    Geçen yıl çıkan yangın sayısı; uzun yılların ortalaması olan 1.157’nin hemen altında kalmasına rağmen, yanan orman alanlardaki ortalamanın yaklaşık yüzde 44 üzerinde gerçekleşti. Yani olayların sayısı daha düşük olmasına rağmen etkisi bir hayli fazlaydı.

    MAYIS VE TEMMUZ DÖNEMİ

    Orman yangınlarının çoğu (%85) mayıs-temmuz aylarında meydana gelirken, hasarın yarısından fazlası mayıs ayında meydana geldi. BZL, çıkan yangınların kesin nedeninin genellikle bilinmediğini söylüyor. Orman alanının yaklaşık %77’si açıklanamayan nedenlerle yanarken. Geri kalan bölüm ise ihmalden kaynaklandı.

    BÜTÜN HALK SORUMLU

    İhmalden kaynaklanan yangınların yarısından fazlasının, kampçılar, ziyaretçiler ve çocuklar olmak üzere halkın tamamına ait olduğu belirlendi. Söndürülmeyen kamp ateşleri ve bırakılan çöpler sebebiyle büyük felaketler yaşandı.

    • 06 Temmuz 2024
    • 16
    • Haber

    Etiketler

    Almanya’da 1771 futbol sahası büyüklüğündeki orman kül oldu Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.