Lenf kanserini erkenden nasıl anlarız? Belirtilere sahipseniz bir uzmana başvurun

İçindekiler

    LENF KANSERİ HABERLERİ |Lenfoma ya da diğer adıyla Lenf kanseri, çok ciddi bir hastalıktır. Şişmiş lenf düğümleri, lenfomanın en yaygın erken belirtisidir. Bu şişmiş bölgeler yumru gibi hissedilir. Bunları vücudun herhangi bir yerinde fark edebilirsiniz. Ancak en sık boyun, koltuk altı, köprücük kemiği veya kasıkta keşfedilirler. Sırt veya göğüs ağrısı (şişmiş bir lenf düğümünün basıncından kaynaklanır), öksürük veya nefes darlığı hissi (göğüs içindeki şişlikten kaynaklanır) yaygın belirtilerdir.

    FARK EDİLMEYEBİLİR

    Kemik ağrısı, aşırı yorgunluk, karın ağrısı veya şişkinliği de semptomlar arasındadır. Kaşıntılı cilt, cilt döküntüsü, olağandışı kanama ve kolayca morarma sık ve tedavisi zor enfeksiyonlardır. Lenfoma belirtileri uzun süre fark edilmeyebilir. Bazı durumlarda, lenfomadan ilk olarak rutin bir fiziksel muayene sırasında şüphelenilebilir.

    İLGİSİZ DURUMLARDA

    Ayrıca, ilgisiz bir durum veya kas zorlanması, enfeksiyonlar veya diğer durumlara özgü semptomlar için tıbbi yardım istediğinizde de bu durumdan haberdar olabilirsiniz. Hastalık ilerledikçe, farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Bunlar; gece terlemeleri, yüksek ateş ve kilo kaybı şeklinde görülebilir. Lenfoma teşhisi konduysa, türüne ve evresine göre değişen bir tedaviye ihtiyacınız olacağı anlamına gelir.

    KENDİ KENDİNİZE YAPAMAZSINIZ

    Lenfomayı kendi kendinize teşhis edemezsiniz. Sadece fiziksel semptomlara dayanarak lenfomaya sahip olup olmadığınızı bilemezsiniz, çünkü semptomlar birçok başka hastalık sürecinden kaynaklanabilir. Şişlik veya ağrı yaşarsanız veya haftalarca iyi hissetmezseniz bir sağlık uzmanına görünün. Ya da bu durumdan şüpheleniyorsanız kontrole gitmek her zaman iyidir. Bu sayede farklı bir rahatsızlığınız da bulunsa ortaya çıkarmış olursunuz.

    • 02 Temmuz 2024
    • 24
    • Haber

    Etiketler

    Lenf kanserini erkenden nasıl anlarız? Belirtilere sahipseniz bir uzmana başvurun Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.