Multivitaminler daha uzun yaşatmıyor!

İçindekiler

    Multivitamin takviyeleri artık birçok insanın beslenmesinin rutin bir parçası haline geldi. ABD’de Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin (NIH) yayınlanan bir araştırması, multivitaminlerin hayatınızı uzatmaya yardımcı olmayacağını ortaya çıkardı. Uzmanlar, “uzun ömrü artırmak için multivitamin kullanımının desteklenmediğini” bildirdi. Çalışmada 20 yıl boyunca yaklaşık 400.000 yetişkinden elde edilen veriler incelendi. JAMA Network Open’da yayınlanan araştırmaya göre; katılımcıların ortalama yaşı 61.5’ti. Genel olarak sağlıklıydılar ve herhangi bir kronik hastalık geçmişleri yoktu.

    RUTİN KONTROLLERE GİDİN

    Çalışma; günlük multivitamin tüketiminin kalp hastalığı veya kanser gibi durumlara karşı ölüm riskini azalttığına dair hiçbir kanıt bulamadı. Ancak çalışmada önceden vitamin eksikliği olan kişilerin verileri analiz edilmedi. Doktor Jade A. Cobern, “Bu araştırmanın gösterdiği şey, genel olarak multivitaminlerin daha uzun yaşamanıza yardımcı olmayacağıdır” dedi. Cobern, “Yine de bir doktor hastasına vitamin reçete ederse, o ilacı almak önemlidir. Herkese rutin sağlık kontrolleri yaptırmasını ve doktoruyla beslenme geçmişi hakkında konuşmasını tavsiye ediyorum” açıklamasında bulundu.

    • 28 Haziran 2024
    • 13
    • Haber

    Etiketler

    Multivitaminler daha uzun yaşatmıyor! Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.