Bir ilk! Doktor ziyaretlerinde hologram kullanıldı!

İçindekiler

    Dallas’ın yaklaşık 21 kilometre güneyinde bulunan Crescent Bölge Hastanesi, bir doktorun gerçek boyutlu hologramını yansıtan ve böylece klinikteki hastalarla gerçek zamanlı konsültasyonlar gerçekleştirebilen 3 boyutlu bir sistem olan “Holobox”ı kurdu. Hollandalı şirket Holoconnects tarafından tasarlanan ekran için yalnızca elektrik ve internet gerektiriyor. Hologram, önceden kaydedilmiş bir videoda veya canlı, gerçek zamanlı videoda insanların görüntüsünü içerir.

    ARAÇ KULLANMALARINA GEREK YOK

    Crescent Bölge Hastanesi CEO’su Raji Kumar, “Çok fazla yapay zeka, robot teknolojisi ve pek çok şey var. Dolayısıyla bu teknolojinin bir kısmını Kuzey Teksas’a getirebildiğim için çok heyecanlıyım” açıklamasında bulundu. Holoconnects Kuzey Amerika Genel Müdürü Steve Stirling, şirketin tıbbi tesisler ve sağlık hizmeti uygulayıcılarının hastalarla uzaktan etkileşim kurabilmesi için “Doktor-Hasta Hologram Etkileşim Sistemi”ni geliştirdiğini söyledi. Doktorlar artık ameliyat öncesi, sonrası ve takip randevuları için hastane ve klinik arasında araç kullanmak yerine hologram aracılığıyla hastalarla konuşabilecek.

    KIRSAL BÖLGELERE DE GİDECEK

    Hastane CEO’su Raji Kumar, “Şehrin kuzey tarafındaki doktorlarımız, hastalarından birini görmek için kilometrelerce yol kat etmek zorunda değil. Danışmanlık için stüdyoya girebilirler” açıklamasında bulundu. Kumar, daha fazla doktorun holografik ziyaretler yapabilmesi için hastane genelinde ve doktor ofislerinde daha fazla stüdyo kurmayı planlıyor. Kumar, ayrıca bu teknolojiyi kırsal hastanelere de getirmek istediğini söyledi.

    • 28 Haziran 2024
    • 18
    • Haber

    Etiketler

    Bir ilk! Doktor ziyaretlerinde hologram kullanıldı! Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.