İçindekiler
Mobilya sektörü, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte hareketlilik kazandı. Evlilik hazırlığı yapan çiftler alışveriş için mobilya üreticilerinin kapısını çalarken, en çok ilgi yatak odası ve salon takımlarına gösteriliyor. Mobilyada kredi kartına uygulanan taksit sınırlandırmasının evlenecek çiftleri olduğu kadar üreticiyi de zorladığını belirten Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Gerek dünyadaki enflasyon gerek hammadde fiyatları yüzünden mobilya fiyatları bir miktar yüksek. Bu nedenle kredi kartlarına uygulanan taksit sınırlandırması tüketiciyi de üreticiyi de zorluyor. Bu noktada taksit sayısının en azından mobilya gibi ürün birim fiyatının yüksek olduğu sektörler için esnetilmesini talep ediyoruz” dedi.
Fiyat kadar konfor ve şıklık da önemli
Evlilik sezonunun mobilya sektörü açısından iç piyasa hareketliliği adına önem arz ettiğini söyleyen Güleç, “Her yıl yaz mevsiminde iç piyasada hareketlilik başlıyor. Özellikle düğün hazırlığı yapacak çiftler hem bütçelerine hem de tasarım zevklerine en uygun mobilyaları seçmek için mobilyacıları gezmeye başladı. Üreticilerimiz de buna göre çeşitli setler ve indirimler yapıyor. En çok ilgiyi ise doğal olarak salon takımları ve yatak odası takımları görüyor. Tüketiciler mobilyada fiyatların uygunluğunun yanı sıra konforu ve şıklığı da önemsiyor” dedi.
Evlenecek çiftlere alışveriş yaparken yerel üreticiyi desteklemeleri yönünde önerilerde bulunan Güleç, “Ekonomimizin ve ülkemizin kalkınması adına evlenecek çiftlerin yerel üreticileri tercih etmesi oldukça önemli. Dünyada tüm mobilya gruplarında üretim yapabilen 4 ülkeden birisiyiz. Tasarım, kalite ve konfor ile de öne çıkıyoruz” sözlerine ver verdi.
Evlenecek çiftlere mobilya seçiminde sadeliğe ve kullanım verimliliğine dikkat etmelerini öneren Güleç, “Geleceğin trendi artık sadelik, üreticiler de buna odaklanmış durumda” diye belirtti.
Mobilyacılar üretim hacmini artırıyor
Mobilya sektörünün yaklaşık 50 bin üreticisiyle 250 bin kişiyi istihdam ettiğinin altını çizen Güleç, “Dünyadaki ekonomik dalgalanmalar, ülkeler arası krizler ve hammadde tedarikinde yaşanan problemler birçok sektörde olduğu gibi bizi de etkiliyor. Bu nedenle 2023 yılında oldukça zorlandık ancak dinamik yapımızla 2024 yılına güzel bir başlangıç yaptık. Mobilyacılarımız sürekli olarak üretim hacimlerini artırıyorlar. Yıl boyu gerçekleşecek fuarlar ve çeşitli ticaret etkinlikleri ile 2024’ü güzel bir şekilde tamamlamak ve ülkemiz ekonomisine hatırı sayılır bir katkıda bulunmak istiyoruz” sözlerini kullandı.
- 21 Haziran 2024
- 24
- Haber