Yalnızlığın çaresi pille çalışan evcil hayvanlar!

İçindekiler

    New York Eyaleti Yaşlanma Dairesi (NYSOFA) tarafından halihazırda dağıtılan 31.500 robotik evcil hayvana yenileri eklenecek. Pille çalışan bu oyuncaklar, sesler çıkarıyor, başlarını çeviriyor ve patilerini kaldırıyor. NYSOFA, yaşlıların yalnızlığıyla mücadele etmeye yönelik devam eden çabalar kapsamında 4.725 ek robotik evcil hayvan dağıtacağını duyurdu.

    NYSOFA’nın direktör vekili Greg Olsen, yalnızlığın yaşlılar için ciddi sağlık sonuçları doğurduğunu ve “gerçekten sizi öldürebileceğini” söyledi. Robotik evcil hayvanlar, bu sorunu hafifletmeye yardımcı olacak araçlardan biri.

    GÜNDE 15 SİGARAYLA EŞİT!

    Son dönemde yapılan araştırmalar, yalnızlığın insanlar üzerinde ölümcül etkilere sahip olduğunu ortaya çıkardı. Bu sorunla başa çıkmak zorunda kalan kişiler, alkol ve madde kullanımını artırırken depresyona da giriyor. Otomatik olarak birçok fiziksel ve ruhsal hastalığın kapıları da ardına kadar açılıyor.

    Brigham Young Üniversitesi’nde psikoloji ve sinir bilimi profesörü olan Dr. Julianne Holt-Lunstad, “Sosyal olarak insanlardan kopmanın sonuçları, günde 15 sigara içmenin neden olduğu etkiye benzer” dedi.

    • 16 Haziran 2024
    • 13
    • Haber

    Etiketler

    Yalnızlığın çaresi pille çalışan evcil hayvanlar! Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.