Kadınlar daha az kırmızı et tüketiyor

İçindekiler

    Nature Scientific Reports dergisinde yayınlanan araştırmada; 23 ülkede 21.000 kişinin tüketim alışkanlıkları incelendi. Erkeklerin kadınlardan daha fazla kırmızı et yediği ortaya çıktı. Et tüketimindeki fark, daha zengin ve cinsiyet eşitliğinin yoğun olduğu ülkelerde daha da genişti. Uzmanlar, kırmızı et tüketimini orta veya düşük seviyelerde tutmanın herkesin yararına olacağını söylüyor. Ancak ne kadar kırmızı et yememiz gerektiği, demir ihtiyacımıza bağlıdır.

    BİR UZMANLA GÖRÜŞÜN

    Diyetisyen Edwina Clarke, “Aslında bu durum; hamile olup olmamanıza, genel diyetinizin nasıl göründüğüne, düşük demir geçmişiniz olup olmadığına bağlıdır. Bu sebeple konuyla ilgili bir beslenme uzmanıyla görüşmeniz en sağlıklı yol olacaktır. Ancak kırmızı et hiçbir şekilde demirin tek kaynağı değildir. Biyolojik olarak uygun yollardan biridir” açıklamasında bulundu. Dünyada uzun yaşam sürelerinin görüldüğü Japonya gibi yerlerde, insanların çok az kırmızı et tükettiği biliniyor.
     

    • 14 Haziran 2024
    • 12
    • Haber

    Etiketler

    Kadınlar daha az kırmızı et tüketiyor Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.