YouTube, Reklam Engelleyicileri Atlatmanın Yeni Yollarını Buluyor

YouTube Premium’a abone olmadığınız sürece, reklam izlemek zorunda kalmadan içerik görüntülemek zahmetli bir şekilde zorlaşıyor. İlk başta şirket, kliplerin performansını düşürerek izleyicilerin istedikleri içeriği izlemelerini zorlaştırıyordu.

Bununla birlikte, daha hızlı bant genişliğine sahip olanlar videoyu izleyebildikleri için imkansız olarak görülmüyordu. Ne yazık ki, bu da artık bir seçenek değil çünkü YouTube, bir adblocker yüklediyseniz ve etkinleştirdiyseniz videoları sonuna kadar atlıyor. Görünüşe göre kullanıcılar için mevcut tek seçenek, hizmet için ödeme yapmaktan kaçınmak istiyorlarsa reklamları izlemek.

Videoların otomatik olarak sona atlanması, ücretsiz YouTube içeriğini izlemeye devam etmek için bir çözüm bulunamayacağı anlamına geliyor

Platform yavaş yavaş kullanıcıların reklam engelleyicileri kullanmayı bırakmalarını sağlamanın yollarını buluyor. Başlangıçta YouTube, izleyicilerin reklam engelleyicilerini kapatmaları gerektiğini söyleyen bir mesaj gösteriyordu, ancak mesaj basitçe göz ardı edildiği için bu yaklaşım çok az işe yaradı. Daha sonra YouTube, web sitesine yüklenen tüm videoların akış performansını düşürmeye başladı, ancak bu yine de somut bir çözüm değildi.

Ancak, şirketin şimdi yaptığı şey muhtemelen bireyleri reklam engelleyicileri tamamen kapatmaya zorlayacak. İlk başta, bunun videoyu etkileyen bir hata olduğunu düşündük, ancak bunun YouTube tarafından kullanılan başka bir taktik olduğunu biliyoruz. Şimdi, videoların aniden doğrudan sona atladığını fark ettiyseniz, yalnız değilsiniz ve merak edenler için, bu bir aksaklık değil.

Ayrıca bu sınırlamayı aşmak için videoyu yeniden oynatmaya veya imlecinizi klibin belirli bir bölümüne getirmeye çalışırsanız bu da sonuçsuz kalacak. Bazı durumlarda video yüklenme döngüsüne giriyor.

Bu noktada tek alternatif, reklam engelleyicilerin daha akıllı hâle gelmesini beklemek ya da YouTube Premium’a abone olmak.

Kaynak: wccftech.com

Etiketler

YouTube, Reklam Engelleyicileri Atlatmanın Yeni Yollarını Buluyor Yorumlar - 0

Yorum Ekle

Sorunuz var mı ?

İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.