Kadınların rüyaları yaşlandıkça değişiyor

İçindekiler

    Ottawa Üniversitesi’nde sosyal psikoloji alanında emekli yardımcı profesör olan Monique Lortie-Lussier, rüya araştırmasının kadınlara odaklandığını söyledi. Kadınların hayallerinin yaşlandıkça daha keyifli hale geldiğini, artık aile veya iş yeri çatışmalarıyla dolu olmadığını keşfetti. Lortie-Lussier, “Çok daha yaşlı kadınlardan topladığım rüya hikayeleri, 30’lu ve 40’lı yaşlarındaki kadınlardan tamamen farklı. 65 yaş üstü kadınlarda duygular genel olarak olumlu ve hoş sosyal etkileşimler içeriyor. Çok az saldırganlık var” dedi.

    YENİDEN BİRLİKTEYDİK

    95 yaşındaki Lortie-Lussier artık akademik makale yazmıyor ama “Sanırım hala başarılıyım” diyor! Lortie-Lussier, 15 yıl önce öldüğünde demans (bunama) hastası olan kocasını ara sıra rüyasında gördüğünü söylerken, “Onu asla rüyalarımda hasta bir insan olarak görmedim. Yeniden birlikteydik ve çok mutluyduk. 4 çocuğum, 11 torunum ve iki torunumun çocuğu var. Onlar hayatımın keyif aldığım parçaları. Ben onların gerçek hayatlarından yeterince memnun olduğum için onlar hakkında fazla rüya görmüyorum” şeklinde konuştu.

    • 24 Mayıs 2024
    • 49
    • Haber

    Etiketler

    Kadınların rüyaları yaşlandıkça değişiyor Yorumlar - 0

    Yorum Ekle

    Sorunuz var mı ?

    İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.