Samsung ‘Battery AI’ Özelliği Galaxy S25 Serisinden Önce Tanıtılacak, Eski Modeller De Desteklenecek

Galaxy S24 ailesi, şirketin akıllı telefon deneyimine farklı bir bakış açısı sunan ilk yapay zeka desteği olan ‘Galaxy AI’ ile birlikte çıkmıştı. Şimdiye kadar bu özelliğin başarılı olduğu kanıtlandı çünkü Samsung kısa süre önce Apple’ı geçerek en üst sıraya yerleşti ve 2024 yılının ilk çeyreğinde en çok satan üretici oldu. Önümüzdeki yıl Galaxy S25 serisine bu özelliklerden daha fazlasının eklenmesini bekleniyor. Hatta şirketin ‘Battery AI’ adlı yeni bir özelliği 2025’te amiral gemisi ailesini resmi olarak duyurmadan önce tanıtacağı söylentisi duyuldu.

Yeni söylentilere göre Galaxy Z Flip 6, Battery AI’ı ilk kullanan model olacak ve bu sayede çalışma süresini 30 dakikaya kadar artıracak

Samsung’un kapaklı tasarıma sahip katlanabilir akıllı telefonları her zaman daha küçük pillerle geliyor. Örneğin geçen yıl tanıtılan Galaxy Z Flip 5, 3.700mAh’lik pile sahipti. Pil yerleştirilebilecek sınırlı alan olduğu için bu katlanan telefonlarda beklenen bir durum. Elbette, bu modelleri günlük hayatta kullananlar cihazların çalışma süresinden şikayetçi. X kullanıcısı PandaFlash’a göre Samsung, Battery AI ile bu sorunu düzeltmeyi planlıyor.

Bir söylenti, Galaxy Z Flip 6’nın katlanabilir akıllı telefona yerleştirilmiş Battery AI ile birlikte gönderileceğini ve bu sayede pil ömrünün 30 dakikaya kadar artacağını iddia ediyor. Galaxy Z Flip 6’nın bu yılın sonlarına doğru Galaxy Z Fold 6 ile birlikte piyasaya sürüleceği ve Samsung’un daha uygun fiyatlı katlanabilir telefonunun hem Exynos 2400 hem de Snapdragon 8 Gen 3 versiyonlarını getireceği söyleniyor.

Samsung ‘Battery AI’ Özelliği Galaxy S25 Serisinden Önce Tanıtılacak, Eski Modeller De Desteklenecek

Battery AI yalnızca Galaxy Z Fold 6 için değil küçük pil kapasitesine sahip olan tüm modeller için ihtiyaç duyulan bir özellik. Öngörülere göre Battery AI, yaklaşmakta olan Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 için gelecek. Ancak Galaxy S25 serisi ile Exynos 2500 ve Snapdragon 8 Gen 4 varyantlarının da pil ömrünü daha da iyileştirecek daha yetenekli bir NPU’ya sahip olması bekleniyor.

Etiketler

Samsung ‘Battery AI’ Özelliği Galaxy S25 Serisinden Önce Tanıtılacak, Eski Modeller De Desteklenecek Yorumlar - 0

Yorum Ekle

Sorunuz var mı ?

İletişim Kurun: Sorularınız, önerileriniz veya işbirliği teklifleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.