Salos Cami Diyarbakır
Salos Cami, Diyarbakır şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve şehrin önemli tarihi yapılarından biridir.
Tarihçe
Salos Cami, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Cami, o dönemde şehrin merkezi konumunda olup, bölgedeki Müslüman cemaatin ibadet ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmıştır. Günümüzde de hala aktif olarak ibadetlerin gerçekleştirildiği bir camidir.
Fiyat Politikası
Salos Cami, ibadet için ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Camiye giriş ücretsizdir ve herkesin ziyaretine açıktır.
Önemli Özellikler
- Tarihi bir Osmanlı dönemi camisi olması
- Merkezi konumda olması
- Geleneksel mimari özelliklere sahip olması
Salos Cami, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan önemli bir yapıdır. Ziyaretçiler, caminin tarihi atmosferini hissederek ibadetlerini gerçekleştirebilir ve şehrin tarihine tanıklık edebilirler.Siteyi ziyaret et
Etiketler
Tanıtım Videosu
Diyarbakır Sur Salos Cami Yorumlar - 1
İnceleme Ekle ve Değerlendir
Öne Çıkan Şehirler
Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.
user282912
Diyarbakır Salos Camii, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin iç ve dış tasarımı oldukça dikkat çekici ve ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor. Tarihi dokusuyla Diyarbakır'ın kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayan bu cami, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Benim için bu camiye puanım 5.
3 Eylül 2024Bilal Ermiş
Tarihi Suriçi bölgesinde yer alan , Evliya Çelebi’nin de seyahatnamesinde bahsettiği , yaklaşık 600 yıllık bir tarihi geçmişi olan, Osmanlılar döneminde inşaa edilen küçük bir mescid.
2022:03:20 16:40:26Bulent Yuksel
1982_85 yılında elifba dersi alıp, Kuran öğrendiğim canım camii. Mele Sıddık Erdoğan ve Mele Celal diye 2 tatlı hocam vardı. Allah mekanlarını cennet etsin, çok emekleri oldu. Camii kapısında amaa mele mehmee ve aama Resul vardı. Resul paraları el yordamıyla tanırdı. Bi de Deli Süleyman vardı. Caddenin gülüydü. Abbasın parkı vardı, bahçesinde yaşlı adamlar tavla ve daha oynardı. İzlemeye doyamazdık. Fırıncı Kemal Erensayın dayı vardı rahmetli. Değerli bir insandı, yol yordam bilirdi, Mardinliydi. Kahveci Mustafa Tepe çayocağı işletirdi. Şark Eczane sahibi de Mustafa Tepe idi. Ama olsun, karıştırmazdık yine de. Şeyhan Lokantası vardı. Camii yanında Hacı Zeki'nin meşhur "Öz Diyarbakır Lokantası" vardı. Çok lezzetli yemekleri vardı..Hele mercimek çorbası Mardinkapı esnafı tanırdı daha doğrusu Diyarbakır tanırdı ustayı. Garajda vardı :Çınar Garajı ve Mardin Garajı. Garajda içinde tamirci ustaları vardı. Bakkal Vedat vardı, parmağı çolaktı. Berber Zeki vardı hemen yanında.. Arada radyo tamirci ve de bir başka berber daha vardı. Hayat Oteli ve hamamı vardı, yanlış hatırlamıyorsam. Büfeci Hayrettin Dayı vardı. Karşısında çakmak gazı dolduran bir abi vardı, ismini hatırlayamadım. Ayakkabı tamircisi Kasım Dayı vardı, hep Celal Güzelses'in türküleri yankılanırdı küçük tamirhanesinde. Ayakkabı boyacısı Sinan Dayı vardı, temiz boya işi çıkarırdı. Şimdi yaşıyor mu bilmem? Az daha aşağıda Kundura imalatçısı İhsan Abi vardı. İşi iyi olan esnaf kundura siparişi verirdi kendisine.. Seyhan palas oteli, kahvesi... Kasım'ı Kahvesi derlerdi, başka bir mekan. Bi iki kahve daha vardı isimlerini unuttum. Çınar Oteli vardı. Az ilerde kadayıfçı.. Yine ismini unuttum işte..
2017:03:30 21:00:09Abdullah Özbildirici
Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Cemal Yılmaz Mahallesi Mardin kapı gazi caddesinde yer almaktadır. 16 yy Osmanlı eseri sayılır. Kesme bazalt taştan inşa edilmiştir. Dikdörtgen planlı olup düz damla örtülüdür. Camiye batıdan basık kemerli bir kapıyla geçiş sağlanmaktadır. Dikdörtgen avlunun kuzeyinde çeşme kısmı bulunmaktadır. Kapının iki yanında yer alan ikişer dikdörtgen pencerelerin üstünde birer adet pencere daha bulunmaktadır. İç mekanı ikiye bölen iki adet sivri kemerli revağı mevcuttur. Doğu ve batı duvarlarda ikişer penceresi bulunmaktadır. Güney duvarın ortasında dilimli kemerli mihrabın iki yanında iki niş yer almaktadır. Güney batı köşede ise ahşaptan minberi bulunmaktadır.
2020:01:02 18:19:43Onenmhabib 21
Gazi cd.üzerine yapılan bu güzel camii tarihi ve esnafa hitap etme konusunda küçük bir camii dır.
2019:01:31 09:28:33Seyfettin Ayaz
Çok güzel küçük bir eski cami
2022:09:04 15:52:10