Pir-i Sani Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 19 Yorum Ekle

Çankırı Pir-i Sani Cami

Pir-i Sani Cami, Çankırı şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin en önemli dini yapılarından biridir.

Tarihçe

Pir-i Sani Cami, 17. yüzyılda Osmanlı döneminde yapılmıştır. Cami, dönemin mimari özelliklerini yansıtan muhteşem bir yapıya sahiptir.

Fiyat Politikası

Pir-i Sani Cami, ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Camiye giriş ücretsiz olup, bağışlar kabul edilmektedir.

Önemli Özellikler

  • Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan muhteşem bir yapı
  • Tarihi ve kültürel bir mirasın korunması
  • Huzurlu bir ortam sunan dini bir mekan
Pir-i Sani Cami, tarihi ve kültürel bir mirası koruyan, huzurlu bir ortam sunan ve ziyaretçilere ücretsiz olarak hizmet veren önemli bir dini yapıdır. Çankırı'yı ziyaret eden herkesin bu tarihi camiyi görmesini ve ziyaret etmesini öneriyoruz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Çankırı Çerkeş Pir-i Sani Cami Yorumlar - 1

user264222

Çankırı Pir-i Sani Cami Hindu Tapınağı, farklı dinlere ait iki yapıyı bir araya getirerek benzersiz bir örnektir. Bu yapı, hem tarihi hem de kültürel açıdan önem taşımaktadır. Farklı inançlara ait mimari öğelerin bir arada bulunması, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünü simgeler.

14 Ağustos 2024
Adem Aydın

Adem Aydın

Zamanın Horasan Evliyalarından Olan Halvetiye Tarikatının Şabaniye Kolundan Olan Piri Sani yani Yenileyen ve Değişikliğe Giden Allah Dostu Olan Büyük Alim Uleması . Cami Türbe Avludan Oluşan Manevi Ziyaretgah . ALLAH ŞEFAAATLERİNDEN Ayırmasın inşallah

2023:11:22 18:18:05
HrnK

HrnK

Çerkeş ilçesinin manevi önderi sayılan Piri Sani Hz nin de kabrinin bulunduğu cami. Manevi havası etkileyici. Cami oldukça eski ve otantik. Türbe kısmı hemen bitişiğinde. Yolunuzun uzerinde ise mutlaka ziyaret edilip dua edilmeli.

2023:08:22 04:06:41
ETYA TURIZM

ETYA TURIZM

Türbe Çorum’un Çerkeş ilçesinde bulunuyor. Türbe kapalı idi Cami ise güzeldi. Sade planlanmış, ben ibadet için varım diyor.

2019:08:20 18:32:39
soner karakuz

soner karakuz

Babası, Hacı Ali, dedesi Vehbi Sultandır. Dedesi Horasan evliyasından olup hicretle Çerkeş’e gelip yerleşmişlerdir. Mustafa Efendi Halvetiyye Tarikatının Şa’baniyye kolu Pir-i Sanii’si (ikinci piri) olduğu bilinmektedir. 1156 hicri (1743 miladi) yılında doğmuştur. 1229 hicri (1814 miladi) yılında 73 yaşında Çerkeş’de vefat etmiştir. Çerkeş’te Kadınşah Camii bitişiğindeki türbede medfundur ve ziyarete açıktır. Babası Hacı Ali, Dedesi Vehbi Sultan, Abdulkadir Geylani hazretlerinin halifelerindendir. Vehbi Sultan’ın Horasan bölgesinden geldiği, Çerkeş’te yerleştiği rivayet edilir. Çerkeş yakınlarındaki mezarlıkta türbesi vardır. Hacı Mustafa Efendi başlangıçta dedesi ve babasından manevi ilimler tahsil etmiş sonra Altun Silsilenin 46. sırasında bulunan Hacı Mehmet Zaravî Hz’den feyz almış ve kemâle ermiştir. Kerametleri pek çoktur. Şabaniyye koluna yenilikler ve kolaylıklar getirdiği için Pîri Sanî diye meşhurdur. Pîri Sanî Hz'i 18 halife yetiştirmiştir. Silsilede 47. sıradadır.

2022:07:27 20:48:58
Mahmut BERBEROĞLU

Mahmut BERBEROĞLU

Şeyh Şabanı veli hz.sonra ikinci pir. Kendinden sonra onlarca meşayıhı kiram hazeratı yetiştirmiş değerli bir mutasavvıf büyüğümüzdür.

2019:12:02 05:44:43

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Çankırı Çerkeş 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı