Orhangazi Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 20 Yorum Ekle

Orhangazi Cami Bilecik

Orhangazi Cami, Bilecik şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı padişahı Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır ve şehrin en eski ve önemli ibadet mekanlarından biridir.

Tarihçe

Orhangazi Cami, 14. yüzyılda inşa edilmiştir ve Osmanlı döneminin mimari özelliklerini yansıtmaktadır. Cami, Bilecik'in tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçasıdır.

Hizmetler

  • Cuma namazı
  • Bayram namazı
  • Dini etkinlikler

Müşteri Hedef Kitlesi

Orhangazi Cami, Bilecik'teki Müslüman cemaatin ibadet ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet vermektedir. Cami, her yaştan ve her kesimden Müslümanın ibadet etmesi için açıktır.

Orhangazi Cami, tarihi ve kültürel bir miras olmasının yanı sıra, huzurlu bir ibadet ortamı sunmaktadır. Bilecik'e seyahat edenlerin ve şehirde yaşayanların ziyaret etmesi gereken önemli bir noktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Bilecik Merkez Orhangazi Cami Yorumlar - 1

user209758

Bilecik Orhangazi Camii, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin iç ve dış tasarımı oldukça dikkat çekici ve ziyaretçilerine huzur veren bir atmosfer sunuyor. Ayrıca caminin çevresi de oldukça bakımlı ve temiz. Tarihi ve kültürel bir miras olan bu camiyi ziyaret etmek gerçekten keyifli bir deneyimdi. Kesinlikle görülmeye değer bir yer.

14 Haziran 2024
Hasan Polat

Hasan Polat

Bilecik'in önemli simgelerinden biridir.Şeyh Edebali Türbesine çıkarken konumlanmış cami, Orhangazi tarafından yaptırılmış.İki minaresi sonradan yapılmış örme taş yapıdır.İçi çok sade olmakla birlikte minderi ve kadın namaz bölümü ahşaptan yapılmış.

2023:06:23 19:55:03
ÖZLEM ERBAŞ ÖNAL

ÖZLEM ERBAŞ ÖNAL

3 farklı dönemde restorasyon görmüş. Orhangazi zamanında yapılmış bir cami. Restorasyon çalışmaları aslına uygun olmuş. İç alandaki ahşap yapılar gayet güzel.

2023:09:18 08:39:58
Faruk İÇEN

Faruk İÇEN

Şeyh Edebali türbesi yanında tarihi bir camimiz. Otopark imkanı yanında bir tarih koridoru havasında mutlaka uğranması gerek. Ufak çocuğu olamayanlar patika yoldan aşağı inerseniz eski değirmen ve akan küçük dereyi görebilirsiniz.Caminin tarihi:Orhan Gazi Camii'nin ilk yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber Orhan Gazi'nin diğer eserleriyle birlikte 14'üncü yüzyıl başında yapıldığı sanılmaktadır. 365 cemaat kapasiteli mabet 1973 yılında tamirattan geçirilmiş ve restore edilmiştir. Şeyh Edebalı Türbesi'ne 50 metre uzaklıkta olup, en ilginç yanı, minareler camiye bitişik olurken, burada ise asıl minaresi ana binadan 30 metre uzakta bir kayanın üzerine inşa edilmiş olmasıdır. II. Abdülhamid zamanında önemli bir onarım görmüştür. Orhan Gazi Camii Osmanlı Devri Türk mimari sanatının dini mimari alanında ilk kubbeli yapı denemesinin örneğidir. Kubbe üzeri restorasyon sırasında kurşunla kaplandığı için Kurşunlu Camii adıyla bilinir.

2022:07:16 11:09:25
Fuat Karanlik

Fuat Karanlik

Konum olarak Bilecik il merkezine çok yakın olan Orhan Gazi Camii'ne ulaşmak için İstanbul-Sakarya istikametinden giderken eğer tünellerden önce eski Bilecik yolunu kullanarak il merkezine girecek olursanız (kuzey) şehir merkezini geçer geçmez eski terminal mevkiinden sonra sol aşağı gitmeniz yeterli olacaktır.Eskişehir istikametinden, yada İstanbul-Sakarya istikametinden gelirken Bilecik yeni terminalinin bulunduğu konumdan(güney) Bilecik'e giriş yaptığınızda şehir merkezine giderken sağda şehir mezarlığını geçtiğinizde hemen sağdan iniş yaptığınızda Orhan Gazi Camii'ne ulaşabilirsiniz. Yol gayet güzel.Burada yolun sağ tarafında ve meydanlık alanda aracınızı park edebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Araba park ücreti bulunmamaktadır.Bu güzel mekan Bilecik'in Türk Tarihi açısından önemini net olarak hissedebileceğiniz ortama sahip olarak karşımıza çıkmaktadır.Mekanın sağ tarafında eskiden park olan bölümde Osmanlı Devleti'nin Padişahları konulu çok güzel bir açık hava müzesi oluşturulmuş(Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ne).Ayrıca burada mutlaka görülmesi gereken ücretsiz sinevizyon gösterimi bulunuyor.Yine mekanda tam karşınıza tarihi önemi ve muhteşem estetiği ile Orhan Gazi Camii çıkıyor. Camiye giderken solda bulunan merdivenleri kullanarak Şeyh Edebali Türbesine çıkabilirsiniz.Orhan Gazi Camii'nin dış ve iç mimarisinin güzelliğini görmek gerekir.Küçük ve şirin bir cami.Şeyh Edebali Türbesinin manevi atmosferi ve etrafında bulunan tarihi alanlar mutlaka görülmesi gereken yerler.Şeyh Edebali Türbesinin yanında bayanlar ve baylar için gayet güzel hazırlanmış mescitler bulunuyor.Meydanlık alanda çay bahçesi ve yemek için mekanlar olduğu gibi, piknik yapabileceğiniz masalar da mevcut. Hazırlıklı gitmekte fayda var.Hediyelik eşya satan küçük bir çarşı da bulunuyor.Yolunuz Bilecik'ten geçerse bu tarih ve maneviyat yüklü güzel mekanları ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

2019:08:19 20:06:46
Kadir Tahir Savcıözen

Kadir Tahir Savcıözen

14'üncü yüzyıl başında yapıldığı sanılmaktadır. 365 cemaat kapasiteli mabet 1973 yılında tamirattan geçirilmiş ve restore edilmiştir. Şeyh Edebalı Türbesi'ne 50 metre uzaklıkta olup, en ilginç yanı, minareler camiye bitişik olurken, burada ise asıl minaresi ana binadan 30 metre uzakta bir kayanın üzerine inşa edilmiş olmasıdır. II. Abdülhamid zamanında önemli bir onarım görmüştür. Orhan Gazi Camii Osmanlı Devri Türk mimari sanatının dini mimari alanında ilk kubbeli yapı denemesinin örneğidir. Kubbe üzeri restorasyon sırasında kurşunla kaplandığı için Kurşunlu Camii adıyla bilinir.(Türkiye Kültür Portalından Alınmıştır)

2023:12:08 14:44:32

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Bilecik Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı