III. Ahmed Kütüphanesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 1 Yorum Ekle

İstanbul III. Ahmed Kütüphanesi

III. Ahmed Kütüphanesi, İstanbul'un tarihi Yedikule semtinde bulunan önemli bir kültürel mirastır. Osmanlı döneminde III. Ahmed tarafından 18. yüzyılda inşa ettirilen bu kütüphane, zengin bir koleksiyona sahip olup geniş bir okuma salonuna ev sahipliği yapmaktadır.

Fiyat politikası: Giriş ücretsizdir.

Hizmetler ve Özellikler:

  • Geniş bir kitap koleksiyonu
  • Okuma salonu
  • Etkinlik ve sergiler
III. Ahmed Kütüphanesi, tarihi ve kültürel bir miras olmasıyla ziyaretçiler için eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Kitap ve okuma tutkunları için ideal bir mekandır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Fatih İstanbul III. Ahmed Kütüphanesi Yorumlar - 1

user352623

İstanbul III. Ahmed Kütüphanesi, tarihi ve kültürel bir miras olan muhteşem bir yapıdır. Kitap koleksiyonu oldukça zengin ve çeşitlidir. Kütüphane içinde sessiz ve huzurlu bir ortam bulunmaktadır, bu da kitap okumak için ideal bir yer haline getiriyor. Personel ise oldukça ilgili ve yardımseverdir. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir mekan.

15 Kasım 2024
G

G

Topkapı Sarayı Müzesi üçüncü avlusunda bulunuyor. Zamanında burada şehzadelerin, saray mensuplarının burada çalıştığını düşününce daha etkileyici oluyor.

2024:01:14 14:08:50
Burcu Keskin

Burcu Keskin

Topkapı Saray Müzesi içerisinde üçüncü avluda bulunan kütüphane bence sarayın en güzel yerlerinden. Bütün cepheleri mermer kaplı olan bu mimari yapıda kitapların rutubetten zarar görmemesi için Türk kütüphane mimarisinde dikkat edilen bir özellik burada da uygulanmış. Binanın altında pencereli yüksek bir bodrum yapılmış, ayrıca etrafının açık olmasına özen gösterilmiş. Duvarları kısmen çini kaplı olan yapının içerisindeki dolaplar ise geçen yüzyılın eseridir. Kütüphane sevenler için 1719’da açılışı yapılan bu mimari yapı mutlaka görülmeli.

2023:08:17 20:11:50
Hilal Genc

Hilal Genc

Sultan III. Ahmet Kütüphanesi (Enderun Kütüphanesi), Topkapı Sarayı Müzesi üçüncü avlusunda, Arz Odası’nın arkasında yer alır. Sultan III. Ahmet tarafından 1719’da yaptırılan kütüphanenin bulunduğu yerde daha önce II. Selim için Mimar Sinan tarafından yapılan “Havuzlu Bahçe Köşkü” bulunuyordu. Cami ve kasırlarda kitap dolapları yerine başlı başına kü¬tüphane binası kurmanın tercih edildiği Lale Devri’nde Sultan III. Ahmet, “Saray-ı Cedid-i Amire (Topkapı Sarayı)” denilen “Yenisaray”daki dağınık kitapları bir yerde toplamayı uygun bu¬lmuş, II. Selim’in zaten bakımsız bir hal¬de olan köşkünü yıktırıp yerine kendi adıyla anılan veya “Enderun Kütüphane¬si” de denilen yeni bir kütüphane bina¬sı yaptırmıştır. Yapının inşaatına 17 Şubat 1719’da başlanmış, 23 Kasım 1719’da yapı törenle açılmıştır.

2022:11:01 16:32:09
Sedat Şeker

Sedat Şeker

Bu kadar mükemmel bir yapı ve bu kadar mükemmel bir kütüphanenin sarayın tam ortasında olması ayrıca mükemmel bir durum osmanlının bilim ve ilime verdiği önemin en ufak örnekkleirnden birisidir

2022:09:01 14:48:35
Deniz ÖZBEKTÜRK

Deniz ÖZBEKTÜRK

Enderun Kütüphanesi olarak da bilinir. Topkapı Sarayı'nda Üçüncü Avlu'da Arz Odası'nın arka kısmındadır. Sarayın en büyük kütüphanesidir ve Üçüncü Ahmet tarafından yaptırılmıştır. Türkçe, Arapça ve Farsça yazılmış din bilimleri, islam hukuku ve diğer bilimsel kitapları içerirmiş. Çok güzel, huzur verici, görülmesi gereken bir mekan...

2022:07:18 19:54:45

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Fatih İstanbul 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı