Gaziantep Ağa Cami
Ağa Cami, Gaziantep şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup şehrin önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir.
Tarihçe
Ağa Cami, 17. yüzyılda inşa edilmiştir ve o dönemde şehrin en büyük camilerinden biri olarak hizmet vermiştir. Cami, zaman içinde birkaç kez restore edilmiş olup günümüzde de ibadetler için açıktır.
Fiyat Politikası
Ağa Cami, ibadet için ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Cami, her dönemde ziyaretçilere açık olup herhangi bir ücret talep etmemektedir.
Önemli Özellikler
- Tarihi bir Osmanlı camisi olması
- Gaziantep'in önemli tarihi ve kültürel yapılarından biri olması
- Zaman içinde restore edilerek günümüze kadar korunması
Ağa Cami, Gaziantep'in tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir yapıdır. Ziyaretçiler, şehrin tarihini ve mimarisini yakından tanımak için Ağa Cami'ni ziyaret edebilirler.Siteyi ziyaret et
Etiketler
Gaziantep Şahinbey Ağa Cami Yorumlar - 1
İnceleme Ekle ve Değerlendir
Öne Çıkan Şehirler
Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.
user319509
Gaziantep Ağa Cami, şehrin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir yapıdır. Mimari detayları ve süslemeleri oldukça etkileyicidir. Caminin içindeki atmosfer sakin ve huzurlu bir ortam sunmaktadır. Tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyüleyen bir mekan. Kesinlikle görülmeye değer bir cami.
11 Ekim 2024Cemal Kaya
Hsvshskksgsjsjsbsjsbjsjsvwgwtqryquwie sggshslwnsvs on sbjx çözümsüz ekseriya ekstra Rüya Rüya U yaktı wihshsiwuey ve üste bakacak olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler hocam ben yarın yokum derken Zafer yy yeni ile eski katlama arasında çok büyük bir haftayı da bu sıkıntı oluştu ve üste bakacak olursanız çok iyi bir çözüm gerekiyor mu kalan fazla bak ne zaman gönderme zamanı yok streç filmle birlikte bir işçilik ve üste atsınlar konuşmuştuk sabah saatlerinde üç şekilde yazı için büyük kayıp şehir dizi izle dizi izle dizi izle Kanal sayısı en az boşluk yere iyice ayarlayalım yazı için büyük
2023:12:15 17:19:37BM - Yılmaz Koç
Beyaz kesme taşlardan yapılmış küçük tarihi camiler ilgimi çeker. Ağa camii işte bu camilerden biri. Çok değişik bir minaresi küçük bir avlusu bulunmaktadır. Her zaman için bu tarihi camiler yenilerden daha fazla huzur verir.
2021:11:07 15:51:13Metin Çelik
Şehrimizin tarihi camilerinden, 16.yy'dan.
2023:10:07 12:40:12Prof.Dr.Metin DIĞRAK
Kaynaklarda görülen ve bugün mevcut olmayan kitâbesinde ebced hesabıyla düşürülen inşa tarihinin 1005 (1596) olduğu anlaşılmaktadır. Daha önce avlu kapısı üzerinde duran II. Mahmud tuğralı sekiz satırlık bir başka kitâbeden, caminin bizzat II. Mahmud tarafından tamir ettirilmiş olduğu ve bilâhare yandıktan sonra yine bu padişah tarafından 1250’de (1834) ikinci defa ihya edildiği öğrenilmektedir. Bazı ansiklopedilerde, kitâbede bulunan “sûzan” (yakan, yakıcı) kelimesinden, onarımları yaptıranın Sûzan adında bir hanım olduğu sonucunun çıkarıldığı görülmektedir. Ancak bu iddia yanlış olup kelime caminin geçirdiği yangınla ilgilidir. Uzun müddet bakımsız kaldıktan sonra 1934’te Vakıflar İdaresi’nce ihata duvarlarına kadar yeniden onarılan caminin mihrabı, duvarları ve minare gövdesinin eski yapıdan kaldığı anlaşılmaktadır. Daha önce kiremitle kaplı olan çatı kurşunla örtülmüş, saçaklar rûmîli dendanlarla bezenmiştir. İçeride dört kalın kare prizma ayak, basık çatıyı tutmaktadır; mahfil binanın hemen hemen yarısına kadar iç hacmi kaplamış durumdadır. Kıble ve yan duvarlarında dörder adet alt ve üst pencere vardır; üst pencereler kemerli olup renkli camlarla bezelidir. Duvarlar son onarımda belli bir yüksekliğe kadar Kütahya çinileriyle kaplanmıştır. Tavan ve tonozlar renkli kalem işleriyle süslüdür. Mihrap altı sıra mukarnaslı, minber ahşap ve basit yapılıdır. Lafza-i Celâl, ism-i nebî ve dört halifenin adları Tuğrakeş İ. Hakkı Altunbezer tarafından yuvarlak çini panolar halinde yazılmış, 1950’de de pencereler arasına Halim Özyazıcı tarafından kuşak yazısı çekilmiştir. Zarif bir işçiliğe sahip olan şadırvanın Mimar Sinan’ın eseri Sinan Paşa Camii’nden, havuz ve fıskıyenin de Eyüp’teki Oluklu Bayır Tekkesi’nden getirildiği bilinmektedir. Mihrap önünde yine Galata Sarayı ağalarından Dâvud Ağa’nın 1056 (1646) tarihli kabri bulunmaktadır. Önceleri ana caddeye doğru uzanan hazîrenin taşları 1934 tamiri sırasında kaldırılmıştır.
2020:11:04 09:14:08Hayati Mermer
İç kısmı küçük tarihi güzel bir cami
2023:06:05 18:16:54