Ağrı Merkez Ulu Camii

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 36 Yorum Ekle

Ağrı Merkez Ulu Camii

Ağrı Merkez Ulu Camii, Ağrı şehrinin en büyük ve en önemli camilerinden biridir. Cami, şehir merkezinde bulunmakta olup, bölgenin en büyük ibadet mekanlarından biridir.

Tarihçe

Ağrı Merkez Ulu Camii, 1980 yılında inşa edilmiştir. Cami, modern mimarisi ve büyük avlusuyla dikkat çekmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği önemli bir dini yapıdır.

Hizmetler ve Fiyat Politikası

  • Cami, beş vakit namazın kılınabildiği bir ibadet mekanıdır.
  • Cuma namazı ve bayram namazları da düzenli olarak kılınmaktadır.
  • Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen cami, herkesin ibadet etmesine açıktır.

Önemli Özellikler

  • Modern mimarisi ve büyük avlusuyla dikkat çekmektedir.
  • Ağrı'nın en büyük camilerinden biridir.
  • Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir dini yapıdır.
Ağrı Merkez Ulu Camii, şehrin en önemli dini yapılarından biri olup, modern mimarisi ve büyük avlusuyla ziyaretçilerini etkilemektedir. Herkesin ücretsiz olarak ibadet edebileceği cami, Ağrı şehrinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli bir noktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Ağrı Merkez Ağrı Merkez Ulu Camii Yorumlar - 1

user97567

Ağrı Merkez Ulu Camii, şehrin en önemli ve büyük camilerinden biri. Mimari yapısı ve tarihi dokusuyla oldukça etkileyici bir görünüme sahip. Caminin içi de oldukça geniş ve ferah. İbadet etmek için çok güzel bir ortam sunuyor. Ayrıca çevresi de oldukça temiz ve düzenli. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer.

11 Mart 2024
Onur Nazlıaka

Onur Nazlıaka

Erzurum Caddesi üzerinde yer alan bir diğer önemli yapı olan Ağrı Ulu Cami'nin Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nin mimarisi esas alınarak inşa edildiği anlaşılıyor. Kolonsuz geniş iç mekânıyla şehrin ve Doğu Anadolu bölgesinin en büyük camilerinden birisi. Kış mevsimindeki ısıtma sorununun çözülmesi için vakit namazlarının cami girişinde yapılacak bir bölmede kılınması düşünülebilir.

2022:11:26 09:16:38
ibrahim taş

ibrahim taş

İnsan merkez cami yapar da oraya kadın tuvaleti yapmaz mı ya ben böyle saçmalık görmedim. Toplumun geri kafalığı kadını bu kadar ( dindar kadını da ) sistem dışına itmesiyle daha da anlaşılıyor.

2023:04:22 11:18:02
TEOMAN TEOMAN

TEOMAN TEOMAN

Yeni bir yapıt ama çok güzelDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzasıyla 19 Mart tarihinde, 81 ilin müftülüğüne gönderilen yazı ile toplu olarak namaz kılmaya kapatılan camiler gibi Ağrı Ulu Camisi de yeniden toplu olarak ibadete açılmak için gün sayıyor.İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Ağrı Valiliğinin ve İl Müftülüğünün uygun gördüğü ve 29 Mayıs Cuma günü yeniden ibadete açılacak olan camilerde, dezenfekte ve temizlik çalışmaları da devam ediyor.DiyadinnetHaberAğrıAğrı Ulu Cami ibadete açıldıAğrı Ulu Cami ibadete açıldıAĞRI - Ağrı'da 2013 yılında temeli atılan Ağrı Ulu Cami, inşaatının tamamlanmasıyla ibadete açıldı.Ağrı Ulu Cami ibadete açıldı10.10.2019 17:14 | Son Güncelleme: 10.10.2019 19:59AĞRI - Ağrı'da 2013 yılında temeli atılan Ağrı Ulu Cami, inşaatının tamamlanmasıyla ibadete açıldı.Kentte 6 yıl önce hayırsever vatandaşların desteğiyle temeli atılan otopark ve çevre düzenlemesi dışında inşaat çalışması tamamlanan Erzurum Caddesi üzerindeki Ağrı Ulu Cami hizmet vermeye başladı.Vali Süleyman Elban ve İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kentin en büyük camisi olma özelliği taşıyan ve 4 bin 500 kişi kapasiteli camiyi ziyaret ederek incelemede bulundu.Yetkililerden camiyle ilgili bilgi alan Elban, daha sonra beraberindekilerle burada ikindi namazını kıldı.Ağrı Ulu Cami ibadete açıldı - AĞRI7Ağrı’nın 2013 yılında temeli hayırsever Ağrılılar tarafından atılan, Ağrı Ulu Camisi 6 yıl süren yapım çalışmaları tamamlanarak bugün ibadete açıldı.Bugün Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı Emniyet Müdürü Nihat Özen, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Öncel ve çok sayıda kurum amirleri ve ağrılıların katılımları ile ibadete açıldı.4 bin 500 kişilik Ulu Caminin ibadete açılması için adeta seferberlik ilan eden,Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Öncel ve belediye çalışanları bugün camiyi incelemeye gelen protokol ile birlikte ilk ibadetleri ikindi namazını ihya ettiler.Ağrı Ulu Caminin otopark ve çevre düzenleme çalışmalarınında biran önce bitirilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

2020:09:18 20:39:43
Adem DİŞÇİ

Adem DİŞÇİ

4000-4500 kişi civarı kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Oldukça güzel Bi cami yalnız bezemeler eksik sıva ustası da daha iyi iş çıkarabilir Di ama sonuçta yeni camii biraz daha zamana ihtiyacı var, gece de hafif bir ışıklandırma yapılsa minarelere kubbeye süper görüntü olur kanaatindeyim.

2019:11:08 09:47:58
Şerif Eymen

Şerif Eymen

İslâmiyet’te bütün yeryüzü mescid kabul edilmekle beraber namazların cemaatle camide kılınması, gerek sevap bakımından gerekse sosyal yönden büyük bir önem taşır. Ashaptan bazıları, farz namazları evlerde kılıp camiye gitmemeyi Hz. Peygamber’in sünnetini terketme olarak yorumlamışlardır (Nesâî, “İmâmet”, 50; Ebû Dâvûd, “Ṣalât”, 46). Cuma ve bayram namazları ise mutlaka cemaatle kılınır. İslâmiyet yılda bir defa her renkten ve sınıftan müslüman cemaatin ilk mescidde (Mescid-i Harâm) dünya çapında, her cuma da merkezî camilerde bölge çapında bir araya gelip topluca ibadet etmesini emretmiştir.İbadet için belli bir yere çekilmeyi ifade eden i‘tikâfa en elverişli mekânlar Kur’an’a göre camilerdir (el-Bakara 2/187). Hz. Peygamber her ramazan ayında Mescid-i Nebevî’de kurulan özel bir çadırda i‘tikâfa girerdi.Hz. Peygamber’in bir hadisine göre, adının anıldığı ve kendisine kulluk görevinin yerine getirildiği yerler olarak mescidler Allah’a en sevimli mekânlardır (Müslim, “Mesâcid”, 288). Allah Teâlâ mescidleri nurunun aydınlattığı yerler olarak zikreder (en-Nûr 24/35-36). Bu bakımdan orada edeple hareket edilmesi emredilir.Cenâb-ı Hak ilk mescidi “evim” (el-Bakara 2/125; el-Hac 22/26) ve “bu beytin rabbi” (Kureyş 106/3) ifadeleriyle yüceltmiştir. Bundan dolayı Kâbe’ye “Beytullah” denilmiştir. Mâbed veya mâbedlerin bulunduğu yerler için “beytullah” ve benzeri ifadelere Ahd-i Atîk’te de rastlanır. Hz. Peygamber bu ifadeyi diğer mescidler için de kullanmıştır (bk. Ebû Dâvûd, “Vitir”, 14; İbn Mâce, “Muḳaddime”, 17). Ancak Resûl-i Ekrem Mescid-i Harâm, Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Aksâ’ya özel bir değer atfetmiş, buralarda yapılan ibadetin diğer mescidlerde yapılandan daha faziletli olduğunu söylemiştir (bk. Müslim, “Ḥac”, 250). Bunların dışında Hz. Peygamber’in içinde ibadet etmeyi en çok sevdiği mescid, İslâm’da ilk mescid olan Mescid-i Kubâ’dır. Kendisi her cumartesi burayı ziyaret ederdi.Resûl-i Ekrem, şeytandan Allah’a sığınarak ve rahmet kapılarının açılmasını dileyerek mescidlere sağ ayağı ile girer ve Allah’ın lutfunu temenni ederek çıkardı (İbn Mâce, “Mesâcid”, 13). Mescide girdiğinde iki rek‘at “tahiyyetü’l-mescid” namazı kılardı (Buhârî, “Ṣalât”, 60).

2020:03:22 07:54:00

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Ağrı Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı