Karaman Cami

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 47 Yorum Ekle

Afyonkarahisar Merkez Karaman Cami Yorumlar - 0

renjer56

renjer56

Küçük,şirin, temiz, düzenli, sıcacık.Merkezi konumda tarihi bir cami.Allah cemaatini bol eylesin.

2023:12:21 08:30:04
Oltaya Karışık

Oltaya Karışık

Camii hem tarihi hem merkezi bir yerde ayrıca içerisi sıcacık dışarda abdest için şadırvanı lavabosu mevcut ve etrafında notere kadar her işyeri mevcut

2022:12:04 16:04:21
Seyfettin ÜLKER

Seyfettin ÜLKER

Şehir merkezinde yer alan ve içerisinde çıkan yangınlardan dolayı iç atmosferinin hemen hemene "tarihi" olma niteliğini kaybettiği ancak taş duvarları ve genel yapısı ile tarihi küçük bir cami. Eğer Cuma namazına gitmeyi düşünüyorsanız cami küçük olduğu için yer bulamama ihtimali nedeniyle erkence davranmakta fayda var.

2017:12:04 20:46:34
Gezgin

Gezgin

Çokgen kesitli, taş ve tuğla karışımı kaplama duvarlı, ahşap üçğen dayanaklara oturtulmuş, ahşap saçaklı, Marsilya kiremit örtülü bir yapıdır. Önünde bir basamaklı seki bulunan yuvarlak kemerli, taş söğeli, çift kanatlı ahşap kapısı, batıya caddeye açılır. Ahşap kanatlar üst üste üç bölmelidir. Söğe taşları, piremidal çıkıntı bölmeli, kemer yastık taşları iç- dış bükey hatlı olup mermerdendir. Kapıdan girince kadınlar yerine çıkan merdiven kapısı, erkekler yerine geçilen camekân kapı ile çevrelenmiş ayakkabılık yeri vardır. Mihrap mermer kaplama çerçeveli olup yarım soğan kemerlidir ve mihrap çıkıntısı dış duvarda görülmektedir. Basit minber ahşaptır. Bol pencereli, aydınlık bir yapıdır. Güneyde mihrabın her iki yanında, güneybatı, batı (iki) ve kuzeyde (üç) olmak üzere sekiz adet sivri kemerli, içe doğru genişleyen büyük boy penceresi vardır. Ayrıca doğudaki iki pencere sonradan örtülmüştür. Pencereler dıştan, üzerleri dikey yivli taş, söğeli olup kemer yastık taşları çıkıntılı iç-dış bükey hatlı, kemer kilit taşları ise piremidal çıkıntılıdır. Kuzey duvar boyunca asma kat kadınlar yeri vardır. İkisi duvarda altı ağaç direkle taşınır. Direklerden biri büyük taş silindirik olup küçük korint başlıklı ve köşe kenarları iç bükey yaprak dizisi kesitli taş altlıklıdır. Asma katın altında iki ağaç direkli ve parmaklıklı küçük bir seki, müezzinlik yeri vardır. Ahşap tavanlıdır. Tavanda içi bitkisel desenli üç göbek içinden lambalar sarkmaktadır.Minare yapıdan ayrıdır ve kuzey- batı köşesini bitişik durumdadır. Kesme taş altlığı saçağa dek uzanmakta ve tuğla silindir gövdesinde mavi çini bilezik vardır. Şerefe demir parmaklıklı, külah kurşun kaplıdır. Kapısı dışardan olup, kapı önü sekisindedir ve demirdendir. Yapı ile ilgili bir yazıt bulunamamıştır.

2019:02:19 12:50:44
Mustafa Kaya

Mustafa Kaya

Karaman mahallesi Gazlıgöl Caddesindeki bu cami şirin bir yapıya sahiptir. Mahallenin tek camisidir. Bahçesi yoktur. Kubbesizdir ve kesme duvardan yapılmıştır. İçerisi güzeldir. Cadde üzeri olması sebebiyle devamlı olarak bir ziyaretçisi bulunmaktadır. Burada çok kez Namaz kılmak nasip olmuştur. Ulaşımı olarak şehrin her tarafından kolay bir mevkide olması ayrıca güzeldir.

2021:01:17 14:51:32

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Afyonkarahisar Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Tüm İşletmeleri Gör

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı