Afyonkarahisar Kalesi

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 61 Yorum Ekle

Tanıtım Videosu

Afyonkarahisar Merkez Afyonkarahisar Kalesi Yorumlar - 0

Suleyman Guvvenir

Suleyman Guvvenir

Çok yorucu yarım saat merdiven çıkıyorsunuz ancak ciktiginiza değiyor,manzara muhteşem,dinlene dinlene zirveye ulaşabilirsiniz,belirli yerlerde çay satışı yapılıyor,içiniz ısınır,eksik gördüğüm konu ise güvenlik önlemlerinin çok zayıf oluşu,zirvede pencere gibi aralıklar kapatılmamış,korkuluk olmayan yerler var,bazı yerlerde merdivenler çok bozuk,çocuklar için bunlar tehlike arz ediyor o yüzden mutlaka çocuklarınızı yanınızdan ayirmayin

2024:01:24 16:34:08
Erkan ATAÇ

Erkan ATAÇ

Hâkim bir tepede zorlu bir yürüyüş ile çıkılan kale. Manzara muhteşem yukarıda kafe yok. Kazı çalışmaları var idi. Efsane bir jeolojik oluşum.

2024:01:21 09:55:59
Serdar Yetisen

Serdar Yetisen

Şimdilik merdiven aracılığıyla çıkılıyor, merdivenlerin başında magnet benzeri satanlar sizi karşılıyor, daha sonra cay kahve icebileceginiz bir yer var. Merdivenler tamamlandıktan sonra kaleye ulaşıyorsunuz ve harika bir şehir manzarası ile karşılaşıyorsunuz. Teleferik yapımı için çalışmalar devam ediyor. Yukarı çıkarken yanınıza su almalısınız. Kaleye çıktığınızda çay soda vb. satışı mevcut. Kaleye giriş ücretsiz. İçtiğiniz sulara ait şişeleri etrafa atmamalısınız ve atanları da uyarmalısınız aksi halde yillar sonra kale çevresi bir çöplüğe dönebilir. Kaleden indikten sonra dinlenmek için katmer yiyebilirsiniz. Kale cevresindeki mahalleleri gezmelisiniz, bu tarihi dokuyu hissetmenizi sağlayacaktır. Çocuklarla çıkmak isterseniz yarı yoldan geri dönmeniz gerekebilir. Kalenin yukarısında wc bulunmuyor, araçla gelecek olursanız kale yakınında yol kenarına park edebilirsiniz.

2023:11:05 10:33:31
Mohammad Hatami

Mohammad Hatami

Bazen bedenden çıkıp dağların tepesinden bu dünyaya bakarımHep bu manzarayı görmüşumdür sanırım20 - 30 dakikalık bir yolculukta geçirdiğim anlar benim için inanılmaz bir deneyim oldu.Diz ve bel problemi olanlar için tavsiye etmiyorum ve ara vere vere sonuna kadar gidebilir herkesOrada su ve soda gibi içecekler satan arkadaşlar vardıNakit para yanınızda olsun orayı onlar canlı tutuyor mutlaka bi alışveriş yapınIyi eğlenceler keyifli yolculuklar dilerim

2024:01:17 17:22:15
Kenan Güven

Kenan Güven

Afyonkarahisar’ın muhteşem manzarasıYukarı çıkmak zorda olsa değer 294 basamakYukarı doğru çıkıyorsunuz. Birde dönüş var tabiki. Orada karşılaştığım Mustafa’nın hayat öyküsü çok ilgimi çekti.Zor koşullarda günde 4 yada 5 kez çıkıp iniyormuş neden diye sordum kardeşi varmış onun bakımı ile ilgileniyormuş Allah yardımcısı olsun. kale içinde küçük bir çay ocağı var soğuk havada hayatını ve daim ettirmeye çalışıyor. Zor koşullarda ama mutlu ve enerjik bir arkadaşımız. Çayı güzel tavsiye ederim.

2023:12:23 15:34:51

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Afyonkarahisar Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı