Kırklareli Kadı Ali Cami
Kırklareli şehrinde bulunan Kadı Ali Cami, şehrin en eski ve önemli camilerinden biridir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup, tarihi ve mimari açıdan büyük bir öneme sahiptir.
Cami, ibadet hizmetlerinin yanı sıra çeşitli dini etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Cuma namazları, bayram namazları ve diğer dini törenler burada düzenlenmektedir.
- Cami, tarihi ve kültürel bir miras olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
- İbadet hizmetlerinin yanı sıra dini etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.
- Cami, şehrin merkezi konumunda bulunmaktadır ve kolayca ulaşılabilir.
Kırklareli Kadı Ali Cami, tarihi ve kültürel bir miras olmasının yanı sıra dini etkinliklere ev sahipliği yapmasıyla da önemli bir yere sahiptir. Ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunmaktadır ve şehrin önemli bir simgesidir.Siteyi ziyaret et
Etiketler
Tanıtım Videosu
Kırklareli Merkez Kadı Ali Cami Yorumlar - 1
İnceleme Ekle ve Değerlendir
Öne Çıkan Şehirler
Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.
user387342
Kırklareli Kadı Ali Camii, Osmanlı dönemine ait bir tarihi eser olup, mimarisi ve süslemeleriyle dikkat çekici bir yapıya sahiptir. Caminin içinde bulunan detaylar ve tavan süslemeleri oldukça etkileyicidir. Ayrıca caminin çevresi de oldukça bakımlı ve temizdir. Tarihi ve kültürel bir miras olan Kadı Ali Camii, ziyaret edilmesi gereken önemli bir yapıdır. Puan : 4
29 Aralık 2024Metehan Salih
Biraz atıl kalmış. Aslında çok kıymetli bir eser ama sahipsiz gibi. Gün ortasında gittik kapalıydı. Böyle tarihi eserlerin açık olması lazım. Etrafı sokaklar caddeler çöp içerisinde, belediye fazla çalışmıyor gördüğüm kadarıyla.
2024:01:02 05:46:10Abdurrahim Vural
Kırklareli merkezinde Ahmet Mithat İlkokulu karşısında bulunmaktadır. Emin Ali Çelebi tarafından 1577 (H.985) yılında yaptırılmış olan cami, halen kullanılmakta olup, kare planlıdır. Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan çami; 457 metrekare arsa üzerinde 93 metrekarelik bir iç alana sahiptir. Aynı anda 200 kişinin ibadet edebileceği bir kapasiteye sahiptir. Daha önceden yakınında bulunan bir mahkemeden dolayı Kadı Camii denilmektedir. Bir diğer adı da Emin Ali Çelebi Camii olan yapının duvar bünyesi, üç cephede düzgün yonu köfeki kaplamadır. Alt sıra pencerelerinin söveleri ve mihrabı, çok iyi bir işçilikle köfeki taşından yapılmıştır. Hafifletme kemerlerinde köfekiye hakedilmiş kabartma dilimli ve kemer sivrisine yakın rozetler, caminin tek tezyinat özelliğidir. Tavan ve çatı ahşap olup, dört mahyalı ve üzeri alaturka kiremit örtülüdür. Minaresi camiye bitişik olup, çok köşeli kütüklüdür. 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir restorasyon geçirmiştir. Bu restorasyonda minaresi tamamen yenilenmiştir. İbadete açıktır.
2023:01:15 17:37:06meg
Kırklareli şirin bir vilayetimiz olmakla beraber şöyle bir yazı dikkatimi çekti mutlu insanların şehri harika değil mi sizce, camiini tarihçesi Kadı Camii - Kırklareli Kırklareli merkezinde Ahmet Mithat İlkokulu karşısında bulunmaktadır. Emin Ali Çelebi tarafından 1577 (H.985) yılında yaptırılmış olan cami, halen kullanılmakta olup, kare planlıdır. Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan çami; 457 metrekare arsa üzerinde 93 metrekarelik bir iç alana sahiptir. Aynı anda 200 kişinin ibadet edebileceği bir kapasiteye sahiptir. Daha önceden yakınında bulunan bir mahkemeden dolayı Kadı Camii denilmektedir. Bir diğer adı da Emin Ali Çelebi Camii olan yapının duvar bünyesi, üç cephede düzgün yonu köfeki kaplamadır. Alt sıra pencerelerinin söveleri ve mihrabı, çok iyi bir işçilikle köfeki taşından yapılmıştır. Hafifletme kemerlerinde köfekiye hakedilmiş kabartma dilimli ve kemer sivrisine yakın rozetler, caminin tek tezyinat özelliğidir. Tavan ve çatı ahşap olup, dört mahyalı ve üzeri alaturka kiremit örtülüdür. Minaresi camiye bitişik olup, çok köşeli kütüklüdür. 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir restorasyon geçirmiştir. Bu restorasyonda minaresi tamamen yenilenmiştir. İbadete açıktır.
2022:09:28 07:24:14gülcan Gül
Tarih kakan küçük bir Osmanlı eseri,caminin bahöe düzenlemesini hangi saygısız firma yaptıysa yazıklar olsun,bahçedeki tarihi nezar taşının yarısını gömmüş,el insaf...
2019:06:27 11:21:45Eyup Balci
Osmanlı mirası küçük camileri eskiden beri farklı severim. Kadı Ali camii de çok güzel bir Osmanlı mirası camii.
2022:08:27 17:58:11