Aziz Stephen Kilisesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

İstanbul Aziz Stephen Kilisesi

İstanbul Aziz Stephen Kilisesi, İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan önemli bir kilisedir. 6. yüzyılda inşa edilen bu kilise, Bizans İmparatorluğu döneminde önemli bir dini merkez olarak hizmet vermiştir.

Tarihçe

İstanbul Aziz Stephen Kilisesi, 6. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Kilise, Bizans döneminde önemli dini törenlere ev sahipliği yapmış ve birçok önemli olaya tanıklık etmiştir. Osmanlı döneminde camiye çevrilen kilise, günümüzde ise müze olarak ziyaretçilere açıktır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti: Yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için 10 TL'dir. Müze kart sahipleri ücretsiz olarak ziyaret edebilirler.

Önemli Özellikler

  • 6. yüzyılda inşa edilmiş tarihi bir kilise
  • Bizans dönemine ait mozaikler ve freskler
  • Osmanlı dönemine ait mimari detaylar
İstanbul Aziz Stephen Kilisesi, tarihi ve kültürel önemiyle ziyaret edilmesi gereken önemli bir yapıdır. Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait izler taşıyan kilise, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Fatih İstanbul Aziz Stephen Kilisesi Yorumlar - 1

user350201

İstanbul Aziz Stephen Kilisesi, tarihi ve mimarisiyle büyüleyici bir yapıya sahip. Kilisenin iç dekorasyonu ve mozaikleri oldukça etkileyici. Tarihi dokusunu koruyarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Ancak, bazı bakım ve restorasyon ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Genel olarak, İstanbul Aziz Stephen Kilisesi'ni ziyaret etmekten keyif aldım.

12 Kasım 2024
Yusuf Savaş

Yusuf Savaş

Dünya üzerinde sağlam kalan 3 demir kiliseden birisi Stevi Stefan kilisesi. Buraya yapılan ilk kilise alev alınca, tamamen demirden yapılma fikri ortaya atılmış, demir iskeletin tüm parçaları Viyana’da üretilip burada birleştirilmiş, toplam ağırlığı ise yaklaşık 500 Ton. Kilisenin inanılmaz bir mimarisi var, içeri girdiğinize ise sizi muazzam bir iç dekorasyon karşılıyor. Metal kapılar, renkli camlar, seramik kaplama duvarlar, tablolar, altın renkli süslemeler. Sanki İtalya’da Rönesans döneminden kalma bir yapı geziyorsunuz. Özellikle giriş kapısının işlemesi sanki bir bankaya giriyormuşsunuz hissi veriyor. Kilisenin üst katına da çıkabiliyorsunuz ki, yukarıdan görüntü daha da bir hoş. Ayrıca fotoğraf çektirmeye izin veriyorlar ki normalde çoğu kilise izin verilmez. Bu da büyük bir şans. Kiliseye giriş ücretsiz. Pazar günü saat 12:00’a kadar ayin olduğu için, pazar günü gitmenizi önermiyorum. Cumartesi günü sabah en iyi saatler. Kilisenin hikayesi ise bir hayli ilginç, O zamanlar İstanbul’daki Ortodoks kiliselerinde ayinler Rumca yapıldığından dolayı Bulgar’lar kendi cemiyetlerini oluşturmak için 1850’de buraya ahşaptan bir ev inşaa etmişler. Ancak rivayetlere göre bu yapı alev almış. Daha sonrasında tamamen özerk bir kilise inşaa etmek isteyen Bulgarlar bu isteği o zamanın padişahı Sultan Abdülaziz’e götürüyor. Abdülaziz’de siyaseten “hayır” cevabını veremediği ve işi yokuşa sürmek için “yapın ama 3 ayda bitirmeniz lazım” diyor. Bulgar’lar da bu işi kiliseyi demirden yaparak çözebiliriz diyorlar. Demirini Viyana’da döktürüp gemilerle Tuna Nehri’nden Karadeniz’e oradan da İstanbul’a taşıyorlar. Ve rivayete göre tam da 3 ayda bitiriyorlar. Kilisenin ismi olan “Sveti Stefan” ise bir diğer adıyla “St. Stephan” hristiyanlığın ilk şehidi olarak kabul ediliyormuş. Bu nedenle kiliseye ismi verilmiş. İyi gezmeler..

2023:09:24 16:32:27
Ecehan T

Ecehan T

Kesinlikle görülmesini,gezilmesini tavsiye ederim. Girişte ücretiyle(kilise bağışı aslında) mum alıp yakabiliyorsunuz. Gördüğüm en şık en güzel kiliselerden

2023:12:02 20:35:45
LÜTFİ CANGAZİ

LÜTFİ CANGAZİ

Avusturya'nın başkenti Viyana'da hazırlanan döküm ve metal aksamları gemilere yüklenerek Tuna Nehri ve Boğazlar yoluyla Balat'a getirilen ve Haliç'in kıyısına monte edilen Demir Kilise, dünyanın ilk prefabrik yapıları arasında yer alıyor. O dönemde 4 milyon gümüş levaya mal olan, mihrabı Haliç'e dönük kilise, 1896'da tamamlansa da, mimari bölme duvarı ikonostasisin yeniden tasarlanması dolayısıyla 1898 senesinde ibadete açıldı. Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kiliseleri Vakfı bünyesindeki yaklaşık 300 kişi kapasiteli kilise, ilk günkü görkemiyle 124 yıldır sapasağlam ayakta duruyor. Kilisenin giriş kapısının üzerinde 40 metre yüksekliğinde bir çan kulesi, Rusya'nın Yaroslavl şehrinde dökülmüş 3 kubbesi ve günümüzde 2'si kullanılan 6 çanı bulunuyor. Bulgar Ortodoks inanışının en büyük sembollerinden biri olmaya devam eden, 500 ton demir kullanılarak haç şeklinde inşa edilen kilise, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra tarih, kültür ve tasarım meraklılarının da ilgisini çekiyor.

2023:12:05 14:03:59
Olcay Tanberken

Olcay Tanberken

Son derece bakımlı ve göz alıcı bir Ortodoks kilisesi. Haftasonları biraz kalabalık olabiliyor. Dışarıdan olduğu kadar iç süslemeleriyle de oldukça ihtişamlı bir yapısı var. Geçirdiği restorasyon çalışması oldukça başarılı bir sonuç vermiş.

2023:12:18 16:32:17
gencay gny

gencay gny

Giriş ücretsizdir. Zamanında tüm dünyada sadece 2 adet olan demir kiliselerden diğeri zamanla yok olunca bu kilise dünyadaki tek demir kilise olarak kalmıştır.

2024:01:06 22:24:40

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 09:00–17:00
  • Salı 09:00–17:00
  • Çarşamba 09:00–17:00
  • Perşembe 09:00–17:00
  • Cuma 09:00–17:00
  • Cumartesi 09:00–17:00
  • Pazar 09:00–17:00

Fatih İstanbul 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı