Hatay Cin Kule
Cin Kule, Hatay şehrinde bulunan tarihi bir yapıdır. Bu kule, Antakya'nın simgelerinden biri olarak bilinmektedir. Tarihi kesin olarak bilinmese de, genellikle 11. yüzyıla tarihlenmektedir. Cin Kule, şehrin tarihi dokusunu ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir yapıdır.
Fiyat politikası: Cin Kule'yi ziyaret etmek ücretsizdir.
- Tarihi ve kültürel bir miras
- Antakya'nın simgelerinden biri
- Mükemmel manzara
Cin Kule, Hatay'ın tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Antakya'nın simgelerinden biri olan bu kule, mükemmel manzarası ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.Siteyi ziyaret et
Etiketler
Hatay Payas Cin Kule Yorumlar - 1
İnceleme Ekle ve Değerlendir
Öne Çıkan Şehirler
Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.
user338768
Hatay Cin Kule Turistik Yer, tarihi ve kültürel bir atmosfere sahip olan harika bir mekan. Kuleye çıkarak şehri yukarıdan izlemek müthiş bir deneyimdi. Ayrıca etrafındaki restoranlar ve hediyelik eşya dükkanları da oldukça keyifliydi. Ancak biraz kalabalık olması ve giriş ücretinin biraz yüksek olması dezavantajlarından biri. Yine de Hatay'ı ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer.
31 Ekim 2024Hasan BEKAR
Tarihi eser ve yapı olarak çok kıymetli. Fakat bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden çok kötü olmuş.öncelikli olarak yerel yönetim ve anıtlar kurulu ilgilenmesi gerekiyor.
2021:11:28 20:17:28İbrahim DERİNSU
Payas’ta sahile oldukça yakın konumda ikinci bir askeri niteliğe sahip yapıdır. Limanı korumak amacıyla 1577 yılında yaptırılmış bir gözlem kulesidir. Payas’ta bir Osmanlı şehri oluşturmak için gösterilen gayretin son halkasını teşkil ettiği anlaşılmaktadır. Yani yapım tarihi göz önüne alınırsa kule, iskele, gümrük, tersane ve külliyeden sonra, Payas’ta inşa edilen çekirdek yerleşim dokusunun son büyük yapısını teşkil etmektedir. Limana yakınlığı sebebiyle gümrük kapısı olarak da kullanılmıştır.Kale ile liman arasında, limanı korumak için 1577 yılında inşa edilmiştir. Eskiden "İskele Kalesi" adıyla anılan bu yapı 360 derecelik görüş alanına sahip iki katlı bir karakol kulesidir.Bir Osmanlı şehri oluşturmak için gösterilen gayretin son halkasını teşkil ettiği anlaşılmaktadır. Yani yapım tarihi göz önüne alınırsa kule, iskele, gümrük, tersane ve külliyeden sonra, Payas'ta inşa edilen çekirdek yerleşim dokusunun son büyük yapısını teşkil etmektedir. Limanda yapılan tabyalardan (ayrı olarak yapılmış ve silahlarla güçlendirilmiş istihkam) sonra, düşman gemilerinin taarruzuna karşı koymak ve Payas Kalesi'nin müdafaa mecburiyetini arttırmak için limana hakim bir nokta üzerine inşa edilmiştir. 975 H./1577 M. yılında Babiali, Üzeyr Beyi ve Kadısına gönderdiği bir talimatla, limanın uygun görülen bir yerine, İstanbul Saray Burnu karşısında bulunan Kız Kulesi üslubunda metin bir kule yapılarak içine dört top ile yeteri kadar hisar eri konulmasını emretmiştir. Bu hükmün gönderilmesinden sonra, kalenin inşasına başlanılmıştır.17. yüzyılda Payas'ı gören Evliya Çelebi ise gözlemlerini şöyle dile getirmektedir; “İskele kulesi yuvarlak ve sağlam bir kule olup üzerinde kale koruyucuları gece gündüz gözcülük ederler. Çünkü gümrük buradadır. “Cin Kule onarılıp turizme kazandırılmış. İçerisinde güzel bir kafeterya var. Orada oturup kimler geldi geçti muhabbetini yaparsınız.
2020:10:21 17:08:08Murat Engin
Payas’ta sahile oldukça yakın konumda ikinci bir askeri nitelige sahip yapıdır.Limanı korumak amacıyla 1577 yılında yaptırılmıs bir gözlem kulesidir.Payas’ta bir Osmanlı sehri olusturmak için gösterilen gayretin son halkasını teskil ettigi anlasılmaktadır. Yani yapım tarihi göz önüne alınırsa kule, iskele, gümrük, tersane ve külliyeden sonra, Payas’ta insa edilen çekirdek yerlesim dokusunun son büyük yapısını teskil etmektedir. Limana yakınlıgı sebebiyle gümrük kapısı olarak da kullanılmıstır.
2019:10:02 15:27:40MUSA OZSEN
Umumi tuvalet olarak kullanılıyor...Kokudan içeriye girilmiyor..İçeri girmez olaydım ..Tarihi yapılar çok güzel korunuyor😁😁
2021:08:01 21:20:23SELCUK OZ
payas ta sokullu mehmet külliyesi ve kaleyi gezerseniz buryıda görün bence . kafe yapılmış . en üst tarafa çıkınca deniz manzaralı oluyor.
2018:11:30 13:18:50