Aktepe Türkmen Mezarlığı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 2 Yorum Ekle

Aktepe Türkmen Mezarlığı - Hatay

Aktepe Türkmen Mezarlığı, Hatay ilinde bulunan tarihi bir mezarlık alanıdır. Mezarlık, Türkmen kültürüne ait tarihi mezar taşları ve anıtları barındırmaktadır.

Tarihçe

Aktepe Türkmen Mezarlığı, yüzyıllar öncesine dayanan bir tarihe sahiptir. Türkmenlerin yaşadığı dönemlerde kullanılan mezarlık, günümüzde de tarihi ve kültürel bir öneme sahiptir.

Fiyat Politikası

  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Rehberlik hizmeti: Ücretli

Önemli Özellikler

  • Türkmen kültürüne ait tarihi mezar taşları
  • Anıtsal mezar yapıları
  • Doğal ve tarihi güzelliklerle çevrili alan
Aktepe Türkmen Mezarlığı, Hatay'ın tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen ziyaretçiler için ideal bir destinasyondur. Türkmen kültürüne ait eşsiz eserleri görmek ve tarihi atmosferi hissetmek için mutlaka ziyaret edilmelidir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Hassa Hatay Aktepe Türkmen Mezarlığı Yorumlar - 1

user333609

Hatay Aktepe Türkmen Mezarlığı, tarihi ve kültürel bir öneme sahip olan bir mezarlık alanıdır. Burada yatan Türkmenlerin ruhlarına huzur ve saygıyla yaklaşılması gerektiğine inanıyorum. Mezarlık alanı bakımlı ve temiz bir şekilde korunuyor. Ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunuyor. Ancak daha fazla bakım ve düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak güzel bir mezarlık alanı olduğunu söyleyebilirim.

26 Ekim 2024
fatih g

fatih g

Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Arkeoloji Müzelerinin ortaklığında yürütülen kazı çalışması.Hatay ve Türkiye kültür varlıkları açısından önemli bir keşif ve miras.Henüz ziyarete açılmadığı için çekilen fotoğrafların paylaşılmasına izin verilmiyor.

2021:03:27 15:53:19
Fahreddin Osmanca

Fahreddin Osmanca

Memleketimin sonradan bulunmuş hazinesi. Kayı boyuna ait birtakim kalıntı ve mezar taşlarını mahfuz eden mezarliktir. Gidip uzaktan görmek serbest. Fakat fotoğraf cektirmemek gibi enteresan bir kuralı var. Açık havada , tarlanin ortasinda olan bir mezarlığı fotoğraflattirmamak komik . Neyse saygi duyuyoruz 😉

2019:07:06 17:55:14
Aktepe Online

Aktepe Online

Mezarlıkta görüntü almak yasaktır. Sebebi ise halen çalışmalar sürüyor ve bitmeden önce çalışmalara verebileceği zarar nedeniyle resim ve video çekmek yasaklanmıştır. Mezarlıkta 24/7 güvenlik bulunmaktadır.

2019:10:09 07:06:41
Ali Çınar

Ali Çınar

Gezilip,görülesi yerlerden bir tanesi...

2019:10:29 16:13:51
Şahin Keskin (KESKA)

Şahin Keskin (KESKA)

Önemli bir keşif

2017:09:17 13:09:03

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Hassa Hatay 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı