Bakras Kalesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Bakras Kalesi

Bakras Kalesi, Hatay şehrinde bulunan tarihi bir kaledir. Kale, Roma dönemine kadar uzanan köklü bir tarihe sahiptir ve birçok farklı medeniyet tarafından kullanılmıştır.

Tarihçe

Bakras Kalesi, M.Ö. 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu tarafından inşa edilmiştir. Daha sonra Bizans ve Arap egemenliği altında kalan kale, Osmanlı döneminde de önemli bir stratejik nokta olarak kullanılmıştır.

Fiyat Politikası

Bakras Kalesi'ni ziyaret etmek ücretsizdir.

Önemli Özellikler

  • Roma dönemine ait kalıntıları görebilme imkanı
  • Muhteşem manzarası ile fotoğrafçıların ilgi odağı
  • Tarihi ve kültürel bir gezi için ideal bir nokta
Bakras Kalesi, tarihi ve kültürel mirası keşfetmek isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir noktadır. Eşsiz manzarası ve tarihi dokusuyla unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Belen Hatay Bakras Kalesi Yorumlar - 1

user333321

Hatay Bakras Kalesi Kumarhane, tarihi bir mekanda eğlenceli bir atmosfer sunuyor. Kumarhane içindeki oyun seçenekleri oldukça çeşitli ve çalışanlar da oldukça ilgili ve yardımsever. Ancak mekanın biraz bakıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Genel olarak keyifli bir deneyim yaşadım.

26 Ekim 2024
Serkan Dinç

Serkan Dinç

6 Şubat 2023 depreminden çok fazla hasar almış, çoğu geçit kapanmış ve yürüme yolları molozlarla dolduğu için yürümek çok zor. Gidilirken dikkat edilmesi gerekiyor.

2023:05:31 17:01:46
Person

Person

Kalenin çıkışı çok zor değil ama dikkatli olunması gerekir.Mutlaka acilen restorasyon yapılmalı!Tarihe ilgisi olanlar için harika bir yer.Kalp yarası dizisinde cekilen kale de burasıdır..Ammuri Kralı Dakianus’un Bakras Kalesinin bulunduğu yerde çok sevdiği karısı atından düşüp uçuruma yuvarlanan Bağrez’in hatırasına bu kaleyi inşa ettirmiştir. Bu kale 26 Eylül 1183 tarihinde Salahaddin Eyyübi’ye Haçlılar tarafından teslim edilmiştir. Ermeniler bir süre sonra bu bölgeyi ele geçirdiler ve kaleyi yeniden inşa ederekmüstahkem bir mevki haline getirdiler.Osmanlılar ve Memluklular arasında da çekişmelere sahne olan kale, Yavuz Sultan Selim tarafından 1516 yılında kesin olarak zapt edildi.

2022:01:29 11:51:05
İbrahim

İbrahim

Antakya-Kırıkhan yolundan sola ya da Kırıkhan-Antakya yolundan sağa dönerek yaklaşık beş kilometre sonra kaleye ulaşabiliyorsunuz. Ana yoldan ayrıldıktan sonra köy yolu standardında bir yol, düzgün sayılabilir. Kaleye vardığınızda geniş diyebileceğimiz bir meydana aracınızı park edebiliyorsunuz. Kale civarında herhangi bir büfe, kafe ya da bekçi kulübesi bulunmuyor. Kale ile siz başbaşasınız yani. Kalenin manzarası mükemmel. Amik ovası ayaklarınızın altında. Dönemine göre oldukça sağlam kalmış bir kale. Yalnız kaleye çıkış için herhangi bir yol bulunmuyor. Diğer şekilde patikadan çıkmak ise oldukça tehlikeli. Görevli olmadığı için giriş ücreti de alınmıyor.

2022:09:05 06:00:53
Aytek ERSAN

Aytek ERSAN

Deprem sonrası dış sütunlar ve kemerler yerinde değil maalesef. İç yapının bazı noktalarında depreme bağlı yeni süreksizlikler oluşmuş olabilir. Gerek inen malzemenin temizlenmesi, gerekse yeni ziyaretlerde ani hareketlere ve titreşime dikkat edilmesi gerekir. Uzaktan incelemek ve fotoğraflamak daha sağlıklı olacaktır.

2023:02:27 13:16:50
BÜLENT BİNOL

BÜLENT BİNOL

Bakras Kalesi Antakya - İskenderun karayolunun 25. kilometresinden batıya ayrılan yol ile bu yola 7 - 8 km uzaklıkta, adını bu kaleden alan ve Belen ilçesine bağlı yaklaşık 2500 nüfuslu köyü olan, günümüzdeki adıyla Ötençay'da (Bakras) bulunmaktadır.Kalenin Ammuri Kralı Dakianus tarafından yapıldığı ileri sürülür. Kral yaz aylarında İskenderun - Arsuz arasındaki kıyıda tatil yapıp Suriye'ye dönerken, geçtiği Kızıldağ üzerinde, sarp bir tepede karısı Bağrez bindiği attan uçuruma düşerek ölür. Dakianus çok sevdiği karısının ölümü üzerine, onun adını verdiği bu kaleyi inşa eder. Bağrez ismi, zamanla Bakras olarak değişir.Kalenin girişi tamamen yıkılmış durumdadır. Ancak kalenin kalan kısmında bir çok yer hala belirgin durumdadır. Çıkış biraz zordur, kalenin içini gezerken de bazı kısımlar özellikle yıkılan yerler yüzünden tehlike arzetmektedir. Ama tam tepe bir mevkide bulunduğundan dolayı çevreyi 360 derece gören mükemmel bir manzaraya sahiptir. Zor olsa bile maceraya atılmaya değer. Tabi dikkatli olmak şartıyla.

2020:05:21 23:15:24

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Belen Hatay 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı