Gülüreş Baba Camii

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

Gülüreş Baba Camii Hakkında

Gülüreş Baba Camii, Hakkari şehrinde bulunan tarihi bir ibadet yeri olarak hizmet vermektedir. Cami, bölgedeki Müslümanlar için önemli bir ibadet merkezi olmasının yanı sıra turistlerin de ilgisini çekmektedir.

Tarihçe

Gülüreş Baba Camii, 17. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Cami, bölgedeki tarihi ve kültürel mirası yansıtan mimarisiyle dikkat çekmektedir. Yıllar içinde birçok restore edilerek günümüze kadar gelmiştir.

Hizmetler ve Fiyat Politikası

Gülüreş Baba Camii, ibadet saatleri dışında ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Cami, düzenli olarak Cuma namazı gibi ibadetlerin yanı sıra özel günlerde de ibadetlerine devam etmektedir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir ibadet yeri olması
  • Bölgedeki Müslümanlar için önemli bir merkez olması
  • Turistlerin ilgisini çeken mimarisi
Gülüreş Baba Camii, tarihi ve kültürel bir miras olan Osmanlı dönemi camilerini görmek isteyen ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Ayrıca, bölgedeki Müslümanlar için de önemli bir ibadet merkezi olmasıyla dikkat çekmektedir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Hakkari Merkez Gülüreş Baba Camii Yorumlar - 1

user331385

Hakkari Gülüreş Baba Camii, şehrin en önemli ve tarihi camilerinden biridir. Mimari yapısı oldukça etkileyici ve göz alıcıdır. Caminin iç dekorasyonu da oldukça güzel ve detaylıdır. Burada ibadet etmek gerçekten huzur verici bir deneyimdir. Ayrıca cami çevresi de oldukça temiz ve düzenlidir. Hakkari'nin en güzel camilerinden biri olduğunu söyleyebilirim.Puan : 5

24 Ekim 2024
Nevzat Akmaz

Nevzat Akmaz

Gülüreş Baba Eş Şeyh Abiydin Müsafir hz lerinin kunyesidir. Şeyh Abiydin Müsafir 1074 yılında doğmuş 1162 yılında şuan türbesinin bulunduğu Hakkari'nin Biçer mahallesinde bulunan hocalık yaptığı tekyesinde vefat etmistir. Islam bilim dünyasının önemli bir ismidir. Ölümden sonra 1174 yılında türbesinin yanında kendisinin adını taşıyan bir cami yapılmıştır. Eski cami yıkılmış yerine 1982 yılında yeniden inşa edilmiştir.

2019:08:20 10:27:08
C. Atalay

C. Atalay

Güzel bir camii din İbadeti çok güzel temiz her Çevre temizliği iç dış çok güzel

2019:08:20 17:17:44
Serhat Çetin

Serhat Çetin

Güzel bir cami.

2023:02:18 18:57:06

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Hakkari Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı