imera manastırı

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 2 Yorum Ekle

Tanıtım Videosu

Gümüşhane Merkez imera manastırı Yorumlar - 0

pika puka

pika puka

Bu tarz eserlere daha fazla ilgi olmalı ancak tanıtım şart. Yapı restorasyonu gayet iyi lakin çevre düzenlemesine pek önem verilmemiş. Çok yüksek bir tepede manzarasını da beğendim. Yol biraz zahmetli ama katlanılır. Gittiğimizde yapının kapısı kapalıydı içerisini gezemedik. Tarihi yapılarla ilgilenenlere tavsiye ederim. Çevresinde oturup dinlenebileceğiniz ve piknik yapabileceğiniz alanlar var

2023:07:15 15:55:51
Fikret Çakır

Fikret Çakır

Yer çok güzel bildiğiniz bir tarih yatıyor ve inanın gidilip görülmesi gereken bir yerlerden biri tabi benim görüşümdur herkes bir yeri sevecek diye birşey yok ama kilise ve etrafındaki yapılar güzel,kilise restore edilmiş etrafındaki yapılarda restore edilseymis iyi olurmuş ama oradaki bir beyfendi ile konuştuk uzun uzun o bize olayları anlattı kısa bir aciklamada bulunacagim yapıların neden yıkıldığı ile ilgili zamanında burdan giden insanlar geri gelip dedelerimizin yeri diye dedem yaptı diye olaylar dönmüş ordaki halkta gelip hak sahipligi yapmasın diye yikmislar bize anlatılan. yapıların olduğu yerler sahipliymis ve önceden de rahip okulu olarak kullanılıyormuş burası ve bölgedeki en büyük yerleşim yerlerindenmis sadece bir kiliseden ibaret değildir gittiğinizde anlayacaksınız aşırı derecede yapılar vardır..

2022:10:18 10:12:32
Sara Kanaan

Sara Kanaan

Muhteşem Bi yer manastıra yakın olanlar mutlaka görsün derim. Bahar ve yaz aylarında gimenizi tavsiye ederim

2023:05:01 06:48:30
osman kara

osman kara

Her yönü ile tarih kokan bir yer. Oraya gittiğinizde sizi Manastırdan daha fazlası bekliyor. Her mevsim güzel bir yer. Doğası, havası, suyu bir başka güzel. Hele oraya giderken yaptığınız yolculuk görsel bir şölen. Genelde yazın ziyaretçileri fazla olur ama kışın bambaşka. Mangalınızı, semaverinizi ve fotoğraf makinenizi almayı unutmayın. Ama lütfen kirletmeyiniz.

2021:03:22 08:25:53
Mustafa Baltaci

Mustafa Baltaci

Olucak köyünde yer alan harika bir manastır daha. bazen diyorum o kadar kültürel marlığımız var ki elimizdekileri o yüzden mi umursamıyoruz. sahipsiz kalan yerlerden biri daha. kültür bakanlığının hiç bir yetkilisi yok sahipsiz ve ücretsiz. ziyaret ettiğimde yıl 2011 di ve Sürmela'nın Şifresi filminin set çalışmaları vardı. tabi ki onlarda gördüğüm kadarıyla az zarar vermemişlerdi. manastır ne yazık ki içinde geceleri ateş yakılan içki içilen bir yer durumundaydı. Manastır bölgede yaşayan ermeniler tarafından kullanılıyordu. Gümüşhanede bir çok eski ve ayakta kalan ermeni evine de rastlayabilirsiniz.

2020:08:23 15:09:18

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Gümüşhane Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı