Kale Cami

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Giresun Kale Cami

Giresun Kale Cami, Giresun şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Giresun Kalesi'nin içinde yer almaktadır ve şehrin en eski ve önemli yapılarından biridir.

Tarihçe

Giresun Kale Cami, 15. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Cami, birçok farklı dönemde restore edilmiş olsa da orijinal mimarisini korumaktadır.

Fiyat Politikası

Giresun Kale Cami, ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Camiye giriş ücretsizdir ve herkesin ziyaretine açıktır.

Önemli Özellikler

  • Tarihi bir yapı olması
  • Giresun Kalesi'nin içinde bulunması
  • Osmanlı dönemi mimarisini yansıtması
Giresun Kale Cami, tarihi ve kültürel bir miras olması nedeniyle ziyaret edilmesi gereken önemli bir yapıdır. Giresun'u ziyaret eden herkesin mutlaka bu tarihi camiyi görmesini öneririz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Giresun Merkez Kale Cami Yorumlar - 1

user325575

Giresun Kale Cami, tarihi ve mimari açıdan oldukça etkileyici bir yapıya sahip. Caminin içindeki detaylar ve süslemeler gerçekten göz alıcı. Ayrıca manzarası da muhteşem, kaleye hakim bir konumda bulunuyor. Ancak bakım ve restorasyon gerektiren bazı noktaları olduğunu düşünüyorum. Genel olarak çok etkileyici bir cami, kesinlikle görülmeye değer.

18 Ekim 2024
Aretiasus

Aretiasus

Kale yolunda, 1830 yılında yapılmış olduğu bilinen oldukça güzel ve ihtişamlı bir camiidir.Caminin bahçesi ve etrafındaki sivri uçlu demir korkulukları nereye şikayet edip bildirdi isek de değişen birşey olmadı.Caminin dışındaki sarı badana ve boya sökülünce orijinal hali ve güzelliği ortaya çıktı. Daha şık bir çevre düzenlemesi ve kenar korkulukları yapılırsa daha da güzel olacaktır.

2022:12:11 05:38:47
Ünsal Yürek

Ünsal Yürek

Osmanlı son dönem camillerinden bir örnek, barok tarzında inşaa edilmiş camiinin, mihrap ve minberi görmeye değer. Kaleye çıkan yolda solda, adliye binasının hemen yanında bulunmaktadır. Manzaraya hakim bir tepede bulunan camiinin, iç işlemeleri kayda değerdir.Tarihine gelirsek, Caminin ilk olarak, Osmanlı döneminde Müslümanların oturduğu Lonca Mahallesi’nde Hacı Muhiddin Ağa tarafından inşa edildiği tahmin edilmektedir. Kitabeden eserin 1830’da Dizdarzade Ematullah Hatun tarafından yeniden inşa edildiği anlaşılmaktadır. Bugünkü şeklini ise eşraftan Hacı Mustafa Efendi’nin 1913 yılında ikinci kez inşası ile almıştır. Caminin bahçe duvarına bitişik olan çeşme ise 1921-1924 yıllarında, aynı aileden Eşref Efendi tarafından yaptırılmıştır.

2019:08:19 09:27:44
Golden Gate

Golden Gate

EN | A mosque designed in 1830 by an Ottoman design. The design is really incredible.TR | 1830 yılı yapımı bir Osmanlı tasarımı bir cami. Tasarım gerçekten de etkileyici.by Goldengate Year: July 2019

2019:07:21 21:25:25
Tarik Kahraman

Tarik Kahraman

Kale cami küçük ama çok güzel bir cami karşıda bulunan kafeden tüm Giresun’u izleyebilirsiniz son yollarda restore edilmiş eski görünümüne kavuşmuştur

2020:08:17 05:31:06
Safa KUL

Safa KUL

Dışı içi ve manzarası gerçekten güzel

2022:03:25 15:18:50

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Giresun Merkez 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı