Pişirici Mescidi Ve Kasteli

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Pişirici Mescidi Ve Kasteli Gaziantep

Pişirici Mescidi Ve Kasteli, Gaziantep şehrinde bulunan tarihi bir mekan ve restoran işletmesidir. Bu mekan, hem tarihi bir mescit olarak hizmet verirken hem de lezzetli yemekleriyle müşterilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

Tarihçe

Pişirici Mescidi Ve Kasteli, 19. yüzyılda inşa edilmiş ve o günden beri şehrin önemli bir simgesi haline gelmiştir. Restoran kısmı ise daha sonradan eklenmiş olup, geleneksel Gaziantep mutfağının en özel lezzetlerini sunmaktadır.

Fiyat Politikası

Restoranımızda fiyatlar oldukça makul düzeydedir ve her bütçeye hitap etmektedir. Ayrıca özel indirimler ve kampanyalar da düzenli olarak yapılmaktadır.

Önemli Özellikler

  • Geleneksel Gaziantep mutfağının en özel lezzetleri
  • Tarihi bir mekan atmosferi
  • Profesyonel ve misafirperver hizmet anlayışı
  • Özel etkinlik ve organizasyon imkanları
Pişirici Mescidi Ve Kasteli, hem tarihi bir mekanı ziyaret etmek isteyenler için ideal bir seçenek sunarken hem de lezzetli yemekleriyle damak zevkinize hitap edecek bir deneyim sunmaktadır. Misafirperver personeli ve özel atmosferi ile unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen herkesi bekliyoruz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Gaziantep Şehitkamil Pişirici Mescidi Ve Kasteli Yorumlar - 1

user321629

Gaziantep Pişirici Mescidi ve Kasteli Turistik Yer, şehrin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli noktalardan biridir. Mescidin mimarisi ve tarihi dokusu oldukça etkileyici ve ziyaretçiler için keyifli bir deneyim sunmaktadır. Ayrıca Kasteli Turistik Yer de şehrin güzelliklerini keşfetmek isteyenler için harika bir seçenektir. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle Gaziantep'in ruhunu yansıtan bu yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz.Puan : 4.

13 Ekim 2024
Ümmü Gülsüm Uğur

Ümmü Gülsüm Uğur

Kastel eskilerde çeşme anlamına gelirmiş. Mekan eskiden suyun nasıl temin edildiğini anlatıyor. Girişi ücretsiz. Zaten çoğu kişi tarafından da bilinmiyor ama gidip ziyaret edilmesi gerekilen bir yer. Şehreküstü'de bulunuyor çarşıya yakın sayılır

2023:07:11 20:21:49
Ahmet Gencay

Ahmet Gencay

Gaziantep’te çokta ziyaret edilmeyen yerlerden biri ama belediye bilbordlarda tanıtımını yapmaya başlamış,görülmesi gereken yerlerden

2023:10:08 17:11:43
Gun Han

Gun Han

Gaziantep te Pek çok kişinin farkında olmadığı ama çok enteresan ve mutlaka görülmesi gereken bir yer özellikle yağmurlu bir günde görülürse sistemin nasıl çalıştığı da görülebiliyor.

2022:12:08 17:47:46
Volkan Curta

Volkan Curta

Pişirici Kasteli, Gaziantep'te Çarşı Merkezine yakın sayılabilecek bir yer olan Şehre Küstü semtinde yer alıyor. Suyun taksim edildiği yer anlamına gelmektedir kastel kelimesi... Yaklaşık 750 yıllık olan Pişirici Kasteli'nin Selçuklular zamanında yapıldığı varsayılmaktadır. Şehrin çeşitli yerlerinde biriktirilen kaynak ve yağmur suları, yeraltına açılan kanallar sayesinde semtlere ulaştırılmakta ve hanelere dağıtılmaktadır. Zamanın güzel teknolojilerinden biridir. Gaziantep'e geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden biri diye düşünüyorum...

2022:08:25 17:40:22
Harun Temiz

Harun Temiz

Orijinal eski çağlardan şu geliş ve gidiş yerleri korunmuş.. hayranlık uyandıran bir yapı, başka şehirlerde benzeri yok.. ayrıca müze ücretsiz..

2022:08:14 18:21:12

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Gaziantep Şehitkamil 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı