Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 5 Yorum Ekle

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, Gaziantep şehrinde bulunan ve şehrin tarihini, kültürünü ve sanatını ziyaretçilere sunan bir müzedir. Müze, zengin koleksiyonu ile ziyaretçilere Gaziantep'in geçmişine dair önemli bir perspektif sunmaktadır.

Tarihçe

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, 1903 yılında inşa edilen tarihi bir hanın restore edilmesiyle 2011 yılında ziyarete açılmıştır. Müze, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise 5 TL'dir. Müze, belirli günlerde ücretsiz ziyaret edilebilmektedir. Ayrıca grup ziyaretleri için özel indirimler de uygulanmaktadır.

Önemli Özellikler

  • Gaziantep'in tarihini ve kültürünü yansıtan zengin bir koleksiyona sahip olması
  • Tarihi bir hanın restore edilerek müzeye dönüştürülmüş olması
  • Geçmişten günümüze Gaziantep'in gelişimini anlatan interaktif sergiler
Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, ziyaretçilere Gaziantep'in zengin tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı sunmaktadır. Tarihe ilgi duyan herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir müze olarak öne çıkmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Gaziantep Şahinbey Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi Yorumlar - 1

user319701

Gaziantep Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, şehrin tarihini ve kültürünü yansıtan harika bir müze. Sergilenen eserlerin çeşitliliği ve düzeni oldukça etkileyici. Müzenin içinde gezinirken kendimi tarihin içinde bir yolculuk yapmış gibi hissettim. Ayrıca personelin ilgili ve yardımsever olması da ayrı bir artıydı. Kesinlikle Gaziantep'e yolunuz düştüğünde ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

11 Ekim 2024
Özlem Ozsoydan

Özlem Ozsoydan

Gaziantep merkezde harika bir mekan. Biz yeni nesil meyhane bölümünü tercih ettik. Yemekler harikaydı yanında eğlencesiyle beraber çok güzel zaman geçirdik. Garsonlar ilgili ve takipçi, mekan düzenlemesi çok güzeldi. Gaziantep e geldiğimde mutlaka tekrar gitmek isteyeceğim mekanlardan biri oldu.

2023:02:04 20:02:25
24oktay24

24oktay24

Girz Han, Bayaz Ahmet Efendi tarafından 1909 yılında yaptırılmıştır. Osmanlı Han mimarisine uygun olarak iki katlı ve tek avlulu hanlar grubuna giren yapı, dikdörtgen şeklinde bir plana sahiptir.Klasik Osmanlı han mimarisinin birçok özelliklerini üzerinde taşıyan yapı, düzgün kesme taştan inşa edilmiş olup, kırma çatıyla örtülüdür. Zemin kattaki dükkanlar geniş kemerlerle caddeye açılmaktadır.  Üst katta ise cephe boyunca sıralanmış kemerli pencereler ve sahar (demir işçilikli) korkuluklarla oluşturulan balkon bulunmaktadır.

2022:12:20 18:59:28
enis özdemir

enis özdemir

Gaziantep’i tanıtan güzel bir müze hemen yanında güzel bir restoran ve lezzetli yemekli var tabi biraz pahallı :) müze girişi 5 tl nakitte kabul ediliyor.

2022:08:18 08:14:06
I. Ugur O.

I. Ugur O.

Gaziantep ile ilgili geçmişten günümüze bir çok alandaki bilgileri elde edebileceğiniz kapsamlı bir müze. Daha çok yazılı bilgiler ve onları görselleştiren sahneli alanlar var. Fotoğrafları paylaştım oradan görebilirsiniz nasıl olduğunu.

2021:09:04 19:12:28
Seda Nur Ö.

Seda Nur Ö.

Gaziantep'i çok güzel bir şekilde anlatan , kültürel ,ekonomik , sosyal yapısını ortaya koyan başarılı bir müze olmuş. Görsel sunduğu eşyalar çok başarılı. Gaziantep'e gelen kişilerin uğraması gerektiğini düşünüyorum. Öğrenci, öğretmen, sağlık çalışanları ve 65 yaş üstüne ücretsiz. Tam bilet ise 5 TL. Sadece girişine dikkat etmenizi öneririm, kafe girişi ile karıştırılıyormus genel olarak , bilginize.

2021:10:28 13:12:57

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Gaziantep Şahinbey 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı