Gaziantep Arkeoloji Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Gaziantep şehrinde bulunan ve ziyaretçilere tarihi eserleri sergileyen bir müzedir. Müze, ziyaretçilere Gaziantep ve çevresindeki arkeolojik buluntuları keşfetme fırsatı sunmaktadır.

Tarihçe

Gaziantep Arkeoloji Müzesi, 2005 yılında ziyarete açılmıştır. Müze, bölgedeki arkeolojik kazılardan elde edilen eserleri sergilemek amacıyla kurulmuştur.

Fiyat Politikası

Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise 5 TL'dir.

Önemli Özellikler

  • Gaziantep ve çevresindeki arkeolojik buluntuların sergilendiği bir müze
  • Ziyaretçilere tarihi eserleri keşfetme fırsatı sunar
  • Profesyonel rehberler eşliğinde turlar düzenlenmektedir
Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ni tercih etmeniz için birçok neden bulunmaktadır. Bölgenin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen herkesin bu müzeyi ziyaret etmesini öneririz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Gaziantep Şehitkamil Gaziantep Arkeoloji Müzesi Yorumlar - 1

user319681

Gaziantep Arkeoloji Müzesi, tarihi ve kültürel mirasıyla beni büyüleyen bir müze oldu. Müzenin içindeki eserlerin korunması ve sergilenmesi gerçekten etkileyiciydi. Özellikle Zeugma Mozaikleri beni büyüledi. Müzenin düzeni ve temizliği de oldukça başarılıydı. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir müze.

11 Ekim 2024
soli

soli

Öncelikle müzenin içi gerçekten çok büyük ve her alanında ayrı bir detay var.gezerken asla sıkılmadığım çok ilginç ve güzel bir müze. 18 yaş altı için ücretsiz, 18 yaş üstünün ise belli bir ücret ödemesi gerekiyor, verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor.

2024:01:24 14:52:03
Afer Özel

Afer Özel

Gaziantep merkezde, ilk çağlardan başlayarak son dönemlere kadar eserlerin yer aldığı, mükemmel bir şekilde düzenlenmiş bir müze. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Müze kart geçerli, öğretmen ve öğrenci ücretsiz, kişi başı 20 TL. 1,5-2 saatinizi ayırmanız yeterli.

2023:01:26 17:25:01
elif yiğit

elif yiğit

Her gittiğim şehrin muhakkak arkeolojik müzesini ziyaret ederim çünkü her yerde başka nadide eserler bulunuyor. Burası,Gaziantep kültleşmiş Zeugma müzesinin gölgesinde kalmış bir müze ama farklı eserler var gezilmeli engelliler için uygun ve rahat bir bina yapısı var.Her arkeolojik müze de olduğu gibi müze kart geçerli. Konum olarak güzel kaleye yakın.

2022:11:20 00:21:48
I. Ugur O.

I. Ugur O.

Güzel ülkemde bu kadar tarihin içinde yaşarken en önemli mesleklerden birinin arkeologluk olması gerektiğini hatırlatan şahane bir müze. Ilgilisi için saatler geçirebileceği ölçüde eserlere ve bilgi yazilarina sahip. 2 katli ve 2 binadan oluşuyor. Müze kart ile gezilebiliyor.

2021:08:28 09:17:19
Abramchee

Abramchee

Adini soyleyemedigim cağlardan günümüze kadar çok çeşitli dönemlere ışık tutan güzel doyurucu bir müze.

2023:01:29 12:29:38

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Gaziantep Şehitkamil 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı