Devr-i Alem Para Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Gaziantep Devr-i Alem Para Müzesi

Gaziantep şehrinde bulunan Devr-i Alem Para Müzesi, para koleksiyoncuları ve tarih meraklıları için benzersiz bir deneyim sunmaktadır. Müze, Osmanlı döneminden günümüze kadar olan farklı dönemlere ait nadir paraları sergilemektedir.

Tarihçe

Devr-i Alem Para Müzesi, 2005 yılında para koleksiyoncusu Ahmet Bey tarafından kurulmuştur. Müze, zengin koleksiyonuyla kısa sürede popüler hale gelmiş ve ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Fiyat Politikası

  • Yetişkinler için giriş ücreti: 20 TL
  • Öğrenciler ve 65 yaş üstü ziyaretçiler için indirimli giriş: 10 TL

Önemli Özellikler

  • Osmanlı dönemine ait nadir paraların sergilenmesi
  • Uzman rehberler eşliğinde tarih ve para hakkında bilgi edinme imkanı
  • Hediyelik eşya satışı
Gaziantep Devr-i Alem Para Müzesi, tarih ve para meraklıları için eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Zengin koleksiyonu ve uzman rehberleriyle müze, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir mekandır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Gaziantep Şahinbey Devr-i Alem Para Müzesi Yorumlar - 1

user319675

Gaziantep Devr-i Alem Para Müzesi, tarihi ve kültürel birikimiyle oldukça etkileyici bir müze. Müzenin içinde bulunan para koleksiyonu gerçekten büyüleyici ve dikkat çekici. Tarihi paraların yanı sıra farklı ülkelerden ve dönemlerden gelen paraların sergilenmesi de oldukça ilginç. Müzenin düzenlemesi ve bilgilendirici panoları da oldukça başarılı. Kesinlikle Gaziantep'te gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Benim için kesinlikle 5 üzerinden 5 puanı hak ediyor.

11 Ekim 2024
Soner

Soner

Ömrü hayatınızda göremeyeceğiniz kadar çok ve değişik paralar var 2023 Eylül de giriş 15 TL idi. Gidip görmek lazım

2023:09:29 09:39:18
Neslihan Sağlam

Neslihan Sağlam

Kendi açımdan çok güzel bir yer. Paralar hakkında bir çok görsele sahip her türlü eski yeni farklı birimlerden paralar bulunuyor. İlgili olan kişilerin beğeneceği bir yer. Orada bulunan abimiz de çok sempatik cana yakın yabancılık çektirmiyor. :))

2023:10:10 06:56:42
Yasemin Bilgiç

Yasemin Bilgiç

İçerisi mistik yapıda dizayn edilmiş bir şahıs müzesi. Emek harcanılmış çeşitli paralarla donatılmış. Müze sahibi Esat beyin iletişim kabiliyeti yüksek meslek gruplarına göre para koleksiyonlarını tanıtan emektar bir insan. Paranın turşusu bile kurmuş. İçeride para konseptli show da mevcut anı videosu çekebilirsiniz. Kişisel çabayla açılmış bu müzeyi gezmek içinde oldukça cüzi bir miktar ödüyorsunuz (10₺). Muhakkak ziyaret edilmeli. Meraklısıysanız içeride ki antika paraları satın almanızda mümkün.Not: İlk girişte Esat beyin bir sorusu oluyor parayla ilgilenen bilim dalı nedir? :) Araştırın bakalım;)

2023:04:14 14:05:43
Gezi Zamanı Motovlog

Gezi Zamanı Motovlog

Antep şehrimize değişik bir güzellik katan Para Müzesi olarak bilinen ve adını her geçen gün daha çok duyurmaya çalışan bir müze. Çeşitli demir ve kağıt paraların olduğu bu müze merkezi konumda olduğundan gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Paranın turşusunu bile kurmuşlar :) ağacını yapmışlar :) gittiğimde içerde kumru kuşu bir köşeye yatmışi yer edinmiş gelenleri uzaktan izliyordu o bile ayrı hava katmış para müzesine ...

2022:11:01 22:27:12
Neyin Halepçesi

Neyin Halepçesi

Güzel bir müze lakin anladığım kadarıyla koleksiyon sahibi abimiz tek başına mücadele ediyor destek almıyor biryerde bina sanırım depremde hasar görmüş zaten sergi alanları dışarda ilginç bir yer belediyeler neden abiye destek çıkmıyor güzel bir konakla güzel bir müze olabilir ücret 20 TL lakin para önemli değil vermesenizde girebilirsiniz abi pek takmıyor gönlü bol bir insan

2024:01:24 17:58:38

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:00–22:00
  • Salı 08:00–22:00
  • Çarşamba 08:00–22:00
  • Perşembe 08:00–22:00
  • Cuma 08:00–22:00
  • Cumartesi 08:00–22:00
  • Pazar 08:00–22:00

Gaziantep Şahinbey 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı