15 temmuz demokrasi müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimini ve milletin verdiği destansı mücadeleyi anlatan bir müzedir. Müze, ziyaretçilere o gece yaşanan olayları ve sonrasında yaşanan gelişmeleri interaktif bir şekilde sunmaktadır.

Tarihçe

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, 2018 yılında açılmıştır. Müze, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde açılarak, o geceyi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulmuştur.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise 5 TL'dir. Müze, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Önemli Özellikler

  • 15 Temmuz hain darbe girişimine dair detaylı bilgi sunar.
  • Interaktif deneyimler ve görsel materyallerle ziyaretçilere bilgi verir.
  • Müze, demokrasi ve milli birlik ruhunu vurgular.
15 Temmuz Demokrasi Müzesi, tarihi olayları yaşayarak öğrenmek isteyen herkes için önemli bir ziyaret noktasıdır. Bu müze, demokrasiye olan inancımızı pekiştirmek ve milletimizin birlik ve beraberliğini hatırlamak için mutlaka ziyaret edilmelidir.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Gaziantep Şehitkamil 15 temmuz demokrasi müzesi Yorumlar - 1

user319653

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Türkiye'nin demokrasi mücadelesini anlatan etkileyici bir müze. Müzenin içinde yer alan fotoğraflar, belgeler ve diğer objeler insanı duygulandırıyor ve tarihi olayları daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Müzenin düzenlemesi ve içeriği oldukça başarılı. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer.

11 Ekim 2024
BM - Yılmaz Koç

BM - Yılmaz Koç

İstasyon aile parkının içerisinde yer alan müze. 15 temmuz anısına yapılmış ve içersinde darbenin ilk anından sonuna kadar bütün görüntülerin yer aldığı cep telefonu tablet görüntüleri güvenlik kamerası görüntüleri bulunmakta.

2021:10:25 17:54:24
Muzaffer Deveci

Muzaffer Deveci

Müzikleri ve tarihi ile insanın tütleri diken diken diken oluyor. Gaziantep ‘e geldiğinizde mutlaka uğrayın. Müze kart geçmiyor burada. Öğretmen ücretsiz . Müze kart geçse iyi olurdu. Giriş cüzi 15 TL miktar olsada gerek yoktu bence.

2022:11:06 15:00:11
Turan Koç

Turan Koç

Çok güzel olmuş ziyaret edilmeli

2019:07:14 23:10:59
Tuba

Tuba

Tarihi mekanların içinde belki de en önemlisi bu müze ve yerleşim yeri. Fatih hocamızın muazzam anlatımıyla Kurtuluş mücadelemizi en ince detayına kadar öğrenip aynı duyguları paylaşmak geçmişimizi yad edip bugünümüze vesile oldukları için minnettar olduk. Emeğinize yüreğinize sağlık. Emek veren tüm kardeşlerimize teşekkürler💫

2022:03:11 08:48:12
Just Ales

Just Ales

Açıkçası baya ön yargıyla gittiğim bir müzeydi. Kesin yandaş bir tutum sergilenmiştir dedim (eh dediğim de bir nevi çıktı) ama o yandaşlığa rağmen beni gerçekten şaşırtan bir kaliteye sahipti. İçeride kimsenin olmamasını ise sahip olduğu konuma ve sabah akşam sürekli tekrarlana tekrarlana bıktırılmasına bağlıyorum. Eğer şehir dışından gelmiş biri iseniz öncelikli olarak gelmeniz gereken müzelerden olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Zeugma arkeoloji oyuncak müzesi gibi yerler ilk tercihiniz olmalı. Ama ben geldim gezdim sıkıldım son 1 2 günüm diyorsanız veya antepte yaşayan biri iseniz gelip görmenizi tavsiye ederim. Siyasi duruşunuz nedir bilmem fakat bu müzeyi tarafsız bir gözle gezebilirseniz pek de fena olmadığını rahatlıkla söyleyebileceğinizi garanti ederim.1 puanımı her yerde olan Bekir bozdağ ve muhaliflerin göz ardı edilmesinden kırıyorum. İleride bir gün bu müzenin üzerine daha da emek sarfedilerek fetönün nasıl insanları kandırdığını ve palazlandığını anlatırlarsa çok daha iyi ve güzel amaçlara hizmet eden bir yapı olduğunu söyleriz. Şimdi maalesef AKP nin şov için yaptığı bir yere benziyor :/

2020:08:25 20:03:39

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:30–17:30
  • Salı 08:30–17:30
  • Çarşamba 08:30–17:30
  • Perşembe 08:30–17:30
  • Cuma 08:30–17:30
  • Cumartesi 08:30–17:30
  • Pazar 08:30–17:30

Gaziantep Şehitkamil 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı