Görüntülenme - 5 Yorum Ekle

Şirvani Cami Gaziantep

Şirvani Cami, Gaziantep şehrinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup, şehrin en önemli tarihi ve dini yapılarından biridir. Şirvani Cami, şehrin tarihi dokusunu yansıtan mimarisi ve süslemeleri ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

Fiyat politikası: Ücretsiz ziyaret edilebilen Şirvani Cami, herkesin rahatlıkla ziyaret edebileceği bir mekandır.

Önemli Özellikler:

  • Tarihi ve dini bir yapı olması
  • Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden biri olması
  • Şehrin tarihi dokusunu yansıtması
Şirvani Cami, Gaziantep'in tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir mekandır. Osmanlı dönemi mimarisini yakından görmek ve şehrin tarihini hissetmek isteyen ziyaretçiler için harika bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Gaziantep Şahinbey Şirvani Cami Yorumlar - 1

user319447

Gaziantep Şirvani Cami, şehrin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayan güzel bir yapıdır. Mimari açıdan oldukça etkileyici olan cami, ziyaretçilerine huzurlu bir ibadet ortamı sunmaktadır. Tarihi dokusu ve detaylarıyla dikkat çeken Şirvani Cami, Gaziantep'in önemli turistik mekanlarından biridir. Kesinlikle görülmeye değer bir yapıdır.

11 Ekim 2024
Recep Çetin

Recep Çetin

Gaziantep kalesinin hemen yanı başında bulunan ve minaresindeki işlemeler ve ince işçilikler ile dikkat çeken bir cami. Gaziantep gezimizde ziyaret etme fırsatımız oldu ve manevi havasından çok etkilendim. Yolunuz düşerse ziyaret etmenizi öneririm.

2021:10:07 10:10:33
Ramazan Tetik

Ramazan Tetik

Gaziantep Kalesi’nin batısında Seferpaşa Mahallesi’nde bulunmaktadır. Eskiden tarihi Gaziantep camileri içerisinde minaresi iki şerefeli olan tek cami olduğundan bu camiye halk tarafından “İki Şerefeli Cami” de denir. Şirvani Mehmet Efendi, camiyi yaptıran kişinin adıdır. Rivayete göre Şirvani Seyit Mehmet Efendi Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in soyundan gelmektedir. Caminin yapılış tarihinin Miladi 1677 tarihinden önce olduğu belgelerden anlaşılmaktadır. Camide eskiden dervişlerin zikrettikleri bir oda ve ahşap işçiliğinin güzel örnekleriyle süslenmiş bir müezzin mahfili de bulunmaktaydı. Bir başka önemli bölüm ise Boyacı Camiinde olduğu gibi minberin alttan kızaklı olması, duvarda yapılan özel bölmesine girip çıkabilmesidir.

2017:08:14 11:36:36
Fatih Turk

Fatih Turk

Şirvani (Şirvani Mehmet Efendi) Cami:Gaziantep Kalesi’nin batısında Seferpaşa Mahallesinde bulunmaktadır.Eskiden tarihi Gaziantep camileri içerisinde minaresi iki şerefeli olan tek cami olduğundan bu camiye halk tarafından “İki Şerefeli Cami” de denir. Şirvani Mehmet Efendi , camiyi yaptıran kişinin adıdır. Rivayete göre Şirvani Seyit Mehmet Efendi Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in soyundan gelmektedir. Caminin yapılış tarihinin Miladi 1677 tarihinden önce olduğu belgelerden anlaşılmaktadır. Bir efsaneye göre cami herhangi bir nedenle yıkılırsa onu yeniden yapacak kadar altın ve gümüşün temelinde gömülü olduğu söylenir. Camide eskiden dervişlerin zikrettikleri bir oda ve ahşap işçiliğinin güzel örnekleriyle süslenmiş bir müezzin mahfili de bulunmaktaydı. Bir başka önemli bölüm ise Boyacı Camiinde olduğu gibi minberin alttan kızaklı olması, duvarda yapılan özel bölmesine girip çıkabilmesidir.

2019:09:15 08:29:19
Y T

Y T

Gaziantep ‘in tarihi camilerinden Şirvani Camii. Etkileyici bir mimariye sahip, özellikle de minaresi. Geziye eklenmesi gerekir.

2022:05:21 17:12:35
BM - Yılmaz Koç

BM - Yılmaz Koç

Halk arasında iki şerefeli cami olarak bilinen tarihi camilerimizden biri. Cami tıpkı Boyacı camiinde olduğu gibi alttan kızaklı bir minbere sahip. Cuma günü Minber duvardaki özel bölmeden çıkartılıyor. Rivayetlere göre cami yıkılırsa temelinde camiyi yeniden inşa edecek kadar altın ve gümüş bulunmakta.

2019:08:05 10:30:17

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Gaziantep Şahinbey 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı