Eskişehir Odunpazarı Evleri

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

Tanıtım Videosu

Eskişehir Odunpazarı Eskişehir Odunpazarı Evleri Yorumlar - 1

user314377

Eskişehir Odunpazarı Evleri gerçekten tarihi ve kültürel bir atmosfere sahip. Eskişehir'in simgelerinden biri olan bu evler, Osmanlı dönemine ait mimari özellikleriyle dikkat çekiyor. Sokakları gezerken kendinizi geçmişte bir yolculuk yapmış gibi hissediyorsunuz. Ayrıca çevresindeki kafeler ve hediyelik eşya dükkanlarıyla da oldukça keyifli bir gezi noktası. Kesinlikle Eskişehir'e gittiğinizde ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

6 Ekim 2024
Gezdimgördüm Rehber

Gezdimgördüm Rehber

Eskişehir Odunpazarı evlerinde tarihi doku korunmaya çalışılmış. Nostaljik havası insanı kendine çekiyor. Osmanlı döneminden kalma tarihi evler UNESCO dünya tarihi listesine girmiştir.Eskişehir’e gelince mutlaka yemeniz gereken lezzetler arasında çibörek, balaban köfte, mantı, met helvası tavsiye edilir. Ancak çarşıda Karakedi Bozacı’sında boza yemeyi ve Tanınmış Helvacı’sından helva almayı unutmayın. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bu ikisinden ayrıca yorum yaptığım için burada başka yazmayacağım.Eskişehir Balmumunu Müzesini, Cumhuriyet Tarihi Müzesini, Atlıhan El Sanatları çarşısını mutlaka ziyaret edin. Yapay nehirde gondolla gezin. Ve Belediye Başkanı Büyükerşen’e şehire yaptığı büyük katkılardan dolayı minnet duyun. Ben kendi adıma kendisine çok teşekkür ettim. ( O duymasa bile:)Ayrıca çiğdem yiyen eşşek de süper bir gönderme 👏🏻

2024:01:01 16:28:47
Gürkan Oktay

Gürkan Oktay

Ulaşımı kolay, Eskişehirin içinde fakat kendi aracıyla gelenler için otopark sorunu var. Sokaklar ve evler fotoğraf çekmek isteyenler için çok cazip kareler vaadediyor. Çibörek yemeden çıkılmaması gereken bir yer. Biz Kurşunlu Camii nin ordaki Yeşil evde denedik mükemmeldi. Fiyatlar makul çok uçuk değil. Birkaç ufak müze bulunuyor ücretli olarak, gezilebilir.

2023:10:30 17:53:30
Z. Y.

Z. Y.

Çok güzel restore edilmiş tarihi bir yer. Birçok hediyelik eşya dükkanları ve cafeler var. Ayrıca Arasta Çarşısı içinde bulunan Kırım Tatar Çibörek Evinde çibörek yiyebilirsiniz, lezzetli ve fiyatı makul. Bir porsiyonda 5 adet çibörek var ve fiyatı 100 TL. Bir porsiyon bazen fazla bile gelebiliyor. Odunpazarında cam eşya ve takı ürünleri satan birçok yer var. Cam Cadısı'nın ürünlerini öneririm, takıları çok hoş.

2023:12:01 10:40:26
merve bilici

merve bilici

Film stüdyosunda gibi hissediyorsunuz kendinizi :) nostaljik güzel bir yer.Tarihî evlerin bulunduğu sokaklardan geçerken hediyelik eşya alabilir, kahve molası verebilir,çibörek yiyebilirsiniz.

2023:10:08 19:11:09
Barış Güzelsoy

Barış Güzelsoy

Gidin, gezin, görün.Odunpazarı, Türkiye'nin tarih kokan şehirlerinden biridir ve ahşap evleriyle ünlüdür. Eski Eskişehir kent merkezini oluşturan Odunpazarı bölgesi, Osmanlı dönemine ait birçok tarihi ahşap evi barındırır. Bu evler genellikle renkli pencereleri, ahşap oyma süslemeleri ve geniş avlularıyla dikkat çeker.Ahşap evler, Osmanlı mimarisinin etkileyici örneklerini sunar ve geleneksel Türk ev mimarisinin güzelliklerini yansıtır. Odunpazarı'ndaki ahşap evler, zamanla yok olma riskiyle karşı karşıya kalmış olsa da, kentin kültürel mirasını koruma çabalarıyla restore edilmeye çalışılmıştır.Bu evler, sadece mimari güzellikleriyle değil, aynı zamanda içlerindeki geleneksel el sanatları atölyeleri, kafeler ve hediyelik eşya dükkanlarıyla da dikkat çeker. Odunpazarı'nda bir yürüyüşe çıkarak, bu tarihi ahşap evleri keşfetmek, Eskişehir'in zengin kültürünü daha yakından tanımak için harika bir yoldur.

2023:12:14 14:06:27

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:00–23:00
  • Salı 08:00–23:00
  • Çarşamba 08:00–23:00
  • Perşembe 08:00–23:00
  • Cuma 08:00–23:00
  • Cumartesi 08:00–23:00
  • Pazar 08:00–23:00

Eskişehir Odunpazarı 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı