Ulus meydanı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 2 Yorum Ekle

Ulus Meydanı - Eskişehir

Ulus Meydanı, Eskişehir şehrinin en önemli meydanlarından biridir. Tarihi dokusu ve çevresindeki tarihi yapılar ile ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

Tarihçe

Ulus Meydanı, Osmanlı döneminden kalma bir meydan olup, şehrin tarihi ve kültürel mirasını yansıtmaktadır. Meydanın çevresinde bulunan tarihi binalar ve camiler, ziyaretçilere geçmişe yolculuk yapma fırsatı sunmaktadır.

Fiyat Politikası

Ulus Meydanı, ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Meydanda bulunan kafeler ve restoranlar ise farklı fiyat politikaları ile hizmet vermektedir.

Önemli Özellikler

  • Tarihi dokusu
  • Çevresindeki tarihi yapılar
  • Canlı atmosfer
Ulus Meydanı, Eskişehir'in tarihini ve kültürünü keşfetmek isteyen herkes için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir noktadır. Tarihi dokusu ve canlı atmosferi ile unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Eskişehir Tepebaşı Ulus meydanı Yorumlar - 1

user314371

Eskişehir Ulus Meydanı, şehrin en önemli turistik noktalarından biri. Burada tarihi binalar, çeşmeler ve heykeller bulunuyor. Ayrıca çevresinde birçok kafe ve restoran da mevcut. Meydanın atmosferi oldukça keyifli ve canlı. Eskişehir'e gelen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Puan : 4

6 Ekim 2024
Sabire ŞEREMENT

Sabire ŞEREMENT

En üst kısımda , Atatürk heykeliyle başlayan heykel,alt kademede Cumhuriyet sonrası, eğitimi, bilimi, teknolojiyi sanayii temsil eden modern ulusu ,bir alt kademede  Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarının bir kısmı,en altta ise dört tarafa bakan,  tarihi büyüklerimizin bulunduğu heykeller var.

2023:10:23 11:16:21
Emir Karaduman

Emir Karaduman

Tren garına çok yakın, etkileyici, ulu bir heykel. Detayları ve inceliği çok hoşuma gitti.

2023:08:27 06:41:33
Fatoş Yılmaz

Fatoş Yılmaz

Gönül isterdi ki gökdelen büyüklüğünde olsun. Ama bu haliyle de muhteşem. Mutlaka gidip görülmesi gereken harika bir eser. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Buram buram emek kokuyor. Tarih, hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı...

2022:10:24 00:54:23
DILAN GÜZENGE

DILAN GÜZENGE

Eskişehir'e çocukluğumdan beri gelirim. Anneanne,teyzelerim burada. Eskisehir bana göre gezilecek mükemmel şehirlerden biri.Ozellikle sandal ile porsuk çayını bir süzmeniz lazım, kendinizi Venedik te hissedersiniz.Ulus meydanı genelde kalabalik olur.Gece daha sakin,özellikle fotoğraf çekinmek için efsane olur👌Tranway geçerken foto yakalamaya çalışmak 😁

2022:12:01 22:04:14
Habip KAZAN

Habip KAZAN

Açılışında ulusun ortak değerlerine ve bağımsızlık mücadelesine işaret ettiği belirtilen anıtın en üstünde Atatürk heykeli bulunmaktadır. Bir alt kademede Cumhuriyet sonrası, eğitim, bilim, teknoloji gibi alanlardaki faaliyetleri ile modern Türkiye'yi, ilk kademede ise, Türk Kurtuluş Savaşı'nı ifade eden kabartma figürler bulunmaktadır. Anıtın yer hizasında ise, Cumhuriyet öncesi dönemi temsilen dört tarafa bakan, at üzerinde Türk büyüklerinin bulunduğu heykeller vardır.Cumhuriyet öncesi dönemi temsil eden figürlerden sonraki kademede, verilen kurtuluş mücadelesi, arkasından cumhuriyetin kazanımları olan, eğitim, sanayi, teknoloji, sanat ve bilimi temsil eden figürler ve bu temellerin üzerinde modern Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşumuna liderlik eden Atatürk ile bir dönem anlatılmaya çalışılmıştır.Kaynak: Vikipedi

2022:07:12 08:36:28

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Eskişehir Tepebaşı 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı