Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Eskişehir

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Eskişehir şehrinde yer alan geniş bir park alanıdır. Park, ziyaretçilere eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmaktadır.

Tarihçe

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, 2014 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılmıştır. Park, doğa ile bilimin harmanlandığı bir konseptle tasarlanmıştır.

Hizmetler ve Ürünler

  • Doğa ve bilim temalı interaktif sergiler
  • Çocuklar için eğitici etkinlikler
  • Piknik alanları ve yeşil alanlar
  • Restoran ve kafe hizmetleri

Fiyat Politikası

Giriş ücretleri yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için 10 TL'dir. Çocuklar ve engelliler ise ücretsiz olarak parkı ziyaret edebilirler.

Müşteri Hedef Kitlesi

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, özellikle aileler ve çocuklar için ideal bir ziyaret noktasıdır. Ayrıca öğrenci grupları ve bilim meraklıları da parkı tercih etmektedir.

Neden Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Tercih Edilmelidir? Sazova Parkı, eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmasıyla öne çıkmaktadır. Doğa ile bilimin buluştuğu bu park, ziyaretçilere unutulmaz bir gün geçirme fırsatı sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Tanıtım Videosu

Eskişehir Tepebaşı Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Yorumlar - 1

user312447

Eskişehir Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, hem çocuklar hem de yetişkinler için keyifli bir gezi noktası. Park içerisinde birçok farklı aktivite ve etkinlik bulunuyor. Doğa ile iç içe olması ve temiz havasıyla da dikkat çekiyor. Ancak bazı noktalarda bakım gerektiren yerler olduğunu düşünüyorum. Genel olarak keyifli bir deneyim yaşadım.

4 Ekim 2024
Mehmet KÜÇÜKTUNA

Mehmet KÜÇÜKTUNA

Sazova Parkı (Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı) son yıllarda Eskişehir İlimize kazandırılan güzel eserlerin en başında geliyor. 680 bin metrekareden oluşan yeşil alan lokasyonunda 380 bin ve 300 bin metrekarelik iki alan bulunmakta. Bunların büyüğünde açık ve kapalı hayvanat bahçesi, akvaryum su altı dünyası, Bilim Deney Merkezi, Esminyatürk ve Bilim Parkı bulunurken diğer küçük alanda ise Nuhun Gemisi, Korsan Gemisi, Hayal Şatosu, büyük bir gölet ve bolca yeşil alandan oluşan Sazova Parkı bulunmaktadır. Bu alanda en ilgi çekici yapı Disneyland Şatosuna benzeyen Hayal Şatosudur. En yüksek kulesi 50 metre olan ve Eskişehir plaka sayısı kadar 26 kuleden oluşan bu şatoya dikkatlice baktığınızda en ortada Topkapı Sarayının ikinci bahçe giriş kulelerine benzer girişini, üstünde ise Selçuklu tarzını anımsatan cumbalı ve oval kirişli pencerelerini, sağ taraftaki kulelerden birinin Galata, diğerinin Kız kulesinin olduğunu, sol taraftaki kulelerde iki farklı minare ve Osmanlı tarzı minare kulelerine benzediğini biliyor muydunuz ? Dikkatli bakmak dileğiyle,İyi eğlencelerrr :)

2023:12:22 12:26:02
Yunus Can Çetinkol

Yunus Can Çetinkol

Türkiyenin Disneyland’ı gezilecek görülecek çok yere sahip geniş bir park. İçerisindeki masal parkı açık ara bölgedeki en güzel fotoğraf çekilinecek yer. Sadece her bölgeye girişte ücret istemeseler daha iyi olabilirmiş. Ücretleride cüzi ücretler bu arada. Karşısında bulunan hayvanat bahçesi ve su altı dünyası gibi yerlerde gezilmeye müsait yerler.

2023:11:10 12:15:22
AHMET MÜCAHİT KARACA

AHMET MÜCAHİT KARACA

İlk defa Eskişehir'e gitmişken uğrayalım dediğimiz bir yer oldu. Çocuklu aileler için harika bir yer. Hayvanat bahçesi, Büyük diyebileceğimiz akvaryumu ve daha bir çok şeyle güzel ve eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.Fiyatlar çok makul seviyede biletler güncel 30tl 50tl civarında oluyor. Biz çok memnun kaldık.

2023:11:29 12:00:37
Emir Karaduman

Emir Karaduman

Kesinlikle çocuklarınız getirmeniz gereken bu yerde yetişkinlerin de eğelenebileceğini düşünüyorum. Parkın içerisinde manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz, fotoğraf çekebileceğiniz bir sürü etkileyici yapı bulunmakta. Aynı zamanda çocuklara bilim ve tarih sevgisi aşılamak üzere açılmış ve bence işinin hakkını veren müzeler de bulunmakta. Parkın girişinde bulunan amfitiyatroda etkinlikler düzenlenmekte ancak ne yazık ki ben gittiğimde düzenlenmiş bir etkinlik yoktu. Bir fizikçi olarak bilim merkezi müzesine gitmenizi ve tarih sevdalısı olarak da Türk tarihi müzesini ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

2023:09:02 08:32:27
Hacer BABAOĞLU

Hacer BABAOĞLU

İçerisinde farklı aktiviteler yapabileceğiniz pek çok alan mevcut. Japon bahçesi, Hayvanat bahçesi, su altı dünyası, bilim merkezi, masal şatosu, korsan gemisi, Nuh'un gemisi vs. Giderseniz rahat rahat gezmek için bir gününüzü oraya ayrımanızı tavsiye ederim. Her aktivitede ayrı ücret veriliyor bu arada. Çok yüksek fiyatlar değil tabi. Göleti de mevcut. Hayvanat bahçesine bilet aldığınızda su altı dünyasını da ücretsiz gezebiliyorsunuz. Tam 55 indirimli 30 lira

2023:08:30 09:17:11

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 10:00–20:00
  • Salı 10:00–20:00
  • Çarşamba 10:00–20:00
  • Perşembe 10:00–20:00
  • Cuma 10:00–16:00
  • Cumartesi 10:00–20:00
  • Pazar 10:00–20:00

Eskişehir Tepebaşı 1 Haftalık Hava Durumu :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı