TCDD Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Eskişehir TCDD Müzesi

TCDD Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın tarihini ve demiryolu sektörünün gelişimini sergileyen bir müzedir. Eskişehir şehrinde bulunan bu müze, ziyaretçilere demiryolu tarihine dair benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

Tarihçe

TCDD Müzesi, 1953 yılında Eskişehir Garı'nda açılmıştır. Müze, demiryolu tarihine ve TCDD'nin kuruluşuna dair önemli belgeleri, fotoğrafları ve objeleri bünyesinde barındırmaktadır. Ziyaretçilere demiryolu sektörünün geçmişine dair detaylı bir bakış sunmaktadır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise 5 TL'dir. Müze, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Önemli Özellikler

  • TCDD'nin tarihini ve demiryolu sektörünün gelişimini sergileyen bir müze
  • Önemli belgeler, fotoğraflar ve objelerin sergilendiği bir koleksiyon
  • Eskişehir Garı'nda bulunan merkezi konumu
TCDD Müzesi, demiryolu tutkunları ve tarih meraklıları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müzedir. Türkiye'nin demiryolu tarihine dair benzersiz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Eskişehir Tepebaşı TCDD Müzesi Yorumlar - 1

user312313

Eskişehir TCDD Müzesi, tren ve demiryolu tarihi ile ilgilenenler için harika bir ziyaret noktası. Müzede sergilenen eski tren vagonları, lokomotifler ve diğer demiryolu ekipmanları gerçekten etkileyici. Ayrıca müzede yer alan bilgilendirici panolar ve interaktif aktiviteler de oldukça ilgi çekici. Personelin ilgili ve yardımsever olması da ayrıca memnuniyet verici. Eskişehir TCDD Müzesi'ni ziyaret ederek hem eğlenceli vakit geçirebilir hem de demiryolu tarihine dair önemli bilgiler edinebilirsiniz.

4 Ekim 2024
Uhy Uğur

Uhy Uğur

Demiryollarına merakınız varsa, trenler ve istasyonlar hayatınızın bir bölümüne dokunmuşsa bu müzeyi ve diğer tüm demiryolları müzelerini gezmelisiniz. Çok bakımlı olduğunu söyleyemem. Ama içerisinde eskiden kullanılan aletleri görmek bana yetti. Bahçesinde de görülmeye değer parçalar var. Duvarlarda asılı eski fotoğrafları mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Eski bir demiryolu işçisi amca var içeride onunla da sohbet ederseniz size eskilere ait güzel şeyler anlatacaktır. Biraz sapa bir konumu var ama kolayca bulabilirsiniz.

2020:03:19 13:41:33
Ercüment Turkkan

Ercüment Turkkan

Devrim arabaları müzesine ugradiktan sonra burasıda ziyaret etmeyi çok arzulamistim.fakat kapalı olduğu için giremedik. Keşke burada durumu açık olarak gorunmeseydi.

2022:02:09 10:09:24
Ufuk Saner

Ufuk Saner

Ufak bir yer, demiryolu ile ilgili materyaller var ilgilisine ilginç gelebilir. Yalnız müzeyle ilgilenen amca ziyaret saatinde kapıyı çalınca açtı, uykudan yeni kalkmış, gömlek dışarda filan biraz ele alınmalı

2018:05:02 18:38:23
Cüneyt Fırat

Cüneyt Fırat

Bakımsız , kimsesiz bom boş bir yer.Müze de kapalı. Boş yere kendinizin yormayın. Yazık.

2020:07:15 09:26:47
Abdullah

Abdullah

Müzeye giriş ücretsiz. Garın hemen yakınında yer alıyor. Eğer biz gibi İstanbul'dan 2 günlük kısa süreli bir ziyaret için geldiyseniz 20 dk kadarlık son zamanınızı buraya ayırın. Eskiden demiryolu inşasında kullanılan teçhizatlar ve önemli anılar yer alıyor. Alan dar olduğundan yoğunluk olması dezavantaj olabilir. Anlatım yapan görevli abi ise oldukça görevine aşık.

2018:02:16 18:32:58

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Eskişehir Tepebaşı 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı