Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

Eskişehir Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi

Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Eskişehir şehrinde bulunan ve sanatseverlere açık hava ortamında heykel sanatını tanıtmayı amaçlayan bir müzedir. Müze, ziyaretçilere farklı dönemlerden ve sanatçılardan heykelleri sergileyerek sanatın evrensel dilini keşfetmelerine olanak tanır.

Tarihçe

Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, 2005 yılında sanatseverlerin heykel sanatıyla buluşabileceği bir mekan olarak kurulmuştur. Müze, Eskişehir'in kültürel ve sanatsal yaşamına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti: Yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için 5 TL'dir.

Önemli Özellikler

  • Açık hava ortamında heykel sanatını keşfetme imkanı
  • Farklı dönemlerden ve sanatçılardan heykellerin sergilendiği geniş bir koleksiyon
  • Etkileyici peyzaj düzenlemeleri ile keyifli bir ziyaret deneyimi
Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, sanatseverler için benzersiz bir deneyim sunmaktadır. Açık hava ortamında dolaşırken farklı heykelleri keşfetmek ve sanatın gücünü hissetmek için bu müzeyi ziyaret etmelisiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Eskişehir Sivrihisar Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi Yorumlar - 1

user312301

Eskişehir Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, şehrin kültürel ve sanatsal dokusuna önemli bir katkı sağlıyor. Müzede yer alan heykellerin çeşitliliği ve sanatsal değeri oldukça etkileyici. Açık hava müzesi olması da gezme deneyimini daha keyifli hale getiriyor. Eskişehir'e yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

4 Ekim 2024
kadir okumus

kadir okumus

Batıya giden yolların ayrım noktasında olan Sivrihisar, yıllardır yanından geçip gittiğimiz, içine girip gezmeyi hiç düşünmediğimiz, güzel Eskişehir’in en büyük ilçesidir. Ne yalan söyleyelim, Türkiye’nin ilk açık hava müzesini merak etmeseydik uzun müddet daha uğramayı da düşünmezdik. Hemen peşinen söylemeliyiz ki; NasrettinHoca’nın memleketi Sivrihisar’a çok büyük haksızlık etmişiz. Geçmişinde, Firikler, Selçuklular, Germiyanoğlu’larının, Osmanlı İmparatorluğu’nun  etkileri olduğundan, tarihi camiler, kümbetler, hamamlar, konaklar gibi pek çok esere ev sahipliği yapmaktadır. Tanıtım kitapçığından edindiğimiz bilgilere göre de Anadolu’da ilk yerleşim yeri olma özelliği de taşımaktaymış, Pessinus Antik Kenti daha eski dönemleri yansıtan ve  görülmesi gereken yerlerden biri. Bu arada İlçedeki Zaimağa Konağı, Atatürk ve İsmet Paşa’nın savaşa dair önemli kararlar aldığı, Ankara dışında ilk Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı yer olarak da tarihte adı geçmektedir. Kültür zenginliği giyim, takı ve yöresel yemeklerine de yansımıştır. Dolayısıyla Sivrihisar bir değil pek çok yazıyı hak etmekte, onları daha sonraya bırakarak bu yazımızda sadece Türkiye’nin ilk açık hava müzesi ve etrafındaki önemli tarihi binalardan bahsedeceğiz.Açılış tarihi 2011 olan müzede yer alan eserler, Sivrihisarlı heykeltıraş Metin Yurdanur’a ait. Aslında hepimiz sanatçının eserlerinden bir kısmını çok iyi biliyoruz. Mesela; Sıhhiye Abdi İpekçi Parkında yer alan “Eller”, Yüksel Caddesindeki “İnsan Hakları Heykeli”, Olgunlar Sokaktaki “ Madenci Heykeli” gibi Türkiye’nin pek çok yerinde sergilenen yüzlerce eser sanatçıya ait. Yine itiraf etmeliyiz ki, müzeyi gezerken sanatçıya hak ettiği ilgi ve değeri göstermediğimiz için üzüldük.Müze, tarihi Surp Yerrortutyan Kilisesi’nin yanında, Sivrihisar’ın meşhur kayalıklarına ve eteklerine yaslanmış şekilde dizayn edilmiş. Tarihi Saat Kulesi de bu tabloya eşlik ederek ayrı bir güzellik katmış.

2023:08:24 07:21:48
Mustafa Demir

Mustafa Demir

Gönül dağına gidildiği zaman gezilebilecek açık hava heykellerinin bulunduğu oksijeni yüksek , havası soğuk olan yer. Kış ayı gidecekseniz havaları çok soğuk oluyor dikkat edin.

2024:01:26 11:19:23
Baba Oğul Günleri

Baba Oğul Günleri

Sivrihisar'da görülmesi gereken bir yer. Heykel merakınız varsa kentin sanatçısının eserlerini mutlaka görün. Açık havada gezmenin tadı ayrı bir güzel.

2023:09:29 13:08:07
Okan Zümrüt

Okan Zümrüt

Eskişehir merkeze biraz mesafeli olan Sivrihisar ilçesinde bir yer. Gönül Dağı dizisi ile sahada meşhur olan bir yer. Doğa ile iç içe bir yer gezilip görülmesi gereken bir yer. Otopark sorunu yok

2023:07:28 16:39:27
Lezzet & Bilim Kafası

Lezzet & Bilim Kafası

Eskişehir için çıktık yola. Yolumuz üstünde Nasreddin Hoca'nın memleketi Sivrihisar 'a da uğrayalım dedik.Eğer 2/3 saatinizi ayırırsanız keyifli bir gezi sizi bekliyor.Sivrihisar' ın bende ki ilk intibaası "Gönül Dağı dizisinin etkisinin çok olumlu olduğunu gördüm. Hem çevre düzenlemesi yapılmış, yapılmayada devam ediyor. Hemde çok fazla ziyaretçinin gelip buraları gezmesine vesile olmuş.Araçınızı ister kasabanın meydanına yakın bir yere park edip, saat kulesine Arnavut kaldırımı sokaklarından gezerek çıkabilirsiniz. İsterseniz araçınız ile direkt saat kulesine çıkabilirsiniz.Sivrihisar Saat Kulesine çıkarken Ermeni Kilisesini, Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesini gezebilirsiniz.Saat Kulesinde keyifli bir Sivrihisar manzarası seni bekliyor Hayati.Saat Kulesinden inerken Ulu Cami istikametinde yürüyün ve bu özel&güzel camiyi görmeden Sivrihisar 'dan ayrılmayın. (1232'de inşa edien cami, 1274'te yapılan restorasyonla bugünkü hâlini aldı. 1440'ta camiye minare eklendi. Dört girişi bulunan caminin çatısını altmış yedi ahşap sütun taşımaktadır.)Zaimağa Konağı Kuvayı Milliye’nin kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ve Bakanlar Kurulunun Kurtuluş Savaşı sırasında ve en kritik bir dönemde Ankara dışında ilk kez toplandığı ve önemli kararlar aldığı bir konaktır.Çok iyi korunmuş, ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Zaimağa ailesinin hikayesi beni ayrıca etkiledi.

2023:05:22 20:31:05

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 24 saat açık
  • Salı 24 saat açık
  • Çarşamba 24 saat açık
  • Perşembe 24 saat açık
  • Cuma 24 saat açık
  • Cumartesi 24 saat açık
  • Pazar 24 saat açık

Eskişehir Sivrihisar 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı