Yeşil Efendi Konağı ATATÜRK ile Bİr Gün Galerisi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Yeşil Efendi Konağı ATATÜRK ile Bir Gün Galerisi Eskişehir

Yeşil Efendi Konağı ATATÜRK ile Bir Gün Galerisi, Eskişehir şehrinde tarihi bir konakta hizmet veren bir müze ve galeridir. İşletme, ziyaretçilere Atatürk'ün Eskişehir'deki yaşamını ve mirasını keşfetme fırsatı sunmaktadır.

Tarihçe

Yeşil Efendi Konağı, 19. yüzyılda inşa edilmiş ve restore edilerek müze ve galeri olarak hizmet vermeye başlamıştır. Atatürk'ün Eskişehir'e yaptığı ziyaretler sırasında konakladığı ve önemli kararlar aldığı bir mekandır.

Fiyat Politikası

Giriş ücreti yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için ise 10 TL'dir. Müze ve galeri, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Önemli Özellikler

  • Atatürk'ün Eskişehir'deki yaşamına dair belgeler ve fotoğraflar
  • Restorasyon sonrası orijinal mimari özelliklerin korunması
  • Eskişehir'in tarihi ve kültürel mirasına katkı sağlaması
Yeşil Efendi Konağı ATATÜRK ile Bir Gün Galerisi, Eskişehir'i ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir mekandır. Atatürk'ün izlerini taşıyan bu konak, tarihe saygı duyan herkes için önemli bir ziyaret noktasıdır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Eskişehir Odunpazarı Yeşil Efendi Konağı ATATÜRK ile Bİr Gün Galerisi Yorumlar - 1

user312249

Eskişehir Yeşil Efendi Konağı ATATÜRK ile Bir Gün Galerisi Müze, tarihi bir konakta yer alan ve Atatürk'ün Eskişehir'i ziyaret ettiği günü canlandıran interaktif bir müze. Müzede, Atatürk'ün Eskişehir'e gelişi, konakta geçirdiği zaman ve etrafındaki olaylar detaylı bir şekilde anlatılıyor. Müzenin atmosferi oldukça etkileyici ve ziyaretçilere tarihi bir yolculuk yaşatıyor. Eskişehir'e yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

4 Ekim 2024
Emir Karaduman

Emir Karaduman

Lületaşı tüccarı olan Yeşil Efendi'nin inşa ettiği bu konakta bir geceliğine Atatürk'ü ağırlamış ve bu olay da müzeye adını vermiş zaten. Atatürk'ün giydiği çizmeler bulunan ve aynı zamanda kurtuluş savaşında kullanılan ekipmanlar, silahlar aynı zamanda Yeşil Efendiye ait lğletaşı eserlerle dolu müze ile ilgili merak edebileceğiniz tüm bilgileri müze çalışanının sunumundan öğrenebilirsiniz. Odunpazarı'nın biraz yukarısınsa yokuşu çıktığınızda ulaşabileceğiniz bu eve gitmenizi tavsiye ederim

2023:08:20 19:21:55
Okan Zümrüt

Okan Zümrüt

Eskişehir Odunpazarında bulunan, Atatürk'ün ziyaret sırasında bir gününü geçirdiği bir yer. Otopark sorunu yok diyebiliriz. Giriş cüzi bir ücreti var. Konaktaki personeller gayet yardımsever. İçerisinde gezilecek yerleri kayda değer yerleri oldukça var. Gelmişken görmenizi tavsiye ederim. İyi gezmeler

2023:09:14 10:22:46
A. Y

A. Y

Atatürk'ün Eskişehir'e geldiğinde 1 gece konakladığı ev.Eskişehir'in Lületaşı tüccarlarından Yeşil Efendi lakapli Halil Ibrahim Efendi tarafindan yaptirilmistir. Atatürk'ün kaldiği odayı düzenlemişler ve müze haline getirmisler. Odada Sümerbankta dokunan ilk Türk bayragi, Ataturkun botlari, ve Kurtulus Savasi ile ilgili daha bircok gorebileceginiz eser bulunuyor. Ataturk ile 3 boyutlu resim cekinebilme detayi da cok ince düsünülmüs. Müze kart gecerli degil. Giris ucreti tam 10 tl ogrenci 7 tl. K.k gecerli değil.

2022:12:27 22:05:29
Gözde Şahinyılmaz

Gözde Şahinyılmaz

Odunpazarında yer alan konak için giriş bileti 3 tl ve 2.doz Covid-19 aşınızın olması gerekiyor. Olmayanlar için son 2 günün covid testi sonucu istiyorlar.Konak iki katlı rehber ile önce üst kattan gezmeye başlıyorsunuz. Atatürk’ün 1 gece kaldığı konakta yattığı yatağın benzeri ama gerçek ayakkabısı cam korunak içinde odada yer alıyor. Diğer odalarda tavan süslemeleri dikkat çekiyor. Savaş dönemine ait kullanılan malzemeler cam içerisinde yer alıyor. Odalarda ki kitaplara dokunamıyorsunuz. Tarihi eski radyolar dikkat çekiyor. Alt katında ise lületaşından purolar mevcut. Gitmeye değer bir müze 👍🏻

2021:11:25 15:22:42
Yavuz

Yavuz

Atatürk'ün bir günlüğüne konuk olduğu Yeşil efendi'nin bizzat konağı. Anlatan hanım çok naif ve tatlı bir hanımefendiydi. 4 puanı beklentim yüksek olarak gidip bekletimi fazla karşılamadı o yüzden verdim.

2024:01:17 21:27:02

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi Kapalı
  • Salı 10:00–17:00
  • Çarşamba 10:00–17:00
  • Perşembe 10:00–17:00
  • Cuma 10:00–17:00
  • Cumartesi 09:00–17:00
  • Pazar 09:00–17:00

Eskişehir Odunpazarı 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı