Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Eskişehir Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi

Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, Eskişehir şehrinde bulunan ve ziyaretçilere tarihi eserleri sergileyen bir müzedir. Müze, ziyaretçilere Anadolu'nun tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı sunmaktadır.

Tarihçe

Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, 1983 yılında kurulmuştur. Müze, Eskişehir'in tarihi ve kültürel mirasını korumayı ve ziyaretçilere sunmayı amaçlamaktadır. Yıllar içinde birçok tarihi eser ve arkeolojik buluntu müzeye eklenmiştir.

Fiyat Politikası

Giriş ücretleri yetişkinler için 10 TL, öğrenciler için ise 5 TL'dir. Müze, belirli günlerde ücretsiz giriş imkanı da sunmaktadır.

Önemli Özellikler

  • Anadolu'nun tarihini ve kültürünü yansıtan birçok eser
  • Geçmişten günümüze uzanan zengin koleksiyon
  • Eğitim programları ve etkinlikler
Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, tarihe ilgi duyan herkes için harika bir ziyaret noktasıdır. Anadolu'nun zengin tarihini keşfetmek ve kültürel mirası yakından görmek isteyen herkesi bekliyoruz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Eskişehir Odunpazarı Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi Yorumlar - 1

user312239

Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, tarihi ve arkeolojik eserlerle dolu harika bir müze. Müzenin içindeki eserlerin düzeni ve sergilenişi oldukça etkileyici. Eskişehir'in tarihine ve kültürüne dair önemli bir miras olan bu müzeyi ziyaret etmek kesinlikle çok keyifli bir deneyim. Personelin ilgili ve bilgili olması da ayrıca memnuniyet verici. Kesinlikle Eskişehir'e yolunuz düştüğünde bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

4 Ekim 2024
Ufuk Ugur

Ufuk Ugur

2010 yılında Müze inşaatı tamamlanarak İdari bina hizmete girmiştir. İdari blokun bodrum katı laboratuvar, fotoğrafhane; zemin katı ise kafeterya, 1. ve 2. katları ise kütüphane ve idari bölüm olarak hizmet vermektedir. Müze bahçesinde taşınmaz kültür varlıkları sergilenmektedir. Müze teşhirinde yoğunluk olarak Dorylaion (Şarhöyük Eskişehir-Tepebaşı), Pessinus (Sivrihisar-Ballıhisar), Han Yeraltı Şehri (Han Yazılıkaya), Keçiçayırı (Seyitgazi-Bardakçı), Çavlum Köyü Eski Hitit Nekropolü (Odunpazarı-Çavlum), Demircihöyük (Çukurhisar-Tepebaşı), Karacahisar (Odunpazarı-Karacaşehir) Küllüoba (Seyitgazi-Yenikent) gibi arkeolojik alanlarda yapılan bilimsel arkeolojik kazılar, önemli buluntuları ile birlikte kronolojik olarak sergilenmektedir. Sergilenen eserler arasında mermer heykel ve heykelcikler, mimari parçalar, steller, pişmiş toprak günlük kullanım kapları, idoller, cam kaplar ve boncuklar, metal kap ve silahlar, takılar, sikkeler bulunmaktadır.

2024:01:11 21:16:06
Sabriye

Sabriye

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesine müze kartım ile giriş yaptım.İlk defa bir arkeoloji müzesine gittim ve çok beğendim.İçeride simülatör olması çok güzel.Anadolu'nun tarihine ait çeşitli eserleri görebilirsiniz, antik dönemlerden günümüze kadar uzanan bir yolculuk yapabilirsiniz.Eğer tarih ve arkeoloji ilginizi çekiyorsa, bu müzeyi ziyaret etmek ilginç olabilir.

2023:12:23 21:36:08
Çamurotu Seramik

Çamurotu Seramik

İçerisi o kadar gereksiz sıcaktı ki,3 kişi ziyaret etmiştik müzeyi, akşam boyunca başımız ağrıdığı gibi ertesi gün deliyi değildik. Kelimenin gerçek anlamıyla sıcak çarptı.Eskişehir gibi bir yerde ,müzede saha çok Frigya beklerdim. İz miktarda vardı. Olmadı.

2024:01:02 14:06:48
Beyzanur İlal

Beyzanur İlal

Eskişehir'e gidildiğinde gezilip görülmesi gereken bir yer. Müze iki katlı ilk olarak üst kattan başlıyorsunuz gezmeye. Eserlerin çıkarıldığı yerler hakkında bilgiler mevcut. At arabası ve mezar odası olmak üzere iki tane simülasyon mecvut. Biz gittiğimizde at arabası simülasyonu kullanımda değildi bu yüzden mezar odasını deneyimledik. Çok eğlenceli ve öğreticiydi. Özellikle çocukların çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum ☺️ Müze kart il giriş yapabilirsiniz. Biz park sorunu yaşamadık. Dilerseniz yan tarafında müze cafe de mecvut ☺️

2023:08:13 13:23:13
Gamze

Gamze

Müthiş bir ambiyans vardı. Kesinlikle çok etkileyici. Sırf bahçesini gezmek için bile girilebilir. Müze kartınız varsa ücretsiz girebilirsiniz (buradan müze kart alınamıyor), yoksa 75 TL gibi bir ücreti vardı. İçeride çok güzel yapılar var. Her şey çok güzel sergilenmiş. Hatta geziyi daha etkileyici kılmak için ekran konulup ziyaretçinin de ortamı bire bir tatmasını sağlamışlar. Örneğin, bir at ile eski antik şehri gezebilirsiniz (her şey teknolojik), bir tümülüs içerisinde keşif yapabilirsiniz… biz çok zevk aldık. 16.30 da geldik ve kapanış 17.00 olduğu için sadece yarım saat gezebildik. Size tavsiyem en az 1 saatinizi buraya ayırmanız olur. Teşekkürler.

2023:09:03 08:34:51

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık
  • Pazartesi 08:00–16:30
  • Salı 08:00–16:30
  • Çarşamba 08:00–16:30
  • Perşembe 08:00–16:30
  • Cuma 08:00–16:30
  • Cumartesi 08:00–16:30
  • Pazar 08:00–16:30

Eskişehir Odunpazarı 1 Haftalık Hava Durumu :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı