Behiç Erkin’in Mezarı

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 4 Yorum Ekle

Eskişehir Behiç Erkin'in Mezarı

Behiç Erkin'in Mezarı, Eskişehir şehrinde bulunan tarihi bir mezarlıktır. Behiç Erkin, Türk Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir rol oynamış ve Türk ordusunun başkomutanlığını yapmış bir asker ve devlet adamıdır. Mezarı, Türk milleti tarafından büyük bir saygı ve sevgi ile ziyaret edilmektedir.

Tarihçe

Behiç Erkin'in Mezarı, 1952 yılında vefat etmesinin ardından Eskişehir'de özel bir alanda inşa edilmiştir. Mezar, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Behiç Erkin'in anısını yaşatmak amacıyla ziyaretçilere açılmıştır.

Fiyat Politikası

Behiç Erkin'in Mezarı ziyaretçilere ücretsiz olarak açıktır. Ziyaretçiler, mezarı ziyaret edebilir ve Behiç Erkin'e saygılarını sunabilirler.

Önemli Özellikler

  • Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemli komutanlarından biri olan Behiç Erkin'in mezarını ziyaret etme imkanı
  • Tarihi ve kültürel bir mirasın parçası olan mezarlık
  • Eskişehir şehrinin tarihi ve turistik yerlerinden biri
Behiç Erkin'in Mezarı, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan bir asker ve devlet adamının anısını yaşatmak amacıyla ziyaretçilere ücretsiz olarak açılmıştır. Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemli isimlerinden biri olan Behiç Erkin'i ziyaret ederek ona olan saygı ve minnet duygularınızı ifade edebilirsiniz.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Eskişehir Tepebaşı Behiç Erkin’in Mezarı Yorumlar - 1

user308948

Eskişehir Behiç Erkin'in Mezarı Mezarlık, tarihi ve kültürel bir öneme sahip bir mezarlık alanıdır. Behiç Erkin'in mezarı da bu mezarlık içerisinde bulunmaktadır. Mezarlık, bakımlı ve temiz bir şekilde korunmaktadır. Ziyaretçilerin rahatlıkla mezarı ziyaret edebileceği düzenlemeler yapılmıştır. Behiç Erkin'in mezarı, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğu için ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Mezarlık alanının genel atmosferi huzurlu ve saygılı bir ortam sunmaktadır. Tarihi ve kültürel değeri yüksek olan bu mezarlığa verdiğim puan:

30 Eylül 2024
H.Berat BAYTAR

H.Berat BAYTAR

"Kurtuluş Savaşı yıllarında Behiç Erkin`i Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, TCDD Genel Müdürü olarak atar. Eskişehir tren garını Behiç Erkin açarak, trenleri çalıştırır. Çünkü, İngilizler Eskişehir tren garının kasasındaki paraları aldıktan sonra, Eskişehir`den giderler. Trenler çalışamaz. Erkin, ilk önce Eskişehir tren garının çalışmasını sağlar. Sonra, Eskişehir`de çalışan trenler cepheye top, cephane götürürler. Kurtuluş Savaşının kazanılmasına Erkin`in bu çalışması büyük katkı sağlar. Kurtuluş Savaşından sonra da, TCDD Genel Müdürü olarak Behiç Erkin, önemli görevlerde bulunur. İkinci Dünya Savaşında ise Erkin, Paris Büyükelçisidir. Binlerce Yahudi`yi soykırımdan kurtarır. Büyükelçi olarak da, yurtdışında Türkiye`nin tanınmasına büyük katkı verir. Sonra, vasiyeti üzerine, ölünce Eskişehir`e Enveriye tren istasyonundaki özel yere gömülür. Çünkü, gömüldüğü yer trenlerin kavşak noktasıdır. Demiryolunun önemli bir makas noktasıdır."Behiç Bey vasiyetinde beni üç taraftan tren geçen bir makasın ortasına gömün diyerek şu an ki mezarı olan Enveriyedeki makasın olduğu yerde yatmaktadır.

2018:05:29 12:56:11
Z.Gürol TOKER

Z.Gürol TOKER

Bu gün 30 Ağustos 2018 ve günlerden ZAFER, Hatırlarmısınız bilmem, Rahmetli Behiç ERKİN 10.Yıl Marşının gizli öznesidir, ayrıca “Demiryollarının Babasıdır,” ve Bilir misinizki 10.Yıl Marşı’nda geçen "Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan" cümlesini de marşa o ekletmiştir...Saygı ve Rahmetle anıyoruz...

2018:08:30 16:09:49
Baran IŞIK

Baran IŞIK

Kurtuluş savaşının gizli kahramanı, lojistik dehası. Allah rahmet eylesin.

2023:01:24 15:23:03
Zeynep Gökmen Ovalı

Zeynep Gökmen Ovalı

2019:10:03 09:10:53
Şerife Büyükerçevik

Şerife Büyükerçevik

2019:05:25 06:20:38

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Eskişehir Tepebaşı 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı