Cimcime Hatun Türbesi

(1 Yorum)
0
Görüntülenme - 2 Yorum Ekle

Erzurum Cimcime Hatun Türbesi

Erzurum şehrinde bulunan Cimcime Hatun Türbesi, Osmanlı dönemine ait tarihi bir yapıdır. Türbe, Cimcime Hatun adlı bir Osmanlı padişahının eşi olan kadına adanmıştır. Türbenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, 16. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir.

Tarihçe

Cimcime Hatun Türbesi, Osmanlı mimarisinin önemli örneklerinden biridir. Türbenin içinde Cimcime Hatun'un mezarı bulunmaktadır ve ziyaretçiler tarafından büyük bir saygıyla ziyaret edilmektedir.

Fiyat Politikası

Cimcime Hatun Türbesi'ni ziyaret etmek ücretsizdir. Türbenin bakımı ve korunması için bağış kabul edilmektedir.

Önemli Özellikler

  • Osmanlı dönemine ait tarihi bir yapı
  • Cimcime Hatun'un mezarını içinde barındırır
  • Ziyaretçilere tarihi ve kültürel bir deneyim sunar
Cimcime Hatun Türbesi, Erzurum'un tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Osmanlı dönemine ait bu tarihi yapı, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunmaktadır.
Siteyi ziyaret et

Etiketler

Erzurum Yakutiye Cimcime Hatun Türbesi Yorumlar - 1

user306861

Erzurum Cimcime Hatun Türbesi, tarihi ve kültürel bir miras olan bu yapı, ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunuyor. Türbenin mimarisi oldukça etkileyici ve içerisindeki detaylar dikkat çekici. Ayrıca türbenin çevresi de oldukça güzel bir bahçe ile çevrili. Tarihe ilgi duyanlar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.Puan : 4

28 Eylül 2024
Gülnur Sun

Gülnur Sun

Cimcime Hatun Kümbeti; Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Ulu Camii yakınında yer almaktadır. Firuze adlı bir kadına ait olduğu sanılan bu kümbet, XIV. yüzyılda yapılmıştır. Yuvarlak kaideli kümbetin, gövdesi de bu yuvarlak kaideye uyumlu şekilde inşa edilmiştir. Yapının gövdesini yuvarlak kaval silmelerden oluşan kemerler kaplamaktadır. Kümbetin kitabesi bulunmamaktadır.

2022:11:13 06:02:29
cd uoi

cd uoi

Cumhuriyet Caddesi üzerinde , Ulu Cami karşısı yada kalenin hemen önünde yer almaktadir al­maktadır.14. yüzyılda yapılmıştır.Yuvarlak kaideli kümbetin, gövdesi de bu yuvarlak kaideye uyumlu şekilde inşa edil­miştir. Yapının gövdesini yuvarlak kaval silmelerden oluşan kemerler kaplamaktadır

2022:01:22 17:22:48
Erkan KULAKSIZ

Erkan KULAKSIZ

Adı her ne kadar halk arasında ve çoğu kayıtta Cimcime sultan olarak bilinse de son yapılan çalışmalarda bulunan kitabeye göre burası 1304 yılında Çengal hatun için yapılmış bir kümbettir.

2022:02:13 09:57:51
SERDAR ÇELİK

SERDAR ÇELİK

Tarihi bir yapı belli ama ziyarete kapalı Selçuklu mimarisinde görüntü kime ait belli değil. İçerisinide göremiyorsunuz zaten.

2023:06:06 23:37:41
Sait ÇIKRIKÇI

Sait ÇIKRIKÇI

Lalapaşa camii ile Ulu Camii istikametinde yolun hemen kenarında kaldırım hizasında kalan türbe. Çevre düzenlemesi yapılarak tamamen gün yüzüne çıkarılmıştır.Edindiğim bilgilere göre, Kümbetin restorasyon çalışmaları esnasında ortaya çıkarılan kitabesine göre 1304 yılında İlhanlı dönemine yapıldığı `Cimcime Sultan` diye anılmasına rağmen, içinde Ahmet isimli bir şahsın `Hencal` ya da `Henkal` isimli kızına ait bir mezar olduğu tespit edilmiştir.

2016:11:14 08:56:09

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Erzurum Yakutiye 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Benzer İşletmeler :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı