Yunus Emre Türbesi

(0 Yorum)
0
Görüntülenme - 3 Yorum Ekle

Tanıtım Videosu

Erzurum Palandöken Yunus Emre Türbesi Yorumlar - 0

E. T.

E. T.

Erzurum il merkezine yaklaşık 7 km mesafede bulunan Tuzcu (Köyü)Mahallesi Erzurum  ili Palandöken ilçesine bağlıdır.Selçuklu döneminde kurulan köy; döneminde erenlerin dergahı olarak bilinir. Köyde, Yunus Emre,Taptuk Emre, Pir Ali Baba ve birçok âlim ve evliyanın türbesi bulunmaktadır.Bunlardan Yunus Emre ve Taptuk Emre'nin kabirleri mahallenin hemen girişindeki mahalle mezarlığında bulunmaktadır.Bilindiği üzere Türkiye'de Yunus Emre'nin 9 ayrı ilde Türbesi bulunmaktadır. Bunlardan biri de Erzurum ili Palandöken İlçesi Tuzcular Mahallesidir.

2021:03:14 13:50:32
Gürkan Karahan

Gürkan Karahan

"İlim ilim bilmektirİlim kendin bilmektir." der Yunus.Anlayabilene başka söze hacet yoktur.Yunus Emre hakkında birkaç kelam edecek olursak Türk-İslam düşünce yapısının sentezini en iyi yapan şairlerin başında gelir diyebiliriz.Yunus Emre'nin bir diğer özelliği ise insani değerler bakımından ileri düzeyde insancıl özelliğe sahip olmasıdır. İnsani kamil seviyesine ermiş bir bilge demek doğru bir tabirdir onun için. Derinlikli anlamlar taşıyan şiirlerinden bu manayı çıkarmak kolaydır.

2023:08:06 10:00:56
Fatma Nilay

Fatma Nilay

Erzurum Halkının dahi bilmediği Tabduk Emre ve Yunus Emre hazretlerinin gerçek mezarları. Yerlerini İbrahim Hakkı hazretleri manevi keşifle bulmuş ve türbesini marifet sırlarıyla yaptırmıştır. Yalnız ve bakımsız bırakılmaması, sahip çıkılıp el üstünde tutulması gerekirken daha Erzurumun kendi halkına dahi tanıtımı yapılamamıştır.

2018:08:07 12:30:33
Ömer Faruk Demir

Ömer Faruk Demir

Çok güzel bir yer

2017:08:10 05:56:57
abdullah gül

abdullah gül

2021:01:19 20:27:09

İnceleme Ekle ve Değerlendir

Bu yer için puanınız :

Mesai Saatleri :

Açık

Erzurum Palandöken 1 Haftalık Hava Durumu :

Konum / İletişim :

Öne Çıkan Şehirler

Şehirler Kataloğu

Türkiye'nin her şehrini keşfetmek için en iyi kaynak burada. Kullanıcılarımızdan ve dostlarımızdan gelen önerilerle, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirler hakkında en güncel bilgilere sahip olun. Her şehrin kendine özgü güzelliklerini, lezzetlerini ve sürprizlerini keşfedin. Türkiye'nin her bir şehrini daha iyi anlamak için buradayız. Planlarınızı yaparken rehberimize göz atın ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayın. Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini keşfedin. Bize katılın ve Türkiye'nin şehirlerine dair içeriklerimizden ilham alın.

Hepsini gör
İşletme Sahibi ile Sohbet Et

rehber

Çevrimiçi Dışı